Die Welt: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί με βέτο τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας

Die Welt: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί με βέτο τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - Βρετανίας

Οι ευρωβουλευτές καλούν τον Τζόνσον να λάβει μέρος με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις για ισότιμους όρους ανταγωνισμού

eurokoinovoulio-exo-550x366
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απειλεί να ασκήσει βέτο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τις μελλοντικές σχέσεις τους.

Μια έκθεση που θα υποβληθεί στις αρμόδιες επιτροπές προς ψήφιση αύριο, Παρασκευή, και την οποία θα προδημοσιεύσει αύριο η Welt, προτρέπει τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον «να αναθεωρήσει επειγόντως τη διαπραγματευτική του θέση και να λάβει μέρος με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις για ισότιμους όρους ανταγωνισμού, διότι αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο». Η σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου.

Οι ευρωβουλευτές φοβούνται ότι η βρετανική κυβέρνηση, η οποία στο μέλλον θα είναι ανεξάρτητη από τους κανόνες των Βρυξελλών, θέλει να νοθεύσει τον ανταγωνισμό στην ήπειρο μέσω χαλαρότερων κανονισμών. Αυτή είναι μια ανησυχία που ώθησε εξαρχής κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να ζητούν κοινές προδιαγραφές λ.χ. για το περιβάλλον, την αγορά εργασίας και τις κρατικές ενισχύσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει για άλλη μια φορά πολύ καθαρά τη δυσπιστία του απέναντι στο Λονδίνο. Οι βουλευτές είναι «αποφασισμένοι να αποτρέψουν κάθε είδους πρακτικής ντάμπινγκ», αναφέρει το προσχέδιο. «Η ανταγωνιστικότητα, οι υψηλά και βιώσιμες προδιαγραφές και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων, θα πρέπει να διασφαλιστούν στη σχεδιαζόμενη συμφωνία», τονίζεται.

«Κάποιος θα πρέπει να θέσει το ερώτημα γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να θέσει υψηλές προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Εκτός αυτού, οι Βρετανοί λένε: "Εμπιστευτείτε μας". Και μετά ακούμε για τις διαπραγματεύσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες μειώνουν τα στάνταρντ σε σχέση με τα είδη διατροφής τους», δήλωσε τέλος η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ναταλί Λουαζό στην Welt.

Πηγή: Die Welt
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης