Κορωνοϊός - Ουχάν: Ξεκινά εκστρατεία για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό

Κορωνοϊός - Ουχάν: Ξεκινά εκστρατεία για την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα πόρτα - Φόβοι για το ξέσπασμα νέου κύματος κρουσμάτων

coronavirus_wuhan
Οι αρχές στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός, ξεκίνησαν σήμερα μια φιλόδοξη εκστρατεία για διενέργεια διαγνωστικών τεστ και στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μιας συστάδας νέων κρουσμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα πόρτα και έστειλαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν πληροφορίες για τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι κάτοικοι και για το αν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσαν κάτοικοι.

«Προκειμένου να γίνει καλύτερη χρήση των τεστ νουκλεϊνικού οξέος ως εργαλείο επιτήρησης και σύμφωνα με τις κρατικές προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των ελέγχων, αποφασίσαμε έπειτα από μελέτη την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για όλους τους κατοίκους», σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε κατοίκους του τομέα Ούτσανγκ της πόλης, που έχει πληθυσμό περίπου 1,2 εκατ. κατοίκων.

Η Ουχάν τέθηκε υπό καθεστώς lockdown στις 23 Ιανουαρίου το οποίο ήρθη μόλις στις 8 Απριλίου. Ανέφερε έξι νέα κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα πρώτα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο επαρχιακών αξιωματούχων, το Reuters ανέφερε προχθές ότι η πόλη σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εκστρατεία για τεστ νουκλεϊνικού οξέος σε όλη την πόλη μέσα σε 10 ημέρες.

Κάτοικοι των δύο τομέων της πόλης, της Ούτσανγκ και της Χάνκου, η δεύτερη με πληθυσμό άνω των 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων, δήλωσαν πως τους ειπώθηκε να παράσχουν μέχρι σήμερα προσωπικές πληροφορίες, όπως τυχόν ιστορικό σε τεστ νουκλεϊνικού οξέος και εάν ανήκουν σε κάποια από τις 12 "ομάδες κλειδιά", σύμφωνα με τέσσερις κατοίκους και αντίγραφα των ερωτηματολογίων που είδε το Reuters.

Θα διενεργηθούν τόσο τεστ νουκλεϊνικού οξέος όσο και ορολογικά τεστ αντισωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα Ούτσανγκ.

Κλείσιμο
Οι 12 "ομάδες κλειδιά" περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα και ασυμπτωματικά κρούσματα κορονοϊού και τις στενές επαφές τους, ανθρώπους που παρουσιάζουν πυρετό, εργαζομένους σε σχολεία, στον ιατρικό τομέα, στις μεταφορές, στις τράπεζες, στα σουπερμάρκετ και στη δημόσια υπηρεσία, καθώς και σε ανθρώπους που επιστρέφουν από το εξωτερικό ή που σχεδιάζουν να φύγουν από την Ουχάν για να εργαστούν αλλού.

Οι ασυμπτωματικοί ή όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στο τεστ αλλά δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα όπως πυρετό, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Η Κίνα δεν αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις για τον αριθμό τέτοιων κρουσμάτων.

Ο τομέας της Ούτσανγκ ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως έχει σκοπό να διενεργήσει τεστ σε όλους τους κατοίκους αλλά τόνισε πως η διενέργεια τεστ για όσους ανήκουν στις 12 κατηγορίες «πρέπει να φθάσει το 100%».

Η Ουχάν χωρίζεται σε 13 τομείς και καλύπτει μια περιοχή περίπου 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Η κυβέρνηση της Ουχάν αδήλωσε στις 23 Απριλίου ότι η πόλη διαθέτει 53 εργαστήρια για τη διενέργεια τεστ και 211 τοποθεσίες όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν τα τεστ νουκλεϊνικού οξέος.

Δεν είναι σαφές πότε θα διενεργηθούν τα τεστ στην Ούτσανγκ, αλλά ορισμένοι κάτοικοι της Χάνκου είπαν ότι τα τεστ έχουν ξεκινήσει στον τομέα τους.

Μετά την άρση του lockdown στην Ουχάν, η πόλη πραγματοποίησε κατά μέσο όρο 47.000 τεστ την ημέρα και τουλάχιστον 1,5 εκατ. τεστ συνολικά, σύμφωνα με υπολογισμούς του Ρόιτερς που βασίζονται στις ημερήσιες αναφορές της υπηρεσίας υγείας της χώρας.

Σε σύνολο σχεδόν 83.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα, τα 50.339 έχουν καταγραφεί στην Ουχάν. Η καταμέτρηση δεν περιλαμβάνει ασυμπτωματικά κρούσματα.

Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι στην Ουχάν έχουν πεθάνει από τον ιό, σύμφωνα με τις αρχές -- περίπου το 80% στο σύνολο των θανάτων στην Κίνα.

Δεν είναι σαφές αν οι κάτοικοι της Ουχάν θα πρέπει να πληρώσουν για το τεστ ή αν η τοπική κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος.

Οι επαρχιακές αρχές της Χουμπέι μείωσαν σταδιακά το κόστος των τεστ και πρόσφατα έθεσαν ανώτατο όριο στις τιμές του τεστ νουκλεϊνικού οξέος και του τεστ αντισωμάτων IgM/IgG τα 180 γουάν (25 δολάρια) και 50 γουάν (7 δολάρια) αντίστοιχα, σύμφωνα με την Changjiang Daily.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο καύσωνας ανοίγει τις οργανωμένες πλαζ - Τι θα γίνει με νησιά και εστίαση

Προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση κλινών ΜΕΘ προανήγγειλε ο Κικίλιας

Συντάξεις Ιουνίου 2020: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης