Η Dell επενδύει στην εξάπλωση των υπολογιστών υψηλής ισχύος

Καθίστανται ολοένα και πιο απαραίτητοι στον τρόπο, με τον οποίο εταιρείες και οργανισμού κάθε μεγέθους καινοτομούν και ανταγωνίζονται

Η Dell προχωρά σε νέες επενδύσεις, συνεργασίες, προγράμματα και τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένα να προωθήσουν την καινοτομία στον χώρο των υπολογιστών υψηλής ισχύος (HPC), με συστήματα έτοιμα να ανταποκριθούν στις μελλοντικές απαιτήσεις.

Οι υπολογιστές υψηλής ισχύος καθίστανται ολοένα και πιο απαραίτητοι στον τρόπο, με τον οποίο εταιρείες και οργανισμού κάθε μεγέθους καινοτομούν και ανταγωνίζονται. Πολλοί δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, για να διαμορφώσουν, να συνθέσουν και να εγκαταστήσουν ένα σύστημα HPC, χωρίς να παρεκκλίνουν από το κύριο έργο τους, είτε αυτό ανήκει στον τομέα της επιστήμης, της κατασκευής ή της ανάλυσης. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο βιομηχανικών επιστημών, το 98% όλων των προϊόντων θα σχεδιάζονται ψηφιακά μέχρι το 2020, ωστόσο το 95% των 300.000 κατασκευαστικών εταιρειών, που είναι εγγεγραμμένες στο κέντρο, έχουν περιορισμένη έως καθόλου τεχνογνωσία στον τομέα των συστημάτων HPC.

Παράλληλα, η Dell ανακοίνωσε το νέο της χαρτοφυλάκιο στα συστήματα HPC, μια νέα οικογένεια τέτοιων συστημάτων, όσο και λύσεις στο χώρο της ανάλυσης δεδομένων, οι οποίες συνδυάζουν την ευελιξία των συστημάτων εξειδικευμένης σχεδίασης, με την απλότητα, την αξιοπιστία και την αξία ενός προ-διαμορφωμένου, εργοστασιακού συστήματος.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, υπολογιστικά συστήματα υψηλής ισχύος χρησιμοποιούνται για την ανάλυση δεδομένων στη γενετική και τα κέντρα βιοτεχνολογίας, τη βιομηχανική κατασκευή και τις πολύπλοκες προσομοιώσεις κατασκευαστικής σχεδίασης και την εξειδικευμένη εργαστηριακή έρευνα, όπως σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr