Hρακλειά: Ένας μίνι παράδεισος στις Μικρές Κυκλάδες

Hρακλειά: Ένας μίνι παράδεισος στις Μικρές Κυκλάδες

Η γαλήνια ατμόσφαιρα, η παρθένα φύση και τα διάφανα νερά είναι αυτά που κάνουν το νησί τόσο μοναδικό

irakleia
Η Ηρακλειά θα σας γοητεύσει με την ηρεμία της, την απλότητά της και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της που μόλις τα αντικρίσετε θα τα ερωτευθείτε αμέσως. Ξεχάστε τις καθημερινές σας συνήθειες: εδώ δεν θα βρείτε κίνηση, φασαρία, ξαπλώστρες και beach bar με δυνατή μουσική. Εδώ θα βρείτε ατελείωτη ησυχία, μοναδικές παρθένες παραλίες με υπέροχα νερά, αρμυρίκια και τζιτζίκια.

Το νησί έχει όλους και όλους δύο οικισμούς: τον Άγιο Γεώργιο, που είναι το λιμάνι και την Παναγία ή Χώρα που βρίσκεται στην ενδοχώρα του νησιού. Τα λιγοστά σπιτάκια και στους δύο οικισμούς έχουν το αυθεντικό κυκλαδίτικο στιλ με τις λιτές γραμμές και τις περιποιημένες αυλές, τόσο απλά αλλά τόσο όμορφα, σχεδόν γαλήνια.

Οι ντόπιοι, άνθρωποι, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι -σχεδόν ήρωες που έχουν καταφέρει να καρπίσουν τις άγονες αυτές πλαγιές του νησιού. Οι γιαγιάδες με τα μαντήλια τους, καθισμένες στα σκαλοπάτια θα σου χαρίσουν το χαμόγελό τους ενώ οι παππούδες θα μοιραστούν με περηφάνια τις ομορφιές του τόπου τους.

Στην Ηρακλειά, το τρίπτυχο της καλοπέρασης είναι ύπνος, παραλία και καλό φαγητό: όλα όσα χρειάζεται η ψυχή και το σώμα σας για να ξεκουραστεί πραγματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ