Μία ανάσα από τον στόχο των 14,5 δισ.: Στα 14,16 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο 10μηνο

Μία ανάσα από τον στόχο των 14,5 δισ.: Στα 14,16 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο 10μηνο

Ο Οκτώβριος ήταν άκρως ικανοποιητικός

Μία ανάσα από τον στόχο των τουριστικών φορέων για τα 14,5 δισ. ευρώ κατά το 2017 βρίσκονται οι τουριστικές εισπράξεις με τα στοιχεία του δεκαμήνου να σημειώνουν διψήφια άνοδο και ειδικά το μήνα Οκτώβριο να συγκεντρώνει έσοδα λίγο χαμηλότερα του 1,2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που παραπέμπουν στο καλύτερο φθινόπωρο των τελευταίων ετών.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος
οι τουριστικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανοαυρίου- Οκτωβρίου του 2017 διαμορφώθηκαν στα 14,16 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,6% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, οπότε το αντίστοιχο νούμερο είχε φθάσει τα 12,8 δισ. ευρώ. Υψηλότερα είναι τα νούμερα του δεκαμήνου και σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2015, οπότε τα έσοδα από τον τουρισμό είχαν αγγίξει τα 13,7 δισ. ευρώ.

Ο Οκτώβριος του 2017 ήταν άκρως ικανοποιητικός: Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ οι τουριστικές εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 14,2% στο 1,17 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2016 και τα 900 εκατ. ευρώ του Οκτωβρίου του 2015. Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει επίσης αύξηση και στις αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών σε ποσοστό 8,4% μεμονωμένα για τον  Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου η αύξηση στις αφίξεις κυμάνθηκε σε διψήφιο ποσοστό, ήτοι στο 10,1%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ruppel

Δύο νέοι από το Άγκιστρο θέλησαν να μεταφέρουν στον τόπο τους το παράδειγμα του Βερντέν - Περιηγήσεις με ήχους, περάσματα από καπνούς και φανάρια εποχής προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία 

hotelll

Το ήδη βραβευμένο ως World’s Leading Eco-Lodge 2017, Aristi Mountain Resort & Villas, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως World’s Leading Eco-Lodge 2018 στη διεθνούς κύρους διοργάνωση World Travel Awards, αποτελώντας το μοναδικό Ευρωπαϊκό ξενοδοχείο υποψήφιο για το βραβείο! Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Στέλλα Σιδερά.

2