«Έχω κύστη στις ωοθήκες. Πώς θα φύγει;»

Το περίνεο μετά τον κολπικό τοκετό. Συμβουλεύει ο γυναικολόγος του Mothersblog

Οι κύστες ωοθηκών διακρίνονται στις λειτουργικές και στις οργανικές

Οι κύστες ωοθηκών είναι σχηματισμοί ακανόνιστου μεγέθους που περιέχουν υγρό – και όπως προκύπτει από την ονομασία τους- προέρχονται από τις ωοθήκες. Το μέγεθός τους ξεκινά από λίγα χιλιοστά και μπορεί να ξεπερνά τα 30 εκατοστά. Οι κύστες ωοθηκών διακρίνονται στις λειτουργικές και στις οργανικές.

Οι λειτουργικές κύστες είναι το είδος εκείνο που απαντά πιο συχνά στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Δημιουργούνται κατόπιν ορμονικών αλλαγών του γυναικείου οργανισμού και, συνήθως, έχουν διάμετρο περίπου 4 – 5 εκατοστά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα ωχρά σωμάτια, οι ωχρινικές κύστες και οι θυλακικές κύστες.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

35542589_l

Αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις που μοιάζουν βγαλμένες από τα όνειρα- ή και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.