Χαρτί υγείας ή πλύση: Ειδικοί εξηγούν τι είναι πιο υγιεινό για την ευαίσθητη περιοχή

Χαρτί υγείας ή πλύση: Ειδικοί εξηγούν τι είναι πιο υγιεινό για την ευαίσθητη περιοχή

Τι λένε οι επιστήμονες για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη λάθος χρήση

Xarti_Ygeias
Εδώ και πολύ καιρό γίνεται λόγος για το αν το χαρτί υγείας πρέπει να είναι διπλωμένο, καπιτονέ, αντιβακτηριδιακό και να χρησιμοποιείται για σκούπισμα ή ταμπονάρισμα.

Ορισμένοι ειδικοί έχουν την απάντηση απέναντι σε όλα αυτά τα διλήμματα και λένε ότι είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε καθόλου.

Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, η αντικατάσταση του χαρτιού με μπιντέ -όπου η ευαίσθητη περιοχή πλένεται με νερό αντί να σκουπίζεται - μπορεί να μειώσει κατά πολύ τον κίνδυνο δυσάρεστων λοιμώξεων.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Water & Health, αποκάλυψε ότι όσοι προτίμησαν το νερό αντί του χαρτιού είχαν 10 φορές λιγότερα επιβλαβή βακτήρια στα χέρια τους, σε σύγκριση με εκείνους που χρησιμοποίησαν χαρτί υγείας.

Κλείσιμο
Η χρήση χαρτιού εξηγούν οι ειδικοί μας αφήνει πιο ευάλωτους στο C. difficile - ένα μικρόβιο επικίνδυνο που προκαλεί διάρροια και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Οι στατιστικές έδειξαν ότι περίπου 500.000 Αμερικανοί μολύνονται με C. difficile κάθε χρόνο, με τα δύο τρίτα αυτών των περιπτώσεων να συνδέονται με οίκους ευγηρίας. Τα στοιχεία γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά καθώς στις ΗΠΑ σκοτώνει 15.000-30.000 άτομα ετησίως.

Σύμφωνα με τον Dr. Evan Goldstein, χειρουργό ορθού στη Νέα Υόρκη, η χρήση μπιντέ είναι προτιμότερη από το χαρτί.

Άλλοι ειδικοί λένε ότι δεν είναι το ίδιο το χαρτί τουαλέτας που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ο λάθος τύπος χαρτιού τουαλέτας και το λανθασμένο σκούπισμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, αιμορροΐδες, ακόμη και σε θανατηφόρες λοιμώξεις.

Το χαρτί τουαλέτας μπορεί να προκαλέσει ανοιχτές πληγές, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ανάλυση για τους τύπους χαρτιών υγείας
Η Dr. Trisha Pasricha, γαστρεντερολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, έγραψε στην Washington Post ότι το μονόφυλλο χαρτί υγείας είναι πολύ λεπτό, οπότε είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσετε περισσότερο για να κάνετε τη δουλειά σας. Το επαναλαμβανόμενο τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη φαγούρα.

Το λευκό χαρτί τουαλέτας μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσφορία. Οι ειδικοί συνιστούν ισχυρό, απορροφητικό και μαλακό χαρτί υγείας. Ο τρόπος με τον οποίο σκουπίζεστε μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία των γεννητικών σας οργάνων. Η Dr Pasricha προτείνει να προηγείται ταμπονάρισμα του σκουπίσματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σταμάτης Γαρδέλης έφτασε στο έσχατο σημείο, παίρνει φαρμακευτική αγωγή, λέει ο δικηγόρος του

Τα λόγια μου περνούν από κόσκινο, δεν θα αφήσω τους «νοικοκύρηδες» στη δεξιά, λέει ο Κασσελάκης για την «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

«Στα 53 μου θα τις έτρωγα»: Οπαδοί περικύκλωσαν και έβριζαν τον Λιάγκα όταν πήγε στο OPAP Arena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης