Έρευνα: Ποιο είναι το κλειδί για την ευτυχία;

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η διαβίωση σε κοντινή απόσταση από έναν αστικό πράσινο χώρο συνδέεται με ενισχυμένο το αίσθημα της ευτυχίας, της αυτοπεποίθησης και γενικά της ικανοποίησης από τη ζωή

Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε, επιλέξτε ένα σπίτι κοντά σε πάρκο ή στη φύση...

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η διαβίωση σε κοντινή απόσταση από έναν αστικό πράσινο χώρο συνδέεται με ενισχυμένο το αίσθημα της ευτυχίας, της αυτοπεποίθησης και γενικά της ικανοποίησης από τη ζωή.

Βρετανοί ερευνητές των Πανεπιστημίων Γουόργουικ, Νιούκαστλ και Σέφιλντ ένωσαν τις δυνάμεις τους εκπονώντας την πρώτη μελέτη που ρίχνει φως στη σχέση του συνθηκών διαβίωσης και της ανθρώπινης ικανοποίησης.

Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, η ζωή κοντά στη φύση και το πράσινο έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία ενός ατόμου απ΄ότι το εισόδημά του και το αντικείμενο της εργασίας.

Οι συγγραφείς της μελέτης ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα εξεταστούν από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με τους φορείς να εξετάζουν τη δημιουργία πρόσθετων χώρων πρασίνου σε πόλεις και σε άλλες αστικές περιοχές.

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει πώς οι αστικές περιοχές πρασίνου μπορούν να βελτιώσουν έναν ευρύτερο ορισμό της ψυχικής ευεξίας», σχολιάζει η καθηγήτρια Βικτόρια Χόουλεν, μία από τις συντάκτριες τη μελέτης.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία 25.518 Λονδρέζων. Σε συνδυασμό με πληροφορίες για τους 20.000 δημόσιους χώρους πρασίνου στην βρετανική πρωτεύουσα, οι επιστήμονες είχαν την δυνατότητα να διερευνήσουν τη σχέση που έχει η εγγύτητα με το πράσινο και η πνευματική ευημερία των ερωτηθέντων.

Διαπίστωσαν μια ισχυρή σχέση μεταξύ της ποσότητας πράσινου κοντά στο σπίτι ενός ατόμου και της ψυχικής του υγείας.

Τα άτομα που ζουν σ΄ένα σπίτι που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από έναν χώρο πρασίνου, είναι κατά 8% πιο ευτυχισμένα, δείχνει η βρετανική έρευνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr