Αύξηση τουριστών και το Νοέμβριο από... αέρος, πτώση όμως στις οδικές αφίξεις

Αύξηση τουριστών και το Νοέμβριο από... αέρος, πτώση όμως στις οδικές αφίξεις

Μεγάλη αύξηση για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, μείωση ωστόσο για τις οδικές σημειώθηκε το μήνα Νοέμβριο

tourkiskmos
Mεγάλη αύξηση για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, μείωση ωστόσο για τις οδικές σημειώθηκε το μήνα Νοέμβριο, διαμορφώνοντας ανάλογα και τα νούμερα του εντεκαμήνου για τον ελληνικό τουρισμό, όπως αυτά προκύπτουν με βάση τα επίσημα στοιχεία από τα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια και τους μεθοριακούς σταθμούς.

Ετσι, για το διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2018 οι διεθνείς αφίξεις από ...αέρος διαμορφώθηκαν στα 20,3 εκατ. έναντι σχεδόν 18 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 12,7% από την αρχή του έτους, ενώ όσον αφορά τις οδικές αφίξεις το αντίστοιχο νούμερο διαμορφώθηκε στα 11,86 εκατ. από 12,16 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, μειωμένες κατά 2,4%.

Τα νούμερα από τα αεροδρόμια

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία από το στατιστικό δελτίο του Insete του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων που καταγράφει τις εξελίξεις και τους δείκτες αφίξεων, για τον ελληνικό τουρισμό, και για το μήνα Νοέμβριο συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στο σύνολο της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις που κατεγράφησαν το Νοέμβριο ήταν αυξημένες κατά 29% (+101 χιλ.) σε σχέση με το Νοέμβριο του 2017. Η αύξηση αυτή οφείλεται ως προς τους αριθμούς, κατά κύριο λόγο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+27,5%/+69 χιλ.) και λιγότερο στα περιφερειακά αεροδρόμια (+32,8%/+32 χιλ. επιβάτες). Η Θεσσαλονίκη παρουσίασε επίσης διψήφιο ποσοστό αύξησης (26,9%).

Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2018, καταγράφησαν πάνω από 20 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, με τα περιφερειακά αεροδρόμια να παρουσιάζουν αύξηση 10,5% κι επιπλέον 1,4 εκατ. επιβάτες και την Αθήνα ένα +19,3%, όπερ μεταφράζεται σε επιπλέον 883 χιλ. Μεγάλη αύξηση σε επίπεδο διαφορών σημείωσαν τα αεροδρόμια τoυ Ηρακλείου (+218 χιλ. επιβάτες /+6,9%), της Κέρκυρας (202 χιλ./+15,6%), της Θεσσαλονίκης (+195 χιλ./+10,6%) και της Ρόδου (+159 χιλ./+7,3%).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης