ΗΠΑ - Αχμάντ Αρμπερί: Η συγκινητική τοιχογραφία μετά τη δολοφονία του

ΗΠΑ - Αχμάντ Αρμπερί: Η συγκινητική τοιχογραφία μετά τη δολοφονία του

Οι αρχές της Τζόρτζια ζητούν ομοσπονδιακή έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας του Αρμπερί

toixografia-axmad-arberi
Η δολοφονία του προκάλεσε σάλο, ανοίγοντας εκ νέου μια πονεμένη συζήτηση που ποτέ δεν είχε κλείσει. Εκείνη του ρατσισμού σε βάρος των μαύρων στις ΗΠΑ.


Καλλιτέχνιδα δημιούργησε με κιμωλία συγκινητική τοιχογραφία του 25χρονου μαύρου Αχμάντ Αρμπερί που δολοφονήθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ.

Στην τοιχογραφία αποτύπωνεται το αίσθημα οργής και αδικίας για το γεγονός ότι οι Αρχές καθυστέρησαν 74 ημέρες να απαγγείλουν κατηγορίες στους δράστες μετά την αποτρόπαια πράξη στην Τζόρτζια.

Η καλλιτέχνιδα η οποία με το έργο της αποτίει φόρο τιμής, επιχειρεί παράλληλα να εκφράσει τη σκέψη εκατομμυρίων συμπολιτών της σχετικά με το σύστημα Δικαιοσύνης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, μπροστά από δικαστήριο της Τζόρτζια για να στηλιτεύσουν τη δολοφονία του μαύρου άνδρα, τον Φεβρουάριο, και την καθυστέρηση στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δύο λευκών ανδρών.

Το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια (GBI) συνέλαβε, πριν από λίγες ημέρες, τον πρώην αστυνομικό Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, ηλικίας 64 ετών και τον γιο του Τράβις, 34 ετών και τους άσκησε διώξη για επίθεση και ανθρωποκτονία για τη δολοφονία την 23η Φεβρουαρίου του Αμάντ Άρμπερι, ηλικίας 25 ετών, στην πόλη Μπράνσγουικ.

Ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ταξιδεύουμε στην Ευρώπη στον καιρό του κορωνοϊού

Πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία - Ειδικές ρυθμίσεις για πισίνες, μπαρ και εστιατόρ

Ο Αλέξης Γεωργούλης απαντά για το μηδενικό «πόθεν έσχες» του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης