Νέα μέθοδος αρθροπλαστικής ισχίου από Έλληνα γιατρό

Νέα μέθοδος αρθροπλαστικής ισχίου από Έλληνα γιατρό

Παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Ελλάδα (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας) από τον Κωνσταντίνο Σαράντο Consultant Ορθοπαιδικό Χειρουργό από το Πανεπιστήμιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwickshire στο Ηνωμένο Βασίλειο

ortheo
Τα τελευταία χρόνια, η ολική αρθροπλαστική έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή. Η ιδέα της προστασίας των μαλακών μορίων με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας έχει έρθει στο προσκήνιο στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η χειρουργική επέμβαση με προστασία των μαλακών μορίων δε σημαίνει μόνο μικρή τομή αλλά και διατήρηση και προστασία των σημαντικών μυών και τενόντων γύρω από το ισχίο. Είναι η διαφύλαξη και η διατήρηση των μαλακών μορίων που επιτρέπει στον ασθενή να κινητοποιηθεί σε λίγες ώρες μετά την επέμβαση απ’ ό,τι σε εβδομάδες ή και μήνες.

Ένας σημαντικός αριθμός ασθενών που υποβλήθηκαν σ΄αυτήν την επέμβαση είναι ικανοί να περπατήσουν χωρίς βοήθεια σε λίγες ώρες και να πάρουν εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη κιόλας μέρα χωρίς τους τυπικούς περιορισμούς, για παράδειγμα να μην διασταυρώνουν τα πόδια, όπως παραδοσιακά συνιστάται στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου.

Η ολική αρθροπλαστική με τη μέθοδο “Superpath” πραγματοποιείται από ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό κατάλληλα εκπαιδευμένων χειρουργών στην Αμερική, Αυστραλία και πρόσφατα στην Ευρώπη και την Ασία. Με τη μέθοδο Superpath δεν γίνεται χειρουργική εξάρθρωση του ισχίου.

Το ζητούμενο σε κάθε επιτυχημένη επέμβαση με προστασία των μαλακών μορίων είναι η αποφυγή του τραυματισμού των μαλακών μορίων γύρω από το ισχίο. Με το να μην εξαρθρώνεται ποτέ χειρουργικά το ισχίο, είναι πολύ λίγοι οι τραυματισμοί των μυών και τενόντων που το περιβάλλουν.

Η μέθοδος παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Ελλάδα (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ) από τον Κωνσταντίνο Σαράντο Consultant Ορθοπαιδικό Χειρουργό από το Πανεπιστήμιακό Νοσοκομείο του Coventry and Warwickshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος πραγματοποίησε πρώτος σε όλη την Ευρώπη αυτή την χειρουργική επέμβαση το 2014 μετά από εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον δημιουργό και εμπνευστή της.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης