Μία ανάσα από τον στόχο των 14,5 δισ.: Στα 14,16 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο 10μηνο

Μία ανάσα από τον στόχο των 14,5 δισ.: Στα 14,16 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο 10μηνο

Ο Οκτώβριος ήταν άκρως ικανοποιητικός

Μία ανάσα από τον στόχο των τουριστικών φορέων για τα 14,5 δισ. ευρώ κατά το 2017 βρίσκονται οι τουριστικές εισπράξεις με τα στοιχεία του δεκαμήνου να σημειώνουν διψήφια άνοδο και ειδικά το μήνα Οκτώβριο να συγκεντρώνει έσοδα λίγο χαμηλότερα του 1,2 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που παραπέμπουν στο καλύτερο φθινόπωρο των τελευταίων ετών.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος
οι τουριστικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανοαυρίου- Οκτωβρίου του 2017 διαμορφώθηκαν στα 14,16 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,6% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016, οπότε το αντίστοιχο νούμερο είχε φθάσει τα 12,8 δισ. ευρώ. Υψηλότερα είναι τα νούμερα του δεκαμήνου και σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2015, οπότε τα έσοδα από τον τουρισμό είχαν αγγίξει τα 13,7 δισ. ευρώ.

Ο Οκτώβριος του 2017 ήταν άκρως ικανοποιητικός: Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ οι τουριστικές εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 14,2% στο 1,17 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2016 και τα 900 εκατ. ευρώ του Οκτωβρίου του 2015. Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει επίσης αύξηση και στις αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών σε ποσοστό 8,4% μεμονωμένα για τον  Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου η αύξηση στις αφίξεις κυμάνθηκε σε διψήφιο ποσοστό, ήτοι στο 10,1%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xlidatesss

Μια ιδιαίτερα ακριβή παροχή επιβράβευσης των καλύτερων υπαλλήλων του προσφέρει ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Dilip Changwi, ο επονομαζόμενος βασιλιάς των φαρμάκων στη χώρα του με την εταιρεία παραγωγής φαρμάκων Sun Pharmaceutical Industries (SPIL).

bluegr_main01

Την 25η Γαλάζια Σημαία της κατέκτησε φέτος η παραλία του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλοσοφία του ομίλου για σεβασμό στο περιβάλλον και βιώσιμη πολιτική.