Κορωνοϊός - Υεμένη: Τρεις νεκροί και 37 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Υεμένη: Τρεις νεκροί και 37 νέα κρούσματα

Στους 28 συνολικά οι νεκροί - Πολύ βαρύτερος ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας, εκτιμούν οργανώσεις αρωγής

coronavirus_yemen
Το υπουργείο Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης και υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης της εμπόλεμης Υεμένης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε τρεις νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 37 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε στις έξι επαρχίες της χώρας που ελέγχει η εξόριστη κυβέρνηση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου αυξήθηκε έτσι σε 28 νεκρούς επί συνόλου 167 κρουσμάτων μόλυνσης. Ωστόσο, οργανώσεις αρωγής εκφράζουν φόβους πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιο βαρύς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πέντε ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα τη 10η Απριλίου.

Στη Σανάα, που τελεί υπό τον έλεγχο του σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούθι, οι αντάρτες έκαναν λόγο το Σάββατο από τη δική τους πλευρά για δύο νέα κρούσματα και συνολικά 4 στη βόρεια Υεμένη, ανάμεσα στα οποία ένα θανατηφόρο. Ωστόσο και στις περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούθι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, η επιδημιολογική κατάσταση θεωρείται πως είναι πολύ πιο σοβαρή.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει επιβάλει μεταξύ άλλων νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Άντεν και άλλες μεγάλες πόλεις που θεωρητικά ελέγχει. Έχει επίσης ζητήσει τη βοήθεια δωρητριών χωρών και διεθνών οργανώσεων στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κλείσιμο
Το σύστημα υγείας της Υεμένης είναι διαλυμένο έπειτα από χρόνια σύρραξης.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Χάος με σχεδόν 1.200 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Χιλή: Στη δίνη της πανδημίας με θλιβερό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο

Θεοχάρης: Ξεκάθαρο το σχέδιο του πρωθυπουργού για τον Τουρισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης