Τουρισμός: Οι γερμανικές εφημερίδες γράφουν για τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα

Τουρισμός: Οι γερμανικές εφημερίδες γράφουν για τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα

Δείτε τι γράφει ο γερμανικός Τύπος

ellinikokalokairi
«Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για τους παραθεριστές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» σε άρθρο της που επικαλείται τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού.

«Στην Ελλάδα όλες οι παραλίες ανοίγουν ξανά. Σύντομα θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει σε μικρότερα νησιά... Μια ανακοίνωση που προκαλεί ανακούφιση στους παραθεριστές από χώρες με χαμηλά κρούσματα του κορωνοιού. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο πατώντας γκάζι. Μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν δύο μηνών, οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν πλέον ανοίξει ξανά, όπως η Ακρόπολη.

Περίπου 200 αρχαιολογικά αξιοθέατα μπορούν πλέον να επισκεφθούν ξανά οι τουρίστες. Είναι σημαντικό για τους επισκέπτες και τους ξεναγούς να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Για τους οδηγούς, οι μάσκες και οι πλαστικές ασπίδες που προστατεύουν το πρόσωπο είναι υποχρεωτικές, ενώ για τους ταξιδιώτες γίνεται σύσταση για την χρήση της.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, τα ελληνικά μουσεία έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση των Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το πράσινο φως για ταξίδια στα μικρότερα ελληνικά νησιά στο τέλος Μαΐου.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα θα ανακοινώσει τις χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν θα τεθούν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε χθες ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι η Γερμανία, τα κράτη της Βαλτικής και τα Βαλκάνια, όπως ανέφερε.

Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα αλλά υπό συνθήκες υγιεινής, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Τα πρώτα ξενοδοχεία έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου. Την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν επίσης οι απευθείας πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά. Προς το παρόν, είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς.

Μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοιό σε ξενοδοχεία

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «reisevor9.de», επικαλούμενος την γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», η ελληνική κυβέρνηση συνέταξε έναν κατάλογο με περισσότερες από 150 προτάσεις σε συνεργασία με τις κρατικές υγειονομικές αρχές. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι τα ξενοδοχεία θα πρέπει να δημιουργήσουν κέντρα υγείας και να απασχολούν έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα υγείας.

«Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα», γράφει το γερμανικό περιοδικό «Stern» αναφερόμενο στις χθεσινές ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι διεθνείς πτήσεις προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς θα ξαναρχίσουν σταδιακά από την 1η Ιουλίου», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Η κυβέρνηση των Αθηνών ελπίζει να ενισχύσει την οικονομία που έχει εξασθενήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα κάνοντας μία αναφορά και στην Ιταλία.
«Στη γείτονα όλα τα αεροδρόμια θα ανοίξουν ξανά από τις 3 Ιουνίου... Από αυτήν την ημερομηνία, όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού θα επιτρέπονται ξανά»,όπως ανακοίνωσε χθες το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών, γράφει το περιοδικό.

«Η Ελλάδα είχε επιβάλει αυστηρά μέτρα σε όλη τη χώρα από τις 23 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid- 19. Η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα. Η περίφημη Ακρόπολη καθώς όλοι οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν ξανά. Στις 25 Μαΐου, τα εστιατόρια της χώρας θα ανοίξουν κι αυτά για το κοινό», επισημαίνει το «Stern».


Ειδήσεις σήμερα: 

Τα διεθνή ΜΜΕ υποδέχονται με ενθουσιασμό το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα

Kορωνοϊός: Η επιπλοκή που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ενός 50άρη

Έρχεται δεύτερο κύμα κορωνοϊού; - Πόσο σοβαρό θα είναι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης