Οργή για τον Τζορτ Φλόιντ: Πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές

Οργή για τον Τζορτ Φλόιντ: Πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές

Μία φωτογραφία σύμβολο από το 2014 κάνει την επανεμφάνισή της με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Αστυνομικοί γονατίζουν μπροστά στους διαδηλωτές

IMG_0478
Τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία του 2014 κάνει την επανεμφάνισή της, κατακλύζοντας το Διαδίκτυο. Συμβολίζει την ελπίδα. Χιλιάδες κόσμου, μάλιστα, την αναρτά στα social media, εν μέσω των οργισμένων και μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα 12χρονο παιδί κλαίγοντας στην αγκαλιά ενός λευκού αστυνομικού. Το αγόρι της φωτογραφίας είναι ο 12χρονος Νταβόντε Χαρτ.

Το γεγονός συνέβη σε διαδήλωση στο Πόρτλαντ, κατά της μη δίωξης του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Σήμερα, οι κινητοποιήσεις έχουν πάρει τη μορφή ενός μαζικού κινήματος. Στο οργισμένο πλήθος, η αστυνομία απαντά με καταστολή.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Σε μία συμβολική κίνηση, γονάτισαν.

Πριν μερικά χρόνια, μετά από μία ακόμα αποτρόπαια δολοφονία Αφροαμερικανού, αθλητές του NBA είχαν γονατίσει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Τότε, ο Ντόναλτ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την στάση τους αντιπατριωτική.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Βυτιοφόρο πήγε να πέσει πάνω σε διαδηλωτές στη Μινεάπολη (βίντεο)

Μάικλ Τζόρνταν για Τζορτζ Φλόιντ: «Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει...»

Πέθαναν 66χρονη και 87χρονος από κορωνοϊό - Στους 177 οι νεκροί στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης