Πόσους μήνες μετά τον θηλασμό μπορώ να κάνω αυξητική στήθους;

gynaikas

Μετά το τέλος του θηλασμού ο μαστός και ειδικότερα οι ιστοί που τον αποτελούν αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση  

Κατά τη διάρκεια τόσο της όσο και του θηλασμού,ο μαστός, κάτω από την επίδραση των ορμονών πού ελέγχουν το γυναικείο σώμα αυτές τις περιόδους, υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του και τη σύστασή του.

Αυτές οι αλλαγές έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σχήμα και στο μέγεθος του μαστού. Ανάλογα βέβαια και με τη σωματοδομή το μέγεθος του μαστού μπορεί να αυξηθεί από λίγο έως πάρα πολύ. Είναι δε αλλαγές που υπάρχουν στην εγκυμοσύνη αλλά και σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού.

Μετά το τέλος του θηλασμού ο μαστός και ειδικότερα οι ιστοί που τον αποτελούν αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται στην προ της εγκυμοσύνης κατάσταση (ισορροπία) εξ αιτίας της ελαστικότητας των ιστών αυτών. Αυτή είναι μία διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρόνο και συνδέεται άμεσα με το βάρος, προ και μετά την εγκυμοσύνη, σε σχέση με το ύψος και τα άλλα σωματομετρικά στοιχεία της γυναίκας.

Ανάλογα με τη διάρκεια του θηλασμού απαιτείται η μεσολάβηση χρονικού διαστήματος από 9 έως 18 μήνες ώστε να έχει επέλθει ισορροπία στους ιστούς του μαστού και να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση αυξητικής στήθους με προβλέψιμα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης