Κορυφαίες διαδρομές με αυτοκίνητο: Κυλλήνη

Κορυφαίες διαδρομές με αυτοκίνητο: Κυλλήνη

Μία μοναδική διαδρομή στην Κυλλήνη με ενδιαφέρουσες στάσεις στα Λουτρά της, στο Κάστρο Χλεμούτσι μαθαίνοντας την πλούσια ιστορία του τόπου.

kastro-xlemoutsi
Κάστρο Χλεμούτσι-Λουτρά Κυλλήνης: Μακροβούτια στην ιστορία και στις επικές παραλίες του Ιονίου. Οι μύθοι και οι δοξασίες για Φράγκους πρίγκιπες και μεσαιωνικές ίντριγκες μπλέκονται μοναδικά με το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, σε ένα οσκαρικό «west side story» υψηλής αισθητικής απόλαυσης.

Η γενέθλια γη δεν είναι απλά μία «πινέζα» στον χάρτη των Google Maps. Είναι ο τόπος (και μαζί ο τρόπος) που ο καθένας από εμάς βλέπει και συνομιλεί με τον κόσμο. Και για τον υπογράφοντα, αυτή η μύτη στο απώτατο άκρο της δυτικής Πελοποννήσου υπήρξε πάντα το μαγικό καλειδοσκόπιο μέσα από το οποίο μπορεί να αντιλαμβάνεται και να επαληθεύει τον ίδιο του τον εαυτό.

Μακριά από την αυτάρκεια (και συχνά την εκτυφλωτική αυταρέσκεια) του Αιγαίου, το Ιόνιο ήταν και παραμένει η ανοιχτή πύλη του ελλαδικού χώρου προς τη Δύση. Τα «Γεφύρια του Ιονίου», οι ακτές της Πελοποννήσου μαζί με τα ιταλο-αναθρεμένα Επτάνησα, υπήρξαν στο πέρασμα των αιώνων ένα χωνευτήρι πολιτισμών και επιδράσεων, με κύριο πρόσημο την επιρροή της Δύσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK