Κορωνοϊός - Ιράν: Τουλάχιστον 13.000 νεκροί στην Τεχεράνη τους τελευταίους δύο μήνες

Κορωνοϊός - Ιράν: Τουλάχιστον 13.000 νεκροί στην Τεχεράνη τους τελευταίους δύο μήνες

Άλλο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της ιρανικής πρωτεύουσας, έκανε λόγο για 70 έως 100 θανάτους σε ημερήσια βάση από τον κορωνοϊό στην Τεχεράνη

coronavirus_iran
Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός; Οι περισσότερες χώρες ανακοινώνουν τον αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν κατά τη νοσηλεία τους σε νοσοκομεία. Πίσω από τη «βιτρίνα» υπάρχει ένας ακόμη πιο μελανός κόσμος, καθώς χιλιάδες είναι τα θύματα του νέου κορωνοϊού που καταλήγουν εκτός νοσοκομειακών δομών και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες με τους νεκρούς από την πανδημία, ακόμη και σε χώρες της Δύσης. Αξιωματούχος στο Ιράν αποκάλυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13.000 νεκροί μόνο στην ιρανική πρωτεύουσα την Τεχεράνη, γεγονός που αν αποδειχθεί, θα υπερδιπλασιάσει ή και υπερτριπλασιάσει τους θανάτους από την πανδημία Covid-19 στο Ιράν.

Την αποκάλυψη έκανε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τεχεράνης την Τετάρτη. «Τους τελευταίους δύο μήνες, 13.000 άνθρωποι έχουν ταφεί στην Τεχεράνη», δήλωσε ο Mohammad Javad Haghshenas στην κρατική Aftab-e Yazd την Τετάρτη. Ο Haghshenas δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό αυτών των θανάτων οφείλεται στον κορωνοϊό. Άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι οι θάνατοι αυτοί αφορούν την πανδημία.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην πανδημία, μπορεί να εξαχθεί συγκρίνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν φέτος και την ίδια περίοδο πέρυσι στην Τεχεράνη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πολιτικής Εγγραφής του Ιράν (NOCR), ο οποίος εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει σταματήσει να δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους στη χώρα από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Η απόφαση κρίθηκε «ύποπτη» από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 5.957 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ιράν από τον νέο κορωνοϊό και υπάρχουν 93.657 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Άλλο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της ιρανικής πρωτεύουσας, έκανε λόγο για 70 έως 100 θανάτους σε ημερήσια βάση από τον κορωνοϊό στην Τεχεράνη. Ένας αξιωματούχος του δήμου της Τεχεράνης δήλωσε επίσης νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι αρχές έχουν ετοιμάσει 10.000 τάφους για θύματα της πανδημίας στην πρωτεύουσα.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Γερμανία: Διακοπές εντός και υπό προϋποθέσεις - Αρνητικό σήμα για έξω

Κορωνοϊός - Γερμανία: Στο 0,75 έπεσε ο δείκτης μετάδοσης

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Δεύτερο κύμα της πανδημίας στο νησί Χοκάιντο μετά την άρση της καραντίνας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης