Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα και φτάνουν σε οργασμό

Τα θηλυκά δελφίνια έχουν κλειτορίδα και φτάνουν σε οργασμό

Αυτό υποδηλώνει νέα επαναστική έρευνα - Ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο είδος που κάνει σεξ για ευχαρίστηση

delfinia_art
Τα θηλυκά δελφίνια είναι σε θέση να νιώσουν ακριβώς την ίδια απόλαυση από το σεξ που απολαμβάνουν οι άνθρωποι, όπως αποκαλύπτει επαναστατική έρευνα. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά δελφίνια έχουν μεγάλες και πολύ καλά ανεπτυγμένες κλειτορίδες, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην είσοδο του κόλπου τους. Αυτό σημαίνει ότι η διείσδυση, ερεθίζει τη συγκεκριμένη περιοχή και μπορεί να προκαλέσει οργασμό.
delfinia_in

Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η εκτίμηση ότι τα αρσενικά δελφίνια κάνουν σεξ για ευχαρίστηση, επειδή κάποια αυνανίζονται. Δύο άλλα είδη τα οποία επίσης φαίνεται ότι συνουσιάζονται για ευχαρίστηση είναι οι μαϊμούδες και τα γουρούνια (ο οργασμός του γουορουνιού μπορεί να έχει διάρκεια μισής ώρας).

Όσον αφορά τα δελφίνια, και προηγούμενες έρευνες έχουν υπονοήσει ότι το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στο να αναπτυχθούν δεσμοί μεταξύ των συγκεκριμένων θηλαστικών. Άλλωστε πρόκειται για είδος που συνουσιάζεται ακόμα και τις περιόδους που δεν είναι αναπαραγωγικές.

Κλείσιμο
Η επικεφαλής της νέας έρευνας Dr Dara Orbach, στο Κολέγιο Mount Holyoke στις ΗΠΑ είπε: «Οι παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι τα θηλυκά δελφίνια έχουν μία λειτουργική κλειτορίδα, ωστόσο χρειάζονται ψυχολογικές και συμπεριφορικές αναλύσεις για να είμαστε βέβαιοι αν η σεξουαλική εμπειρία είναι κάτι ευχάριστο για εκείνα».
delfinia_in2

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 11 δελφίνια που βρέθηκαν νεκρά από φυσικές αιτίες. Η κλειτορίδα στα δελφίνια βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το γυναικείο σώμα. Οπως επισήμανε η Dr Orbach: « Στα δελφίνια η κλειτορίδα βρίσκεται ακριβώς στο άνοιγμα του κόλπου, δηλαδή σε άμεση έπαφη με το πέος κατά τη διάρκεια της έπαφης. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να ερεθίζεται πολύ εύκολα το συγκεκριμένο σημείο».

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Ανατομίας στο Ορλάντο της Φλόριντα.

delfinia_in3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης