Ο Νοτιοαφρικανός Φρέντι Μπλομ γιόρτασε τα 116α γενέθλιά του ανεπηρέαστος από την πανδημία του κορωνοϊού

Ο Νοτιοαφρικανός αιωνόβιος είναι και μανιώδης καπνιστής

Ο Νοτιοαφρικανός Φρέντι Μπλομ, πιθανότατα ένας από τους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο, γιόρτασε την Παρασκευή τα 116α γενέθλιά του δηλώνοντας ότι η τελευταία πανδημία που τον είχε επηρεάσει άμεσα ήταν αυτή της ισπανικής γρίπης, περίπου 100 χρόνια πριν, όταν και έχασε την νεαρή τότε αδελφή του.

«Έχω ζήσει τόσο πολύ επειδή το θέλησε ο Θεός», δήλωσε ο ίδιος ο υπεραιωνόβιος άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ανάβοντας ένα ακόμα τσιγάρο, αυτός ο μανιώδης καπνιστής, όπως αναφέρει το AFP, θυμήθηκε την πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918 που άφησε δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του.




Ο Μπλομ γεννήθηκε το 1904 στην αγροτική πόλη της Αδελαΐδας και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του εργαζόμενος ως αγρότης κοντά στο Κέιπ Τάουν. Είναι παντρεμένος με τη Ζανέτ, 86 ετών σήμερα, για περισσότερα από 60 χρόνια και παρά την μεγάλη του ηλικία υποστηρίζει ότι δεν φοβάται την πανδημία του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, για την απόφασή του να απαγορέψει την πώληση τσιγάρων για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία. «Δεν ξέρει τι κάνει αυτό ο πρόεδρος», δήλωσε ο Μπλομ, προσθέτοντας ότι τα τσιγάρα ήταν το μόνο δώρο γενεθλίων που ζήτησε .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr