ΗΠΑ: Η Κίνα «χάκαρε» την έρευνά μας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Η Κίνα «χάκαρε» την έρευνά μας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Ουάσινγκτον εντός των προσεχών ημερών θα στραφεί κατά της Κίνας – Θα κατηγορήσουν δημόσια ότι το Πεκίνο κάνει κυβερνοπειρατεία στην αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

trump_oval
Νέο επεισόδιο ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται ότι θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες, με επίκεντρο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η Ουάσινγκτον θα κατηγορήσει δημόσια το Πεκίνο ότι επιχειρεί κυβερνοπειρατεία στην αμερικανική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με στόχο να οικειοποιηθεί χρήσιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal, η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα εκδώσουν «εντός των προσεχών ημερών» επίσημη προειδοποίηση για φερόμενες απόπειρες στόχος των οποίων είναι να αποσπάσουν «παρανόμως πολύτιμα στοιχεία πνευματικής μας ιδιοκτησίας και δεδομένα δημόσιας υγείας για τα εμβόλια, τις θεραπείες και τα διαγνωστικά τεστ».

Στο στόχαστρο χάκερς και «μη παραδοσιακοί παίκτες»

Μάλιστα, στο στόχαστρο του FBI θα μπούν χάκερς και «μη παραδοσιακοί παίκτες», δηλαδή ερευνητές και φοιτητές που, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ενεργοποιούνται για να κλέψουν πληροφορίες από πανεπιστημιακά ινστιτούτα και δημόσια εργαστήρια όπου εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούνται ύποπτοι ότι ενεργούν για λογαριασμό της Κίνας, γράφουν οι δύο εφημερίδες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν εδώ και πολύ καιρό τον ασιατικό γίγαντα ότι επιδίδεται σε βιομηχανική κατασκοπεία και έχουν καταστήσει την υπεράσπιση της πνευματικής τους ιδιοκτησίας προτεραιότητα στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη οξυμένες

Κλείσιμο
Ωστόσο, μια τέτοια κατηγορία κινδυνεύει να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου. Η εμφάνιση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στο «κόκκινο» τις δύο πλευρές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προσπάθησε να διαλύσει κάθε υποψία για πειρατεία μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών της New York Times.

«Η Κίνα είναι μεγάλος υπερασπιστής της κυβερνοασφάλειας και είναι θύμα κυβερνοεπιθέσεων. Αντιτασσόμαστε σθεναρά σε κάθε είδους κυβερνοεπίθεση που διαπράττεται από χάκερς και τους πολεμάμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ζάο Λιτζιάν σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας έρευνας για το εμβόλιο και τη θεραπεία της νόσου Covid-19. Είναι ανήθικο να στοχοθετείται η Κίνα με φήμες και συκοφαντίες απουσία αποδείξεων», επέμεινε.

Ο Τραμπ κατηγορεί ευθέως την Κίνα

Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν για την επιδημία και ότι έκρυψαν το μέγεθός της. Και συνεπώς είναι «υπεύθυνες» για την παγκόσμια εξάπλωσή της, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και την τρέχουσα πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ακόμη χειρότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποψιάζονται πλέον ανοιχτά το Πεκίνο ότι έκρυψε ένα ατύχημα σε εργαστήριο της Ουχάν, το οποίο μπορεί να είναι η αιτία της πανδημίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τραμπ τα βάζει με τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Κίνα: Με ηλεκτρονικά βραχιόλια επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

Γιατί η μετάλλαξη του κορωνοϊού γεννά ελπίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης