«Αερογέφυρες» με χώρες χαμηλού ρίσκου για τον κορωνοϊό μελετούν οι Βρετανοί
Δύσκολο να υπάρξει μία συνολική εξαίρεση από την καραντίνα για όλες τις χώρες της ΕΕ λόγω του κινδύνου ενός β' κύματος κρουσμάτων είπε εκπρόσωπος του Τζόνσον
Η πιθανότητα να δημιουργηθούν οι λεγόμενες «αεροφέγυρες» με συγκεκριμένες χώρες χαμηλού ρίσκου για την πανδημία του κορωνοϊού είναι περισσότερο πιθανή από το ενδεχόμενο να υπάρξει μία συνολική εξαίρεση από την καραντίνα για όλες τις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.
Σε ενημέρωση, ο εκπρόσωπος τόνισε για την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου στις εισόδους της χώρας ότι το επίπεδο συμμόρφωσης ήταν καλό, αλλά απέρριψε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μία αμοιβαία ταξιδιωτική συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών για την αποφυγή της καραντίνας.
«Οι αερογέφυρες είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε ακόμη, αλλά τίποτε περισσότερο πέρα από αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Αρνήθηκε να σχολιάσει τις νομικές διαδικασίες που κίνησαν κατά του μέτρου καραντίνας της κυβέρνησης τρεις αεροπορικές εταιρίες, αλλά είπε: «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Εάν περιορίσουμε τον κίνδυνο νέων περιστατικών να εισέλθει στην χώρα από το εξωτερικό, μπορούμε να βοηθήσουμε στην μείωση της πιθανότητας ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού».
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.