Χόουπ Χικς: Ποιος «έφαγε» την πρασινόματα καλλονή από τον Λευκό Οίκο;

Χόουπ Χικς: Ποιος «έφαγε» την πρασινόματα καλλονή από τον Λευκό Οίκο;

Η 29χρονη κοκκινομάλλα φοράει τα αγαπημένα της ψηλοτάκουνα και αποχωρεί από τη στενή ομάδα του προέδρου Τραμπ - Τα... αθώα ψεματάκια που της κόστισαν την θέση της

Χόουπ Χικς: Ποιος «έφαγε» την πρασινόματα καλλονή από τον Λευκό Οίκο;
Προσπάθησε να καλύψει τον εραστή της και πλήρωσε ακριβά το τίμημα. Η ερωτική τους σχέση δεν μπορούσε να μείνει κρυφή για πολύ στο Λευκό Οίκο.Κι όταν ο αγαπημένος της,πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρόμπερτ Πόρτερ,βρέθηκε στη δίνη σκανδάλου ύστερα από καταγγελίες των δύο πρώην συζύγων του για κακομεταχείριση,η Χόουπ Χικς προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα.

«Ο Λευκός Οίκος στηρίζει τον Ρόμπερτ Πόρτερ»,ήταν η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης την οποία κοινοποίησε η Χόουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς όμως να ενημερώσει τον Τραμπ.

Τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο. Παραδέχτηκε επίσης ότι είπε και κάποια... αθώα ψεματάκια στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο σε ότι αφορά το έργο της στη πλευρό του Αμερικανού προέδρου.Τα αθώα ψέμματα πάντως δεν ήταν η πραγματική αιτία για την αποχώρησή της.

Η Χόουπ Χικς είναι μία νέα γυναίκα που σφύζει από ζωή και ζει το όνειρο.«Από κορίτσι του gossip έγινε το δεξί χέρι του Τραμπ»,έγραφε η εφημερίδα «Washington Post» αναφερόμενη στην ραγδαία επαγγελματική της αναρρίχηση...

Κλείσιμο


Από κορίτσι του gossip στο Λευκό Οίκο

Πολιτικά άπειρη,από μοντέλο του Ralph Lauren,η Χόουπ γνώρισε τυχαία την Ιβάνκα αναλαμβάνοντας την προώθηση της επιχείρησης της.Σε ηλικία μόλις 29 ετών,τέθηκε επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.

Σχετικά με την παραίτησή της αν και η ίδια έσπευσε να δηλώσει πως, ότι είχε να μάθει από τον Λευκό Οίκο,το έμαθε,όσοι την γνωρίζουν καλά,διαφωνούν.

Η Χόουπ είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη.Όταν ανέλαβε τα θέματα επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, παράτησε εν μία νυκτί τον αγαπημένο της με τον οποίο είχε έξι χρόνια σχέση. Όταν αναλαμβάνει κάτι, η Χόουπ δίνει την ψυχή της για να το φέρει εις πέρας.
Ξυπνάει με τα κοκόρια- 4.30π.μ το πρωί- κάνει βαράκια και τρέχει καθημερινά περίπου πέντε χιλιόμετρα. Δύο ώρες αργότερα έβαζε τα καλά της διαβαίνοντας το κατώφλι του Λευκού Οίκου.Φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες, κολλητό φόρεμα κι έντονο αιλάινερ που αναδεικνύει τα βαθυπράσινα μάτια της,ενημέρωνε τον Αμερικανό πρόεδρο για τα όσα γράφονταν στα social media και το κυβερνητικό του έργο.

Η παραίτηση της πρώην διευθύντριας επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο έσκασε σαν «βόμβα στην Ουάσινγκτον αν και σχολιάστηκε ότι κατάφερε να μείνει στην ηλεκτρική καρέκλα 196 μέρες.Ο προκάτοχός της,Άντονι Σκαραμούτσι άντεξε για δέκα ημέρες!

Η πρασινομάτα Χόουπ παίζει στα... δάκτυλα τα social media. Αντιθέτως,αποφεύγει επιμελώς να δίνει συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους. Βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του Τραμπ ακόμα και στα πιο κλειστά meetings για να τον ενημερώνει για τα όσα γράφονταν για τον ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν ανέλαβε τα θέμα της επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ,η Χικς έζησε σε ένα διαμέρισμα στον πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη χωρίς να λαμβάνει ούτε ένα δολάριο.
Επισήμως αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως διευθύντρια επικοινωνίας τον Αύγουστο του 2017, μετά την απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι, του τρίτου που κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα.

Όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες εναντίον του αγαπημένου της,Ρόμπερτ Πόρτερ τον προηγούμενο μήνα, η Χικς ήταν αυτή που βοήθησε στη σύνταξη της αρχικής ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου που τον υπερασπιζόταν.Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Τραμπ δεν είχε ενημερωθεί για την ανακοίνωση αυτή και ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η Χικς χειρίστηκε την υπόθεση.

Η αποχώρησή της καλλίπυγης Χικς από τον Λευκό Οίκο δεν περνάει απαρατήρητη.

Η πρασινομάτα πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ ετοιμάζει το επόμενο βήμα της την ώρα που τα αμερικανικά ΜΜΕ προσπαθούν να μαντέψουν το όνομα του αντικαταστάτη της αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.



Η σχέση της Χόουπ με τον Τραμπ ήταν πατρική

Θεωρητικά η σχέση της 29χρονης καλλίπυγης Αμερικανίδας με τον Tραμπ ήταν «πατρική»:όχι μόνο λόγω διαφοράς ηλικίας αν και οι κακές γλώσσες υποστήριζαν ότι κάτι ανάρμοστο τρέχει μεταξύ τους.

Η Χικς,κολλητή της αγαπημένης κόρη του προέδρου,Ιβάνκα Τραμπ,είχε από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας τυυ στις ΗΠΑ,την αμέριστη υποστήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Το στόμα του Τραμπ στάζει μέλι για την πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο,Χόουπ Χικς,την τέταρτη κατά σειρά στο αξίωμα.

Η Χόουπ είχε εργαστεί για λογαριασμό της Ιβάνκα στην επιχείρησή της κι από τότε έγιναν αχώριστες φίλες.

Όπως αναφέρει η Mάτζι Χάμπερμαν,δημοσιογράφος των «New York Times»,η τελευταία μέρα της Χικς στο Λευκό Οίκο θα είναι πιθανότατα τις επόμενες εβδομάδες.

"Η απομάκρυνσή της δεν αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Την είχε προγραμματίσει η ίδια πριν από μήνες....είχε ενημερώσει λίγα άτομα πριν από την κατάθεσή της στο Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο."

Η ίδια μάλιστα έχει δηλώσει σε φίλους της ότι θα μπορούσε να εργαστεί για τον Tραμπ,ενδεχομένως για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2020.



Από μοντέλο στο Λευκό Οίκο

Η Χικς,πρώην μοντέλο,ήταν πολιτικά άπειρη προτού ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.Σπανίως έκανε δηλώσεις ή μιλούσε on camera.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Tραμπ», δήλωσε η Χικς αφότου έγινε γνωστή η αποχώρησή της.

"Εύχομαι στον πρόεδρο και την κυβέρνησή του το καλύτερο», ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Χόουπ στον Αμερικανό πρόεδρο. Αλλά και ο Τραμπ όπως και η Ιβάνκα έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο της Χόουπ και να την ευχαριστήσουν για τις πολύτιμες βοήθειες που προσέφερε. Η Ιβάνκα Τραμπ σχολίασε στο Twitter την αποχώρηση της Χικς επισημαίνοντας λογαριασμό της στο Twitter: «Όλοι όσοι γνωρίζουν την Χόουπ Χικς την αγαπούν και την θαυμάζουν».

Η πατρική σχέση της Χόουπ με τον Τραμπ

Η Χόουπ είχε εργαστεί για ένα φεγγάρι ως μοντέλο και η γνωριμία της με τον Ντόναλντ Τραμπ και την κόρη του Ιβάνκα ξεκινά από το 2014.

Η καστανή καλλονή ήταν η μόνη γυναίκα που ταξίδευε στο πλευρό του Τραμπ πέραν της κόρης του Ιβάνκα και της τρίτης συζύγου του,Μελάνια.

Για τον αμερικανικό Τύπο,η Χικς είναι η γυναίκα που κατανοεί πλήρως τον Τραμπ. Η ίδια έκανε όλες τις επαφές με τα αμερικανικά ΜΜΕ,ντύνεται με κομψά και πανάκριβα ρούχα ενώ φοράει σχεδόν πάντα ψηλοτάκουνες γόβες.Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός,οι χαμηλές θερμοκρασίες την υποχρέωσαν να φορέσει σουέτ μπότες, αξίας 800 δολαρίων, που κάλυπταν τα καλλίγραμμα πόδια της.

Η Χόουπ είχε αναλάβει το «λίφτινγκ» της εικόνας του Τραμπ στα social media.

Η Χόουπ είχε αναλάβει κυρίως το λίφτινγκ της "εικόνας" του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου στα social media.



Η 29χρονη καλλονή προσπάθησε να μαζέψει όσα αφήνει πίσω του ο «τυφώνας» Τραμπ.
Η Χικς υπήρξε μοντέλο στα εφηβικά της χρόνια προωθώντας δημιουργίες του Ralph Lauren και άλλων γνωστών οίκων μόδας.Είναιαπόφοιτη του Southern Methodist University.Το 2014 ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας στην εταιρεία της αγαπημένης κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα. Ένα χρόνο αργότερα,ο Τραμπ την πλησίασε και της είπε:

"Σκέφτομαι να κατέβω για πρόεδρος και εσύ θα είσαι η εκπρόσωπος Τύπου", δήλωσε η Χικς σε συνέντευξή της στο "New York Magazine".

Μετά το μόντελινγκ η Χικς έφθασε στον Λευκό Οίκο

Σε ηλικία 12 ετών, η Χικς συνειδητοποίησε ότι μία καριέρα στο μόντελινγκ διαρκεί λίγο. Αντιθέτως, έβλεπε την ενασχόληση με την πολιτική ως ένα ενδιαφέρον μελλοντικό project. Από το 2015 που εντάχθηκε στην ομάδα επικοινωνίας του Τραμπ, προσπάθησε να βρίσκεται στο γραφείο όσο περισσότερο μπορούσε ,ώστε να αποκτήσει όλη την εμπειρία της συνεργασίας με τους εθελοντές, τα απαραίτητα τηλεφωνήματα, το στήσιμο ενός γραφείου,πράγματα που όπως λέει «πιθανόν δεν θα έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας».

Ο πατέρας της ήταν ο μέντοράς της

Η Χικς ακολουθεί πιστά τη συμβουλή του πατέρα της: δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σκληρή δουλειά.

"Όταν δουλεύεις για κάποιον που σου δίνει δύναμη και σε φέρνει αντιμέτωπο με καθημερινές προκλήσεις, τότε θα γίνεις επιτυχημένος. O κύριος Τραμπ λέει πως το πάθος γι' αυτό που κάνεις εν τέλει θα σε κάνει επιτυχημένο. Κι ακόμη κι αν δεν γίνεις επιτυχημένος, δηλαδή δεν φτάσεις σε υψηλά επίπεδα φήμης και περιουσίας, αλλά είσαι χαρούμενος με αυτό που κάνεις, πάλι όμως θα έχεις κατακτήσει την επιτυχία».

Για τη δουλειά που προσέφερε στον Λευκό Οίκο,η Χικς πληρωνόταν αδρά βάζοντας στο πορτοφόλι της το ποσό των 179.700 δολαρίων.

Για στενή σχέση Τραμπ- Χικς κάνει λόγο το βιβλίο «Φωτιά και Οργή».

Την «ανάρμοστη» σχέση που φέρεται να είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με την κατά 42 χρόνια μικρότερή του Χικς αποκαλύπτει ο συγγραφέας του βιβλίου,υπό τον τίτλο:«Φωτιά και Οργή»,Μάικλ Γουλφ. Στο 19ο κεφάλαιο, και συγκεκριμένα στη σελίδα 259, τοεπίμαχο άρθρο αναφέρεται στην εμφάνιση της Ιβάνκα κατά τη σύνοδο κορυφής της G-20 στο Αμβούργο αλλά και στη συνάντηση που είχαν ο Ντόναλντ Tραμπ Τζούνιορ κι ένας Ρώσος δικηγόρος :
«Μέσα στις επόμενες 72 ώρες,όλη η ομάδα των συμβούλων του προέδρου προσπαθούσε να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει.Η σχέση μεταξύ του προέδρου και της Χικς,του 71χρονου άνδρα και της νεαρής γυναίκας άρχισε να γίνεται αντιληπτή και θεωρήθηκε μη φυσιολογική και ανησυχητική. Με την απόλυτη αφοσίωσή της να κάνει πάντα το σωστό, η διευθύντρια επικοινωνίας ήταν αυτή που μπορούσε να φιλτράρει τη συμπεριφορά του στα ΜΜΕ. «Το πρόβλημα δεν είναι το Twitter, είναι η Χόουπ», δήλωσε ένας από τους συνεργάτες επικοινωνίας του Τραμπ.
Το παρασκήνιο της αποχώρησης 
Η Χόουπ ανέλαβε διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ μετά τις παραιτήσεις των Σον Σπάισερ,Μάικλ Ντάμπκι και Άντονι Σκαραμούτσι.
Τι συνέβη όμως για να αναγκάσει τον Τραμπ να την αποχωριστεί; Την περασμένη Τρίτη παραδέχθηκε ότι είπε αθώα ψέμματα στην διάρκεια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο για τα όσα συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο.Μόνο για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είπε την αλήθεια, όπως η ίδια τόνισε. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.Λίγες ώρες μετά την παραδοχή της ότι είπε ψέματα,η Χόουπ αποχώρησε από την στενή ομάδα του Τραμπ, αν και αυτή ήταν ο σύνδεσμός του με την τεχνολογία. Ωστόσο, τα αμερικανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι τα ψέματά της δεν ήταν η πραγματική αιτία της αποχώρησής της από τον Λευκό Οίκο.
Οι φήμες περί δεσμού Χόουπ και Τραμπ είχαν κοπάσει το διάστημα το διάστημα που η 29χρονη καλλονή βρισκόταν στη δίνη σκανδάλου με τον εραστή της και πρώην σύμβουλο του προέδρου,Ρόμπερτ Πόρτερ,να δέχεται καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγους του για ξυλοδαρμό. Ωστόσο,ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχιζε να στάζει μέλι για την μελαχρινή συνεργάτιδά του.Εν μέσω φημών ότι το προεδρικό ζεύγος- Μελάνια-Τραμπ- έχει προβλήματα, η μελαχρινή πρασινομάτα ήταν για πολλά ΜΜΕ το «τρίτο πρόσωπο» στο γάμο τους. Μάλιστα,σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «New York Tmes», ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πει τα καλύτερα για την Χόουπ: «Είναι έξυπνη,πολύ ταλαντούχα,είναι απολύτως φανταστική κι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο».

Αν και η Χόουπ προέρχεται από μια οικογένεια με πολιτικές καταβολές-η μητέρα της ήταν βοηθός Δημοκρατικού βουλευτή και οπατέρας της ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών- η ίδια προτίμησε να ασχοληθεί με τον χώρο τηςεπικοινωνίας:εργάστηκε στην εταιρεία στρατηγικής Hiltzik Strategies στη Νέα Υόρκη,με ισχυρό πελατολόγιο όπως ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντγουιν, ο σταρ της ποπ, Τζάστιν Μπίμπερ και η Ιβάνκα Τραμπ.
Έτσι γνωρίστηκε με την εκλεκτή κόρη του προέδρου,η οποία της ζήτησε το 2014 να αναλάβει εξολοκλήρου το επικοινωνιακό κομμάτι της εταιρείας της.Ο Tραμπ ενθουσιάστηκε μαζί της σε βαθμό που να της προτείνει να έρθει μαζί του στο Λευκό Οίκο.«Αυτή είναι η νέα σας δουλειά»,της είπε και της ανακοίνωσε ότι θα είναι η νέα διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.«Εκείνη σοκαρίστηκε»,όπως υποστηρίζει η μητέρα της στους «New York Times» τον Ιούνιο του 2016.

Ο αντικαταστάτης της

Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της; Το όνομα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες να αναλάβει την διεύθυνση επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο είναι ο Μερσέντες Σλαπ, διευθυντής σε θέματα στρατηγικής επικοινωνίας του Τραμπ.

Μία άλλη επιλογή θα ήταν η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποχωρήσει η Χικς,όμως αυτό αναμένεται να γίνει «τις επόμενες εβδομάδες».

Η ανακοίνωση της παραίτησή της έγινε μία ημέρα αφού η Χικς κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όμως πηγές του Λευκού Οίκου επεσήμαναν ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται. Την περασμένη Τρίτη η Χικς κατέθετε επί εννέα ώρες ενώπιον της επιτροπής που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.Η ίδια φέρεται, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς είπε μερικά «αθώα ψέμματα» για λογαριασμό του προέδρου Τραμπ,όμως διέψευσε ότι είπε ψέματα για οτιδήποτε συνδέεται με την έρευνα για τη Ρωσία.Μάλιστα πηγή δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN ότι ο Τραμπ εξοργίστηκε από τη δήλωση αυτή της Χικς και την επέπληξε.«Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;», φέρεται να της είπε σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο – αν δεν πρόκειται για fake news.Δημοσίως πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για μία πολύ έξυπνη κοπέλα.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Χόουπ

Κι ενώ ο Τραμπ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο κατά σειρά όνομα που θα αναλάβει την διεύθυνση επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, η Χόουπ ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες και στενά φορέματα που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο σώμα της. Άραγε,θα αναλάβει διευθυντική θέση στον τραπεζικό τομέα, θα γίνει σταρ της τηλεόρασης ή μήπως θα γίνει συγγραφέας; Ο χρόνος θα δείξει...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης