Άρση μέτρων - Γερμανία: «Ανοίγει» τα ταξίδια στην Ευρώπη από τις 15 Ιουνίου

Άρση μέτρων - Γερμανία: «Ανοίγει» τα ταξίδια στην Ευρώπη από τις 15 Ιουνίου

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η Γερμανία σε αυτή την άρση περιορισμού - Μεγάλη η αύξηση της ανεργίας τον Μάιο

lufthansa_3
Την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Βρετανία, την Ισλανδία, την Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν από τις 15 Ιουνίου πρότεινε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Δεν φτάσαμε εύκολα σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εντατικές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους. Διευκρίνισε ακόμη ότι σε κάποιες χώρες η είσοδος σε τουρίστες ενδεχομένως να επιτρέπεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αναφέροντας ενδεικτικά την Ισπανία.

Σύμφωνα ακόμη με το έγγραφο που υπέβαλε ο κ. Μάας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που βρίσκεται σε ισχύ για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα αντικατασταθεί από λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης για κάθε μία από τις περίπου 200 χώρες τις οποίες αφορά η οδηγία. «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και εξαρτάται από τον καθένα μας το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα», τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει πάντως να πραγματοποιήσει επιχείρηση επαναπατρισμού κατά την διάρκεια του καλοκαιρού.

Μεγάλη η αύξηση της ανεργίας

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 238.000 στα 2,875 εκατ. τον Μάιο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού διέβρωσε περαιτέρω την αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε στο 6,3% από το 5,8% ένα μήνα νωρίτερα με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Εργασίας.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να υφίσταται τεράστια πίεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Εργασίας Ντέτλεφ Σίλε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανεργία δεν αυξήθηκε τόσο όσο τον Απρίλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιγμα συνόρων για τουρισμό στην Ελλάδα ζητούν Βρετανία και Ιταλία


Μόνο 1 στα 5 ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξε την «πρεμιέρα» της επανεκκίνησης

Αναστολή συμβάσεων: Ποιοι κλάδοι και για πόσους μήνες μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης