Η μητρότητα χαρίζει αυτοπεποίθηση γιατί οι γυναίκες νιώθουν άνετα με το σώμα τους

Η μητρότητα χαρίζει αυτοπεποίθηση γιατί οι γυναίκες νιώθουν άνετα με το σώμα τους

Κάνει τις γυναίκες πιο ικανοποιημένες με το στήθος τους αλλά και την εικόνα τους γενικότερα, καθώς δεν αποζητούν την τελειότητα για να είναι αρεστές

mother-newborn-pic
Η απόκτηση ενός παιδιού ενισχύει τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, όπως προκύπτει από μελέτη Βρετανών και Ιταλών επιστημόνων.

Τα πορίσματα της μελέτης δείχνουν ότι η μητρότητα κάνει τις γυναίκες να νιώθουν πιο άνετα με το σώμα τους, κυρίως με το σχήμα και το μέγεθος του στήθους τους.

Στην μελέτη των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Άνγκλια Ράσκιν της Βρετανίας και του Πανεπιστημίου Σαπιέντσα στη Ρώμη, συμμετείχαν 484 Ιταλίδες, εκ των οποίων οι μισές ήταν μητέρες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Βάιρον Σουάμι, Ειδικός Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Άνγκλια Ράσκιν, υποστηρίζει πως όταν μία γυναίκα επιδιώκει να είναι τέλεια, τείνει να είναι δυσαρεστημένη με το μέγεθος και το σχήμα του στήθους της, και γενικότερα να έχει αρνητική εικόνα για το σώμα της.

Στην έρευνα, το 69% των γυναικών που δεν είχαν παιδιά υποστήριξαν ότι ήταν δυσαρεστημένες από το μέγεθος και το σχήμα των μαστών τους. Το 44% δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει μεγαλύτερο στήθος.

«Η επιθυμία των άτεκνων γυναικών να αποκτήσουν μια αψεγάδιαστη εικόνα στα μάτια των άλλων, τις κάνει να έχουν αρνητική εικόνα για το σώμα τους», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, το 54% των γυναικών που είχαν αποκτήσει πάνω από ένα παιδί , δήλωναν περισσότερο άνετες με το σώμα τους.

«Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι συσχέτισης των γυναικών που είναι μητέρες, με αυτές που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδί, διότι μόνο οι δεύτερες δηλώνουν δυσαρέσκεια για την εμφάνιση των μαστών τους», αναφέρει ο Σουάμι και προσθέτει:

«Οι μητέρες, κυρίως λόγω του θηλασμού, αρχίζουν να βλέπουν διαφορετικά το στήθος τους και δεν εστιάζουν τόσο στο πώς αυτό φαίνεται αισθητικά. Η αλλαγή αυτής της αντίληψης επηρεάζει την άποψη που έχουν πλέον και για το σώμα τους συνολικά. Αυτό τις κάνει να νιώθουν πιο ευτυχισμένες με την εικόνα τους γενικότερα από αυτές που δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την μητρότητα», προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης