Κορωνοϊός: Χορός από απόσταση και... σε καρέκλες σε κλαμπ της Ολλανδίας - Απίστευτο βίντεο

Κορωνοϊός: Χορός από απόσταση και... σε καρέκλες σε κλαμπ της Ολλανδίας - Απίστευτο βίντεο

Το ολλανδικό κλαμπ Doornroosje «διδάσκει» πώς γίνεται το... social dis-dancing

club
Σε άλλο επίπεδο έφτασε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού ένα κλαμπ στην Ολλανδία. Ειδικότερα, πήρε το «social distancing» και το έκανε... «social dis-dancing», προσφέροντας στους στερημένους από νυχτερινή διασκέδαση clubbers να απολαύσουν ένα DJ set, αλλά με ασφάλεια!

Σύμφωνα με το Reuters, μία από τις πρώτες προσπάθειες στην Ολλανδία για να «επανέλθει» η νυχτερινή διασκέδαση και το κλαμπινγκ αλλά με τους όρους της νέας πραγματικότητας που απαγορεύουν τον συνωστισμό, συνέβη το περασμένο Σάββατο. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κλαμπ-μουσική σκηνή Doornroosje είναι πραγματικά εντυπωσιακές και πρέπει να τις δει κανείς για να τις πιστέψει.



Όπως εξηγεί το πρακτορείο, clubber στην πόλη Ναϊμέχεν στο ανατολικό τμήμα της χώρας έκαναν κράτηση για να συμμετέχουν στο event του κλαμπ, το οποίο έλαβε χώρα το απόγευμα αντί για το βράδυ, και περιλάμβανε σύντομα set ηλεκτρονικής μουσικής. Κατά τη διάρκεια του event, τα άτομα που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια θέση έπρεπε να παραμείνουν καθισμένα σε καρέκλες, οι οποίες βρίσκονταν σε ασφαλή απόσταση η μία από την άλλη. Το σκηνικό ακούγεται σίγουρα αλλόκοτο, ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με τις συνηθισμένες εικόνες σε μπαρ και κλαμπ της Ολλανδίας στην προ-κορωνοϊού εποχή, όπου γίνεται... πατείς με πατώ σε. Όπως αναφέρει όμως το πρακτορείο, όταν έσβησαν τα φώτα και ξεκίνησε η μουσική, όλα μπήκαν στη θέση τους.

«Περιμένω ένα εκπληκτικό social disodancing!» είπε η Nadie, μια νεαρή γυναίκα που είχε έρθει να απολαύσει το set του αγαπημένου της ντόπιου DJ. «Νομίζω ότι σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις την ημερήσια δόση σου από μουσική. Και ναι, 20 λεπτά είναι αρκετά. Με έκανε χαρούμενη», πρόσθεσε η 19χρονη Nuray Boga.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον promoter του event Jonatan Brand το αρχικό σχέδιο ήταν να στέκονται οι clubber σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον και να χορεύουν όρθιοι μεν... αλλά επιτόπου. Όμως οι τοπικές Αρχές απέρριψαν αυτό το σχέδιο, λέγοντας ότι οι καρέκλες ήταν αναγκαίες, τουλάχιστον για την ώρα. «Εξακολουθεί να είναι ένα cool event. Ο κόσμος χορεύει, παρόλο που κάθεται στην καρέκλα, υψώνουν τα χέρια τους στον αέρα και κάνουν χορευτικές κινήσεις. Είναι τέλειο», δήλωσε στο Reuters o Brand.

Οι κανονισμοί ορίζουν προς το παρόν ότι ο ανώτατος αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν στο event είναι τα 30 άτομα, ωστόσο τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 100. Η «είσοδος» είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει και ποτό. To πρώτο event που συνέβη του Σάββατο μεταδόθηκε και σε live streaming.

«Είναι ωραίο να παίζεις ξανά μουσική δυνατά και να βλέπεις οικεία πρόσωπα», δήλωσε ο DJ Davy Brandts, προσθέτοντας ότι όλοι περίμεναν αυτή τη στιγμή, αφού είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που μπορούσες να απολαύσεις μια μπύρα σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως αυτό.


Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ψάχνουν υπάλληλο που ενημέρωσε τον Γερμανό παιδόφιλο ότι το δωμάτιό της ήταν ανοιχτό

Αυτό είναι το υγειονομικό σχέδιο για τους τουρίστες στην Ελλάδα


Σήμερα η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ εν μέσω κλίματος οδύνης και οργής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης