Συστάσεις Ξανθού προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία: Εμβολιαστείτε για τον ιό της γρίπης

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάλεσε το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων να κάνει το εμβόλιο της γρίπης – Μόλις 28% των εργαζομένων έχει θωρακιστεί

Σε συστάσεις προς το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων να εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης προχώρησε ο κ. Ανδρέας Ξανθός καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 28% των εργαζομένων έχει «θωρακιστεί» την στιγμή που το 45% του προσωπικού των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα προηγούμενα χρόνια στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας είχε εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης το 14% του προσωπικού και στα νοσοκομεία το 9%.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασε για την εμβολιαστική πολιτική στην Ελλάδα ανέφερε πως οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα εκείνοι που βρίσκονται κοντά σε παιδιά ή σε ασθενείς με σοβαρά θέματα υγείας πρέπει να εμβολιάζονται. «Δεν είναι ανεκτή και επιτρεπτή άλλη συμπεριφορά» υπογράμμισε.

Εκτός αυτών ο κ. Ξανθός και επιστήμονες που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για την εμβολιαστική πολιτική στην Ελλάδα συμφώνησαν ότι δεν παρατηρείται κίνημα κατά των εμβολιασμών αλλά και ότι παρατηρείται αυξανόμενη εμπιστοσύνη σε θέματα που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς. Τέλος, ο υπουργός υποστήριξε πως δεν προκρίνει την επιβολή κυρώσεων στους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν η να εμβολιάσουν τα παιδιά τους σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν θα εμπλέξουμε τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς όταν μιλάμε για θέματα Υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr