Χιλή: Σε καραντίνα η πρωτεύουσα Σαντιάγο - Εντοπίστηκαν 2.260 νέα κρούσμαστα

Χιλή: Σε καραντίνα η πρωτεύουσα Σαντιάγο - Εντοπίστηκαν 2.260 νέα κρούσμαστα

Συνολικά στη χώρα των 18 εκατομμύριων έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 34.000 κρούσματα  κορωνοϊού

22656562
Την πλήρη καραντίνα στον πληθυσμό της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο διέταξε σήμερα από την κυβέρνηση, μετά από μια αύξηση 60% των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες.

«Το πιο αυστηρό μέτρο που πρέπει να ανακοινώσω είναι η πλήρης καραντίνα» επτά εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της οικιστικής περιοχής, όπου εντοπίζεται το 80% των συνολικά 34.000 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη Χιλή, μια χώρα 18 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαϊμέ Μαναλίς.

Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο, που εφαρμόστηκε κυρίως σε διάφορες περιοχές όπου είχε προηγουμένως αρθεί ο περιορισμός, κατέστη απαραίτητο μετά τον εντοπισμό 2.260 νέων μολύνσεων, συμπεριλαμβανομένων 12 θανατηφόρων, τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Μαναλίς ανακοίνωσε επίσης την υποχρεωτική απομόνωση ατόμων άνω των 75 στις βόρειες πόλεις Ικουίκουε και Άλτο Χοσπίσιο.

Η Χιλή μέχρι στιγμής έχει επιλέξει μια στρατηγική επιλεκτικής καραντίνας έναντι της πανδημίας, περιορίζοντάς την στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Είναι επίσης η χώρα της Λατινικής Αμερικής που διεξάγει τα περισσότερα τεστ - 14.000 την ημέρα και περίπου 200.000 συνολικά - στον πληθυσμό της για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε 62χρονος στον «Ευαγγελισμό» - 156 τα θύματα

Υπόθεση Σειραγάκη: Να επιστρέψει στη φυλακή ζητά η εισαγγελέας

Έκθεση-«βόμβα» στα χέρια της CIA: Η Κίνα έκρυβε την αλήθεια για τον κορωνοϊό και εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης