Φωτιά - Αγία Πετρούπολη: Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου

Φωτιά - Αγία Πετρούπολη: Πέντε νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου

 Η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα  σε μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής, σύμφωνα με πηγές τοπικού μέσου - Διεξάγονται έρευνες για ανθρωποκτονίες

fotia-petroupoli
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, ενώ το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως οι πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά.


«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Σεντ Γκεόργκι στο βόρειο τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σύμφωνα με το TASS, το νοσοκομείο είχε διαμορφωθει για να υποδέχεται ασθενείς με Covid-19 και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει πλέον κατασβεσθεί πλήρως. Οι πέντε ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν συνδεδεμένοι σε συσκευές τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής. Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το TASS, η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε μια τέτοια συσκευή. Το ρωσικό πρακτορείο σημειώνει πως οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Σε έξι μέτωπα η «μάχη» του εμβολίου - Γιατί μπορεί να χρειαστούμε περισσότερα από ένα

Συνεργάτης του Ερντογάν «έβαλε φωτιά» στα όνειρα των Τούρκων να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφιά

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα παράταση, λόγω αυξημένης ζήτησης - Διαβάστε τη νέα ημερομηνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης