Κορωνοϊός - Μεξικό: Ράβουν μάσκες εμπνευσμένες από θρυλικούς παλαιστές της lucha libre

Κορωνοϊός - Μεξικό: Ράβουν μάσκες εμπνευσμένες από θρυλικούς παλαιστές της lucha libre

Κορωνοϊός - Μεξικό: Οι παλαιστές luchadores φορούν κοστούμια spandex, δημιουργούν περσόνες και κρύβουν τις πραγματικές τους ταυτότητες πίσω από τις μάσκες

luchador
Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και οι πολιτικές κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανάγκασαν τους αθλητές της επαγγελματικής πάλης lucha libre στο Μεξικό να μείνουν εκτός ρινγκ.

Ευτυχώς όμως οι παλαιστές που έχουν βρει τρόπους να αξιοποιούν την παράδοση της lucha libre και φορούν πολύχρωμες μάσκες και περίτεχνα κοστούμια πάλης όταν αγωνίζονται αφιερώνουν τον χρόνο τους για έναν καλό σκοπό. Συγκεκριμένα δημιουργούν μάσκες προσώπου που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.





«Την περασμένη εβδομάδα δεν ήμουν πολύ καλά και η γυναίκα μου, μού λέει: "Γιατί δεν φτιάχνουμε μάσκες προσώπου;"» δήλωσε ο αθλητής El Hjio de Soberano στο τηλεοπτικό κανάλι ESPN. «Φτιάξαμε λοιπόν, αλλά χρησιμοποιώντας το υλικό που είχαμε για τα κοστούμια. Χρησιμοποιούμε λύκρα και τα υφάσματα για τα παπλώματα. Έχουν διπλή ραφή και ενίσχυση στο ύφασμα» διευκρίνισε.

Οι πολύχρωμες μάσκες σε σχέδια εμπνευσμένα από θρυλικούς luchadores, αστέρες της lucha libre αγοράζονται από φανατικούς του wrestling στο Μεξικό που θέλουν προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Οι μάσκες του wrestling μπορεί να θεωρούνται τέχνασμα, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ανθεκτικές ανέφερε ο El Hjio de Soberano. Ο IsaÍas Huerta, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την επαγγελματική πάλη, φτιάχνει επίσης μάσκες μετά το κλείσιμο της επιχείρησής του τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο των μέτρων αποκλεισμού. «Άρχισα να ράβω κοστούμια για τους συναθλητές μου, και τώρα είχαν την ιδέα να φτιάχνω μάσκες παλαιστών» ανέφερε ο Huerta στο πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Σε πολλές περιοχές στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένου του Μέξικο Σίτι, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας όταν κάποιος βγαίνει σε εξωτερικό χώρο.

Κλείσιμο
H Lucha Libre είναι μια μοναδική μορφή επαγγελματικής πάλης στο Μεξικό που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι αθλητές φορούν κοστούμια spandex, δημιουργούν περσόνες, κρύβουν τις πραγματικές τους ταυτότητες πίσω από τις μάσκες και αναγνωρίζονται μόνο από το σχέδιό της μάσκας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

Το συγκλονιστικό «γράμμα» μιας μαμάς με παιδί στο φάσμα του αυτισμού: «Μανούλες με μοναδικά παιδιά μην εγκαταλείπετε ποτέ»

Ανοίγει απόψε η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης - Δείτε την ώρα

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα θάνατοι στην Ελλάδα - 136 συνολικά οι νεκροί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης