«Galentine' s Day»: Η εναλλακτική για την Ημέρα του Βαλεντίνου

Παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζει η γυναικεία φιλία

Εμπνευσμένη από μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά, η σημερινή γιορτή The Galentine' s Day αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, πολλές Αμερικανίδες συναντιούνται για ποιούν στην υγειά τους.

«Ένα γεύμα με φίλες στο σπίτι: αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γιορτάζουμε την ημέρα αυτή .

'Ολα ξεκίνησαν το 2010. Στο επεισόδιο της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Parks and Recreation», Τhe Galentine' s Day, η πρωταγωνίστρια Leslie Knope που την υποδύεται η Αmy Poehler - έκανε ένα πάρτι στο σπίτι, στις 13 Φεβρουαρίου, με τις πιο καλές της φίλες. Ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι η γυναικεία φιλία θα πρέπει να γιορτάζεται όπως και ο φτερωτός έρωτας, μόνο που ο δεύτερος πολλές φορές περνάει.

"Οι γυναίκες μεγαλώνουν με την ιδέα της μεγάλης ρομαντικής αγάπης και ότι αυτή σημαίνει", λέει η Ολίβια Ντίλιγχαμ, σύμβουλος μάρκετινγκ στη Νέα Υόρκη. «Αυτό τις κάνει να νιώθουν ανίκανες την «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου» αφού δεν έχουν κάποιον να πάνε για δείπνο», προσθέτει.

Έκτοτε η η ιδέα ωρίμασε με την αμερικανική βιομηχανία να βλέπει τη γιορτή της γυναικείας φιλίας με... καλό μάτι.

Σήμερα στα καταστήματα βρίσκουμε κάρτες, ποτήρια κρασιού, κεριά και κέικ με σφραγίδα Τhe Galentine' s Day. Eπιπλέον, πολλά μπαρ και εστιατόρια οργανώνουν πάρτι.

Στην Ουάσινγκτον το πολυτελές ξενοδοχείο St. Regis προσφέρει σήμερα το απόγευμα τσάι με τις καλεσμένες να μπορούν να αγοράσουν σε καλές τιμές κοσμήματα.

Όπως αναφέρει η Χίδερ Ντόμπσον , σεφ του ξενοδοχείου, «διακοσμήσαμε τις γλυκές δημιουργίες με καρδιές από σοκολάτα και ροδοπέταλα».

Αύριο, μόνο ένας στους δύο Αμερικανούς θα γιορτάσει την «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», σύμφωνα με στοιχεία της Εθνική Ένωσης Εμπορίου που προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 10% την τελευταία δεκαετία. Αντιθέτως, οι πωλήσεις που σχετίζονται με την γιορτή της γυναικείας φιλίας αναμένεται να αυξηθούν την επόμενη τριετία κατά 20%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr