Ο Ακιντζί απαντά στις επκρίσεις για τις σχέσεις του με την Άγκυρα: «Δεν είμαι μαριονέττα κανενός»

Ο Ακιντζί απαντά στις επκρίσεις για τις σχέσεις του με την Άγκυρα: «Δεν είμαι μαριονέττα κανενός»

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας αναφορά πως έχει «τσακωθεί με την Άγκυρα», δήλωσε «εγώ δεν μπορώ να γίνω μαριονέτα».

akintzi_2
Σύμφωνα με τη τουρκοκυπριακή εφημερίδα «ΣταρΚίπρις», σε εκπομπή του καναλιού «Αντά» χθες βράδυ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κλήθηκε να σχολιάσει τις επικρίσεις και από τον πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι οι σχέσεις του με την Τουρκία δεν είναι καλές και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Ο Μ. Ακιντζί απάντησε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με κανέναν. «Μπορεί ο κ. Ταλάτ να ακολούθησε άλλο τρόπο επικοινωνίας στη δική του θητεία, αλλά δεν θεωρώ ότι το να στέλνεις επιστολή είναι λάθος», είπε ο κ. Ακιντζί απαντώντας ειδικά στο σχόλιο του κ. Ταλάτ ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έστειλε επιστολή και στον Τούρκο Πρόεδρο, όπως έστειλε σε όλους, για το θέμα του κορωνοϊού. «Το ίδιο κάνουν πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο. Και ο κ. Ερντογάν έστειλε πολλές επιστολές. Εγώ έπραξα αυτό που έπρεπε με τον τρόπο που έπρεπε».

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι με την κυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αυτό δεν το κρύβει, διερωτώμενος εάν το θέμα είναι να αλλάξει κάποιος την ταυτότητά του, το ποιος είναι για να μοιάσει με κάποιον άλλον. «Αν ήταν έτσι, τότε θα ήσασταν απλά το αντίγραφο κάποιου άλλου ή η κούκλα (μαριονέτα - αχυράνθρωπος). Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν με εξέλεξε να γίνω κούκλα. Με εξέλεξαν για να γίνω ο δικός τους πρόεδρος».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι προσπάθησε για μια σχέση «αδελφών δημοκρατιών» και αν κάποιος λέει ότι αυτή η σχέση «πρέπει να είναι, να γίνεται ότι λέει ο ένας», τότε δεν είναι δύο διαφορετικά κράτη – όπως είπε – «αλλά εγκρίνεις και συ ο ίδιος αυτό που η διεθνής κοινότητα μας θεωρεί ‘υποτελής διοίκηση’. Αυτό υπάρχει σε απόφαση του ΕΔΑΔ για εμάς».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ΝΑΤΟ: Κίνδυνος ατυχήματος από τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας

Τέλος η καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης