Ο καρκίνος θα μπορούσε να «θεραπευτεί» μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Ο καρκίνος θα μπορούσε να «θεραπευτεί» μέσα στα επόμενα 10 χρόνια

Ελπίδες από δηλώσεις Βρετανών επιστημόνων - «Ο καρκίνος θα γίνει μια διαχειρίσιμη ασθένεια» δηλώνει καθηγητής του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο

_104428881_gettyimages-904264738-1
Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος, όπως υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. Η εντυπωσιακή είδηση στηρίζεται σε μια νέα γενιά φαρμάκων, τα οποία θα μπορούν να καθιστούν τους κακοήθεις όγκους μη θανατηφόρους για όσους νοσούν.

_103255431_gettyimages-888730408


Όπως υποστήριξε ο καθηγητής Πωλ Γουόρκμαν του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (ICR) του Λονδίνου: «Ο καρκίνος θα γίνει μια διαχειρίσιμη ασθένεια». Έτσι, οι ασθενείς, οι οποίοι θα παίρνουν έναν συνδυασμό φαρμάκων θα σταματούν τους όγκους από το να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται.

Ο καθηγητής Γουόρκμαν υποστήριξε πως αυτή η νέα γενιά φαρμάκων θα συνιστά ουσιαστικά θεραπεία. Οι ασθενείς θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη νόσο του καρκίνου με ένα μείγμα ακτινοβολίας, χημειοθεραπείας και χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά μετά θα παίρνουν τα νέα φάρμακα που θα σταματούν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των εναπομεινάντων καρκινικών κυττάρων. Ο στόχος είναι να διατηρείται ο καρκίνος υπό έλεγχο για τόσο διάστημα, ώστε οι ασθενείς τελικά να φεύγουν από τη ζωή από άλλα αίτια.

Από την πλευρά της η Dr. Olivia Rossanese, επικεφαλής της βιολογίας του νέου κέντρου, δήλωσε: «Αυτή η δαρβινική προσέγγιση για την ανακάλυψη φαρμάκων μας δίνει την καλύτερη ευκαιρία να νικήσουμε τον καρκίνο, διότι θα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τι πρόκειται να κάνει στη συνέχεια o καρκίνος και να είμαστε ένα βήμα μπροστά».

Κλείσιμο
Αυτή η καινούρια οπτική, η οποία περιλαμβάνει και ήδη υπάρχοντα φάρμακα, έχει στεφθεί από επιτυχία στα αρχικά στάδια της έρευνας, ενώ περισσότεροι από 300 ειδικοί επιστήμονες πρόκειται να εργαστούν πάνω στο ελπιδοφόρο πλάνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης