Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: 97 οι νεκροί, 2 οι επιζώντες - Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: 97 οι νεκροί, 2 οι επιζώντες - Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν

Το αεροπλάνο συνετρίβη χθες στο Καράτσι - Δύο οι επιζώντες - Τα τελευταία λόγια του πιλότου - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

pakistan-aeroplano-arthro
Δύο είναι οι επιβάτες που κατάφεραν να επιβιώσουν της μοιραίας πτήσης PK 8303, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 97 ανθρώπους, όταν το αεροσκάφος Airbus A320 της εταιρίας Pakistan International Airlines (PIA) συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι του Πακιστάν, σύμφωνα με το skynews. Στην εν λόγω πτήση επέβαιναν 99 άτομα, εκ των οποίων τα 8 ήταν μέλη του πληρώματος.

Το αεροπλάνο προερχόταν από τη Λαχόρη, στο βόρειο Πακιστάν, και μετέφερε 98 ανθρώπους, σύμφωνα με την PIA. Ο ένας από τους δύο που επέζησαν της συντριβής είναι ο Ζάφαρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες του Πακιστάν, διευκρίνισε ο πρόεδρος της PIA Άρσαντ Μαλίκ.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης τερματίσθηκαν σήμερα τα χαράματα, σύμφωνα με τις αρχές. Στη διάρκεια ολόκληρης της χθεσινής ημέρας, διασώστες και κάτοικοι έψαχναν στα συντρίμμια για να ανακαλύψουν θύματα της συντριβής. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε απανθρακωμένα πτώματα να φορτώνονται σε ασθενοφόρο.

«Υπήρχαν 91 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος» στην πτήση PK8303, «η οποία έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου στις 14:37» (12:37 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χαφίζ.
Κλείσιμο

Το skynews παρουσίασε τις τελευταίες συνομιλίες που είχε ο πιλότος με τον πύργο ελέγχου αλλά και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους στο Πακιστάν.

Ο πιλότος της πτήσης των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών φαίνεται ότι ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να το προσγειώσει και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει εκ νέου. Τότε ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή, δηλαδή να βγαίνει εκτός πορείας.

«Γυρίζουμε πίσω, κύριε, χάσαμε τις μηχανές», ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή. Ο ελεγκτής ελευθερώνει και τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου για την προσγείωση, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος άνδρας φωνάζει: Mayday! Mayday! Mayday! Ακολουθεί σιωπή.

«Από την ταράτσα του σπιτιού μου είδα τον καπνό. Έτρεξα προς το σημείο και είδα τα συντρίμμια του αεροσκάφους και το σώμα του νεκρού πιλότου. Μάθαμε πως προσπαθούσε να το προσγειώσει, μα φαίνεται πως ήταν αργά» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αλλάχ Ταγακάι στο Euronews.

«Ακούσαμε έναν πολύ μεγάλο θόρυβο, μα δεν έμοιαζε με τον θόρυβο που κάνει το αεροπλάνο όταν πέφτει. Έμοιαζε με δυνατό σεισμός. Νομίσαμε πως κατέρρευσε ένας μεγάλος τοίχος ή κάτι τέτοιο. Όμως όταν ήρθαμε στη στέγη είδαμε πυκνό, μαύρο καπνό» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, Ταχίρ Χουσείν.

Με μήνυμα του στο twitter, o πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το τραγικό γεγονός, ενώ ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Η συντριβή του αεροσκάφους έρχεται λίγες μέρες αφότου χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 και επετράπησαν οι εσωτερικές πτήσεις. Πολλοί από τους επιβάτες πήγαιναν στις οικογένειες τους για να γιορτάσουν το Ραμαζάνι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 56 σοροί σε νοσοκομεία στο Καράτσι

Σοκαριστικό βίντεο: Η πορεία του μοιραίου αεροσκάφους που έσπειρε τον όλεθρο στο Καράτσι του Πακιστάν

Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Η καλλονή σταρ της μόδας, Ζάρα Αμπίντ, μεταξύ των νεκρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης