Το βιντεοπαιχνίδι «Honour of Kings» χρησιμοποιεί πλέον σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Το βιντεοπαιχνίδι «Honour of Kings» χρησιμοποιεί πλέον σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Στόχος της κινεζικής εταιρείας που έχει δημιουργήσει το παιχνίδι είναι να ελέγχει τις ηλικίες των χρηστών – Στην αρχή το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά

honor_of_king
Μέσω της χρήσης συστήματος για την αναγνώριση προσώπου θα τσεκάρουν πλέον οι δημιουργοί του βιντεοπαιχνιδιού Honour of Kings τις ηλικίες των χρηστών.

Το Honour of Kings είναι ένα από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια στην Κίνα και η νέα πρακτική ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Guardian, η δοκιμή του συστήματος θα περιοριστεί σε «χιλιάδες νέους χρήστες» με έδρα το Πεκίνο και το Σενζέν.

Το παιχνίδι έχει δεχθεί επικρίσεις από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά από καταγγελίες για εθισμό των παιδιών σε αυτό. Ωστόσο, ειδικοί αμφισβητούν ότι η αναγνώριση προσώπου θα λύσει το πρόβλημα.

Το παιχνίδι, που διατίθεται μέσω εφαρμογής μοιάζει με το League of Legends και οι παίκτες παίζουν ο ένας έναντι του άλλου σε διαδικτυακές μάχες που γίνονται σε έναν φανταστικό κόσμο.

Μετά από πιέσεις, η κατασκευάστρια εταιρεία Tencent έβαλε περιορισμούς τον Ιούλιο του 2017, ούτως ώστε τα παιδιά μέχρι 12 ετών να μπορούν να παίζουν μόνο μία ώρα την ημέρα και οι έφηβοι 13-18 ετών μέχρι το πολύ δύο ώρες.

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία πρόσθεσε ένα σύστημα εγγραφής με πραγματικό όνομα για να ενθαρρύνει τους παίκτες να τηρούν τους κανονισμούς.

Η αναγνώριση προσώπου δείχνει να είναι μέρος των προσπαθειών για να περιοριστεί ο χρόνος χρήσης του παιχνιδιού από νέους παίκτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιο τεχνολογικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για να σκανάρει τα πρόσωπα των παιχτών ή πώς θα γίνεται η διασταύρωση της ταυτότητας.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες ανησυχούν για τη χρήση του συστήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης