Ερντογάν: «Συνεχίζουμε έρευνες και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τη Λιβύη»

Ερντογάν: «Συνεχίζουμε έρευνες και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τη Λιβύη»

«Πραξικοπηματίας ο Χαφτάρ - Δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί του» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Λίβυο πρωθυπουργό το απόγευμα της Πέμπτης

saraj-erdogan-0
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Λίβυο πρωθυπουργό Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στην Άγκυρα.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ερντογάν έστρεψε ξανά τα βέλη του κατά του Χαλίφα Χαφτάρ κι εξέφρασε τη στήριξή του στον Σάρατζ.

«Για άλλη μια φορά, αποδεικνύουμε τις στενές επαφές που υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης. Δεν αφήνουμε μόνη της τη Λιβύη αυτές τις δύσκολες μέρες. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τους Λίβυους αδερφούς μας στο έλεος των πραξικοπηματιών και των μισθοφόρων. Η συνάντησή μου με τον Σάρατζ είχε σαν θέμα τη συνεισφορά μας στην ειρήνη στην περιοχή της Λιβύης, η οποία πρέπει να σταθεροποιηθεί το συντομότερο δυνατό και την ευημερία των πολιτών της. Από τη διαδικασία του Βερολίνου ως το ΝΑΤΟ θα ενεργήσουμε από κοινού με την κυβέρνηση Σαράτζ σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες» ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος στράφηκε κατά του Χαφτάρ, λέγοντας: «Η λύση μπορεί να βρεθεί μονάχα μέσα από τους Λίβυους και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Παρά τις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χαφτάρ, ο Σάρατζ έχει επιδείξει συμπεριφορά υψηλού επιπέδου. Το λέω ξανά: ο Χαφτάρ είναι πραξικοπηματίας και υπάρχουν ηγέτες κρατών που υποστηρίζουν πως δεν γίνεται να τον βάλουν στην άκρη. Τους υπενθυμίζουμε πως ένα πρόσωπο που δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του λαού του, δεν μπορεί να καθίσει το ίδιο τραπέζι με εμάς για να διαπραγματευθεί. Πρόσφατα απέρριψε την πολιτική συμφωνία για τη Λιβύη και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ανακοινώνοντας ότι ανέλαβε την ηγεσία της χώρας. Η σταθερότητα στη Λιβύη θα ωφελήσει τους γείτονες και την ΕυρώπηΚαλούμε όλους του διεθνείς και περιφερειακούς παίκτες να κάνουν αναγκαία βήματα. Δεν πρέπει να επιτρέψουν την παράνομη πώληση του πετρελαίου του Λιβυκού λαού».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των γεωτρήσεων. «Συμφωνήσαμε με τη Λιβύη να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή της ευθύνης της, σε τομείς όπως οι  σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του δικαίου και εκείνων που έχουν δίκιο» σχολίασε. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο δείχνει αστυνομικό στη Φλόριντα να γονατίζει στο λαιμό άνδρα κατά τη διάρκεια σύλληψης!

«Διάγγελμα» Ομπάμα... υπόδειγμα πολιτικής παρέμβασης: Τι είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Νέα Υόρκη: Διέρρευσαν διάλογοι αστυνομικών - «Πυροβολήστε τους» λένε για τους διαδηλωτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης