ΗΠΑ: Εισαγγελέας «φρέναρε» τη σύλληψη των δύο ανδρών που δολοφόνησαν τον Αχμάντ Αρμπερί

ΗΠΑ: Εισαγγελέας «φρέναρε» τη σύλληψη των δύο ανδρών που δολοφόνησαν τον Αχμάντ Αρμπερί

'Ηταν φίλη μ΄έναν από τους δύο

22649481
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ καθώς η Εισαγγελέας της πόλης Mπρούνσγουικ, Τζάκι Τζόνσον, καθυστερούσε την σύλληψη των δύο λευκών ανδρών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 25χρονο μαύρο Αχμάντ Αρμπερί τον περασμένο Φεβρουάριο .

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο επίτροπος της πολιτείας Γκλιν σε εφημερίδα της Ατλάντα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Η Εισαγγελέας τους κάλυπτε για να προστατεύσει τον φίλο της, τον 64χρονο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ. Αυτόν και τον 34χρονο γιο του, Τράβις ΜακΜάικλ, που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Αχμπαρί ενώ έκανε τζόκινγκ», τόνισε ο Άλεν Μπούκερ.

Ο Γκρέγκορι, πρώην αστυνομικός και ο γιος του συνελήφθησαν από το FBI και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Κι αυτό χάρη στις έντονες αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο την περασμένη Τρίτη στα social media. Μέχρι χθες οι δύο άνδρες παρέμεναν ελεύθεροι.

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην φυλακή της πολιτείας Γκλιν. Ο επίτροπος της πολιτείας, Άλεν Μπούκερ, αποκάλυψε πως η Εισαγγελέας του Μπρούνσγουικ Τζάκι Τζάκσον, μπλόκαρε την σύλληψη των δύο ανδρών καθώς με έναν από αυτούς είχε φιλική σχέση.

Με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγα 24ωρα αποκαλύπτοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου Αρμπερί από δύο λευκούς άντρες ενώ έκανε τζόκινγκ στην Τζόρτζια τον περασμένο Φεβρουάριο, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά.

Video emerges of fatal shooting of black jogger


Πατέρας και γιος βρίσκονται πλέον στη φυλακή και επιμένουν ότι τον σκότωσαν γιατί τον είδαν να τρέχει και τον πέρασαν για διαρρήκτη, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το επίμαχο βίντεο.

Φίλοι και συγγενείς του άτυχου 25χρονου ζητούν δικαιοσύνη εξαίροντας το  ήθος του Αχμάντ σε μηνύματά τους στα social media.

Κλείσιμο
Για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ το επίμαχο βίντεο είναι «πολύ ενοχλητικό» ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μήνυμά του στο Twitter, υποστήριξε ότι, «το βίντεο είναι σαφές κι ότι πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονία του Αχμάντ Αρμπερί».

Από τις 23 Φεβρουαρίου που δολοφονήθηκε Αρμπερί ενώ έκανε τζόκινγκ σε κεντρικό δρόμο του Μπρούνσουικ της Τζόρτζια, μέχρι χθες, οι δύο άντρες, πατέρας και γιος, παρέμεναν ελεύθεροι.

Η υπόθεση επανεξετάζεται με το γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια να την έχει αναθέσει ήδη σε τρεις πράκτορες.

Σε έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι, αφού οι δύο άνδρες του έκοψαν τον δρόμο με το αυτοκίνητο, ο 64χρονος Γκρέγκορι ζήτησε από τον γιο του, Τράβις να κατέβει από το αυτοκίνητο και να τον κυνηγήσει. Λίγο μετά, οπλισμένοι με ένα Magnum και ένα κυνηγετικό όπλο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 25χρονο, ο οποίος ωστόσο πρώτα πάλεψε με τον 34χρονο.

Αφού προσπάθησε αρχικά να τον αποφύγει και παρά τους πυροβολισμούς, όπως φαίνεται και στο βίντεο , έδωσε μάχη για να αρπάξει το όπλο του, ενώ εκείνη τη στιγμή φαίνεται ο 64χρονος να τον πυροβολεί από την καρότσα του επιβατικού.

Το βίντεο κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη και οδήγησε τον εισαγγελέα στην απόφαση για επανεξέταση της υπόθεσης, αφού φαίνεται να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των δύο λευκών αντρών για τον Αχμάντ Αρμπερί που εκείνη την ώρα έτρεχε στον δρόμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ράγισαν καρδιές για τα θύματα της Marfin: Η συγκίνηση Σακελλαροπούλου και το «ποτέ ξανά» του Μητσοτάκη

Σε φωτογραφίες της τουρκικής Βουλής βασίζονται τα fake news για νεκρό μετανάστη στον Εβρο!

Ξανά στη φυλακή ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης