Εκτός εαυτού ο Τραμπ: Ζητά από τους κυβερνήτες να επιβληθούν στους διαδηλωτές

Εκτός εαυτού ο Τραμπ: Ζητά από τους κυβερνήτες να επιβληθούν στους διαδηλωτές

«Εξάψαλμος» από τον Αμερικανό πρόεδρο για τις διαδηλώσεις – Αποκάλεσε τους τοπικούς άρχοντες «περίγελους» και «βλάκες» γιατί δεν κάνουν συλλήψεις

trump_ap
Έξαλλος εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τους κυβερνήτες και τις δυνάμεις ασφαλείας, κατηγορώντας τους για ανικανότητα να επιβληθούν στους διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει για έκτη ημέρα τους δρόμους με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους κυβερνήτες, τις δυνάμεις ασφαλείας και την Εθνοφουρά, ο Τραμπ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα:

«Οι περισσότεροι είστε αδύναμοι» είπε. «Πρέπει να συλλάβετε κόσμο» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι διαφορετικά θα φαίνονται σαν βλάκες.

«Πρέπει να επιβληθείτε (dominate), αν δεν επιβληθείτε χάνετε τον καιρό σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε» τους φώναξε.

Ο Τραμπ έχει επιλέξει την προσέγγιση της επιβολής της τάξης έναντι των διαδηλωτών, στέλνοντας -μεταξύ άλλων- την Εθνοφρουρά στη Μινεσότα.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Αμερικανός πρόεδρος, ζήτησε από τις τοπικές αρχές, να «εντοπίσουν ανθρώπους» και να τους βάλουν στη φυλακή «για δέκα χρόνια» ώστε «να μην ξαναδείτε αυτά τα πράγματα ξανά».

«Το κάνουμε εδώ στην Ουάσινγκτον. Θα κάνουμε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί», συμπλήρωσε.
Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα γνώρισε και αυτή διαδηλώσεις, με το πλήθος να περικυκλώνει μάλιστα τον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, χρειάστηκε να μεταβεί προληπτικά σε υπόγειο καταφύγιο.

«Αυτό που έγινε στη Μινεσότα… Ήταν ο περίγελος όλου του κόσμου» φέρεται να είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το CNN. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, όλος ο κόσμος γελούσε», πρόσθεσε αναφερόμενος στην πυρπόληση του αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολις.

Κλείσιμο
Μετά το γεγονός, οι Αρχές υιοθέτησαν σκληρότερη στάση, γεγονός το οποίο επαίνεσε ο Τραμπ. «Η Μινεσότα ήταν ένα πείραμα. Το πρώτο μέρος ήταν αδύναμο και αξιολύπητο. Το δεύτερο μέρος ήταν η κυριαρχία», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση από το Σάββατο, οπότε παρακολούθησε την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX από τη Φλόριντα.

Ειδήσεις σήμερα

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι για την Αγιά Σοφιά: «Ο φόβος των Ελλήνων υπερίσχυσε του θυμού - Να την κάνουμε τζαμί»

Άρση μέτρων: Νέες οδηγίες για το «άνοιγμα» του τουρισμού σε Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία από 15 Ιουνίου

Ξεκάθαρο μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Οι παράνομες ενέργειες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης