Βάθρες Σαμοθράκης: Βουτιές στις πιο μαγευτικές φυσικές πισίνες της Ελλάδας

Βάθρες Σαμοθράκης: Βουτιές στις πιο μαγευτικές φυσικές πισίνες της Ελλάδας

Μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στη νησιωτική Ελλάδα.

vathres
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη στην Ελλάδα, το νησί της Σαμοθράκης, είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την περιπέτεια. Το ταξίδι με πλοίο από την Αλεξανδρούπολη διαρκεί 1 ώρα και 50 λεπτά και ήδη μόλις αντικρίσετε την εικόνα του νησιού από μακριά, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό νησί.

Στη μέση ακριβώς της Σαμοθράκης ορθώνεται το βουνό Σάος με την ψηλότερη κορυφή του να είναι στα 1.611 μέτρα. Η λέξη σημαίνει φεγγάρι και λέγεται ότι το βουνό ονομάστηκε έτσι από τους κατοίκους επειδή είναι τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι.


Η ύπαρξη του τόσο ψηλού βουνού είναι που καθορίζει και τις ιδιαιτερότητες της Σαμοθράκης. Ο ορεινός όγκος καλύπτει μεγάλη έκταση και διαμορφώνει τη μορφολογία, τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού. Αν και πρόκειται για νησί του Αιγαίου Πελάγους, η Σαμοθράκη έχει άγρια παρθένα φύση, πηγές, καταρράκτες, δάση από βελανιδιές, πλατάνια, πεύκα και κέδρους. Η πιο φημισμένη δραστηριότητα είναι το κολύμπι στις «βάθρες» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Τα νερά που πηγάζουν από το βουνό, ρέουν στις πλαγιές και δημιουργούν καταρράκτες και λίμνες ή αλλιώς βάθρες. Η βόρεια πλευρά του νησιού είναι γεμάτη από ρέματα και καταρράκτες, δάση, φαράγγια και μονοπάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ