Κορωνοϊός - Γενικό Επιτελείο Στρατού των ΗΠΑ: Δεν ξέρουμε εάν ο ιός προήλθε από εργαστήριο της Κίνας

Κορωνοϊός - Γενικό Επιτελείο Στρατού των ΗΠΑ: Δεν ξέρουμε εάν ο ιός προήλθε από εργαστήριο της Κίνας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «κάποια στιγμή» στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα

usa-covid
Σε μια περίοδο που το κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ εξαπολύει πυρά προς την Κίνα ως προς τη «γέννηση» του κορωνοϊού, ο ανώτατος στρατηγός της χώρας δήλωσε ότι παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο ο ιός προήλθε από ιχθυαγορά της Κίνας, από εργαστήριο ή άλλη τοποθεσία, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την άποψη ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο.

«Μήπως προήλθε από κάποιο ιολογικό εργαστήριο της Ουχάν; Μήπως σε κάποια ιχθυαγορά εκεί στην Ουχάν; Μήπως από κάπου αλλού; Και η απάντηση σε αυτά είναι: Δεν ξέρουμε», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η αμερικανική κυβέρνηση το εξετάζει, πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή πάντως δεν ευθυγραμμίζεται με τη διαβεβαίωση που έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν «σημαντικές αποδείξεις» ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από κάποιο κινεζικό εργαστήριο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «κάποια στιγμή» στη δημοσιότητα την έκθεσή τους σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2, χωρίς όμως να ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μεταλλαγμένο και πιο επιθετικό το στέλεχος του ιού που «χτύπησε» ΗΠΑ και Ευρώπη

Jerusalem Post: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ εξετάζουν τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» τουρισμού

Νίκος Σειραγάκης: Εκτός φυλακής ο παιδεραστής του Ρεθύμνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης