Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Αμερικανική εταιρεία: Αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2020

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό - Αμερικανική εταιρεία: Αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2020

Η εταιρεία Moderna προτρέπει τους Ευρωπαίους να παραγγείλουν το πειραματικό εμβόλιό της - «Η καθυστέρηση στις παραδόσεις θα κυμαίνεται από έξι έως εννέα μήνες», τονίζει χαρακτηριστικά

EMBOLIA-ARTHROU
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, η οποία έχει ανακοινώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιό της απέναντι στο κορωνοϊό, κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσουν γρήγορα σε παραγγελίες, καθώς η καθυστέρηση στις παραδόσεις θα κυμαίνεται από έξι έως εννέα μήνες.

«Η βοήθεια που χρειάζομαι από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και την οποία δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα, είναι να κάνουν παραγγελίες», είπε ο Γάλλος επιχειρηματίας, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

«Χρειάζονται περίπου έξι με εννέα μήνες από τη στιγμή που θα λάβουμε μια παραγγελία μέχρι να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει πρώτα να αγοράσουμε τα υλικά, τα μηχανήματα, να προσλάβουμε συνεργάτες και να τους εκπαιδεύσουμε», εξήγησε.

«Κάθε μέρα που περνάει χωρίς παραγγελίες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι μία ημέρα καθυστέρησης της εισαγωγής του εμβολίου στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτού του πειραματικού εμβολίου «θα την ξέρουμε το φθινόπωρο, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει τη Φάση 3» της μελέτης, συνέχισε ο Μπανσέλ.

«Στο πιο αισιόδοξο σενάριο, αν όλα πάνε καλά –και υπάρχουν 50 λόγοι για να έχουμε καθυστερήσεις– δεν είναι καθόλου απίθανο γύρω στον Οκτώβριο-Νοέμβριο» η εταιρεία να διαθέτει αρκετά δεδομένα ώστε να κρίνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να είναι σε θέση να καταθέσει τον φάκελο για την έγκρισή του στις αρμόδιες αρχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Στις ΗΠΑ η έγκριση μπορεί να δοθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αντί για έξι μήνες, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κατεπείγοντος.

«Θα είμαστε πλήρως σε θέση να εφοδιάσουμε την αμερικανική αγορά» ενώ η Ευρώπη θα προμηθευτεί το εμβόλιο από ένα εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελβετία, πρόσθεσε ο Μπανσέλ.

Πρόσφατα η Moderna ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον κολοσσό Lonza προκειμένου να παρασκευάζει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις ετησίως.

Ειδήσεις σήμερα

Τσιόδρας: Γιατί είναι καλύτερα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Ο Τσίπρας στήριξε τον Παπαγγελόπουλο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την κρίσιμη ψηφοφορία

Πόλεμος για την «αποζημίωση» του Σταμάτη Κραουνάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης