Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες να επισκεφτούν τις μονάδες αιμοδοσίας της χώραςπροσφέροντας αίμα, απευθύνουν οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς αλλά και τοΕθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).Ο Αύγουστος είναι διαχρονικά ένας προβληματικός μήνας κυρίως λόγω των διακοπών. Και παρότι εφέτος η συγκέντρωση εθελοντικού αίματος κινείται, κατά κοινή ομολογία, σε υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, αυτήν την περίοδο παρατηρούνται… αρρυθμίες στις μεταγγίσεις. Εν τω μεταξύ, την αιμοδοτική κανονικότητα αποδιοργανώνει περαιτέρω η λοίμωξη από τονιό του Δυτικού Νείλου, καθώς εφέτος έχει σημάνει συναγερμός σε πολλές περιοχές της χώρας για μολυσμένα κουνούπια και περιστατικά λοίμωξης.
«Για ένα ακόμα καλοκαίρι, όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις αίματος που λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις στα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Περιφέρειας. Για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους και το καλοκαίρι αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις αίματος πιο έντονα από κάθε άλλη εποχή. Αυτές τις μέρες, οι θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους»,σημειώνει σε ανακοίνωσή της ηΕλληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη