Καθαρό σπίτι χωρίς κούραση

Καθαρό σπίτι χωρίς κούραση

Σκούπισμα και ξεσκόνισμα σε βάθος με μία συσκευή, για κάθε τύπο επιφάνειας χωρίς να αλλάζουμε συνεχώς εξαρτήματα

rowentahp

Sponsored Content

Ναι, η τεχνολογία είναι συναρπαστική. Για κάποιους, όπως εγώ, ίσως είναι λίγο φοβιστική. Ομολογώ ότι σε πολλές περιπτώσεις έχω νιώσει αμήχανα με πολλά αντικείμενα τεχνολογίας καθώς φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω ποτέ να τα θέσω σε λειτουργία ή ότι δεν μπορέσω να αξιοποιήσω όλη τη δυναμική τους. Πηγαίνοντας να αγοράσω μια ασύρματη σκούπα σκεφτόμουν ότι δεν θέλω να πάρω κάποια που η ορολογία της θέλει αποκρυπτογράφηση ούτε κάποια με δυνατότητες που δεν θα μπορούσα να αξιοποιήσω. Γι΄ αυτό και εξαρχής η επιλογή μου ήταν η Rowenta που το motto της “Enjoy Technology” με προέτρεπε να χαρώ την τεχνολογία. Ήταν άραγε μόνο μια υπόσχεση; Η συνέχεια μού απέδειξε πως ήταν απολύτως συνεπής σε αυτό που διακήρυσσε με το λογότυπό της.

Πρώτα από όλα, εξήγησα στον εξυπηρετικό πωλητή ότι ήθελα μια σκούπα που θα εξαφάνιζε το τρίχωμα της γάτας μου από τις πολυθρόνες του σαλονιού και θα ήταν τόσο δυνατή που θα άφηνε τα χαλιά πεντακάθαρα. Κυρίως όμως θα ήθελα να με απαλλάξει από το συνεχές σκύψιμο κάτω από τα έπιπλα για να φτάσω στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές.

Εκείνος μου εξήγησε ότι η Rowenta, ήταν η πρώτη εταιρεία που έφερε την τεχνολογία Flex στην Ελλάδα, δηλαδή τον ενσωματωμένο εύκαμπτο σωλήνα που κάνει το κοντάρι να «τσακίζει» για να μπορείς να σκουπίσεις έως και 4 φορές πιο μακριά κάτω από τα χαμηλά έπιπλα. Μού πρότεινε λοιπόν να δω τη νέα σειρά επαναφορτιζόμενων σκουπών στικ XFORCE FLEX που σε κάνουν να απολαμβάνεις την τεχνολογία που διαθέτουν. Μια πρώτη επίδειξη με έπεισε απόλυτα για την ευελιξία, τη δύναμη και την αυτονομία των μοντέλων.

Κλείσιμο
row5

Μού εξήγησε ακόμη ότι η άνεση στο σκούπισμα είναι δεδομένη χάρη στην αποσπώμενη μπαταρία που ανάλογα με το μοντέλο φτάνει από 35 έως και 70 λεπτά αυτονομίας. Τέρμα λοιπόν οι τρύπες στον τοίχο αφού καταργείται η επιτοίχια βάση φόρτισης. Επιπλέον θα μπορούσα να έχω απεριόριστη αυτονομία με την αγορά μιας εφεδρικής μπαταρίας και έτσι τίποτα δεν θα μπορούσε να περιορίσει το σκούπισμα σε βάθος.

row4

Εμπειρία καθαρίσματος
Με την καινούργια μου σκούπα λοιπόν ανά χείρας επέστρεψα στο σπίτι και άρχισα να εξερευνώ όλες τις δυνατότητές της. Όντως το σκύψιμο και η καταπόνηση της μέσης φάνηκε αμέσως ότι αποτελούν παρελθόν. Μπόρεσα να φτάσω ακόμη και στις απομακρυσμένες γωνίες χωρίς να μετακινήσω τα βαριά έπιπλα και χωρίς να δυσκολευτώ στο ελάχιστο. Εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός ότι το φωτιζόμενο πέλμα της σκούπας βοήθησε να αποκαλυφθούν όλες οι κρυμμένες βρωμιές στα πιο σκοτεινά σημεία.

thul-CF51F890-5AB9-4EE2-83A672C629C2BF53

Πατώντας δε τη σκανδάλη Boost, η σκούπα έπαιρνε έξτρα ισχύ μόνο τη στιγμή που χρειαζόμουν για να μην σπαταλώ άσκοπα τη δύναμη της μπαταρίας. Αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν έπρεπε να κάνω την μετάβαση από τα γυμνά δάπεδα στα χαλιά και στις μοκέτες. Γιατί χωρίς την επιπλέον δύναμη πως θα γινόταν τόσο αποτελεσματικό καθάρισμα σε βάθος; Μιας και είχα επιλέξει ένα μοντέλο εξοπλισμένο με τον πίνακα ελέγχου Control Panel έβλεπα ανά πάσα στιγμή ποια βαθμίδα ισχύος είχα επιλέξει και το ποσοστό της υπολειπόμενης ενέργειας της μπαταρίας. Δηλαδή, είχα τον πλήρη έλεγχο.

row2


Αφού τελείωσα από το πάτωμα σκέφτηκα να δω πόσο εύκολο ήταν να περάσω και στο ξεσκόνισμα. Πράγματι, βάζοντας τη σκούπα στη θέση Stop & Go, μπόρεσα να αποσπάσω το σκουπάκι, αφήνοντας το κοντάρι με το πέλμα να στέκονται μόνα τους. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ που να τη στερεώσω. Απλώς την άφησα και συνέχισα με το ξεσκόνισμα του σπιτιού. Καθάρισα μέχρι και το τραπέζι της κουζίνας όπου είχαν μείνει μερικά ψίχουλα. Το σπίτι έλαμπε.

Είχε έρθει η σειρά και για το Animal Kit που απομάκρυνε με μία μηχανοκίνητη βούρτσα τις τρίχες από καναπέδες και ταπετσαρίες ενώ το ρύγχος με διευκόλυνε εξαιρετικά στα πιο δύσκολα σημεία. Μπόρεσα να καθαρίσω πανεύκολα και τα καθίσματα του αυτοκινήτου!

Είχε περάσει πάνω από μισή ώρα και η μπαταρία δεν είχε ακόμη τελειώσει. Βέβαια η εφεδρική μπαταρία μού έδινε περισσότερη ασφάλεια ώστε να μην σκέφτομαι ότι μπορεί να έμενε το καθάρισμα στη μέση.

Εν τέλει είχα σκουπίσει από το πάτωμα ως το ταβάνι με το πολύ-εργαλείο XFORCE FLEX και όντως κατάλαβα γιατί η τεχνολογία είναι απολαυστική όπως μού είχε υποσχεθεί η Rowenta.

row7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης