Βαλέρια Κουρούπη: Η πορεία από την Ελένη Βιτάλη μέχρι την... Εφη Σαρρή

Βαλέρια Κουρούπη: Η πορεία από την Ελένη Βιτάλη μέχρι την... Εφη Σαρρή

Παραδέχεται ότι δήλωσε συμμετοχή στο «Your Face Sounds Familiar» για να ξανασυστηθεί στον κόσμο, εξομολογείται ότι πριν πει το «ναι» ρώτησε τον άντρα της  Νίκο Ξύδη και την πεθερά της Ελένη Βιτάλη, αποκαλύπτει τι τη συμβούλεψε ο θείος της Γιάννης Μπέζος και εξηγεί γιατί ο γάμος της ήταν ο καλύτερος που έχει πάει. Η γνωστή ηθοποιός μετά από ένα σερί δύσκολων μεταμφιέσεων κατάφερε τελικά να εντυπωσιάσει ως Εφη Σαρρή!

Βαλέρια Κουρούπη: Η πορεία από την Ελένη Βιτάλη μέχρι την... Εφη Σαρρή
Η επαφή της με την τέχνη έγινε σε μικρή ηλικία, καθώς η Βαλέρια Κουρούπη κατάγεται από οικογένεια καλλιτεχνών (μουσικών, μαέστρων, τραγουδιστών). Ακολουθώντας το παράδειγμα της θείας της Ναταλίας Τσαλίκη που επέλεξε να παντρευτεί συνάδελφό της, η Βαλέρια, η οποία ασχολείται και με τη μουσική, έκανε οικογένεια με τον μουσικό Νίκο Ξύδη, γιο της Ελένης Βιτάλη. Ετσι, εναλλάσσει τις εμφανίσεις της μεταξύ θεατρικών και μουσικών σκηνών, ενώ αγαπημένη, μόνιμη «ασχολία» της είναι ο γιος της Οδυσσέας. Το τηλεοπτικό της βάπτισμα έγινε με το σίριαλ «Η εκτέλεση» το 1993, αλλά η αναγνωρισιμότητα ήρθε τρία χρόνια αργότερα με το «Εκείνες κι Εγώ», όπου έπαιζε δίπλα στον θείο της Γιάννη Μπέζο.


Ξεσήκωσε το κοινό ως Εφη Σαρρή



Κλείσιμο
- Με παραξένεψε η συμμετοχή σου στο «Your Face Sounds Familiar», επειδή είσαι μια γυναίκα που δεν της αρέσει να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.
Κι εμένα με εντυπωσίασε η τόλμη μου γιατί δεν έχω επιλέξει μέχρι σήμερα τέτοια έκθεση στη ζωή μου. Αλλά επειδή είμαι σε κρίση ηλικίας, το είδα σαν μια περιπέτεια. (γελάει) Αν λέω σε όλα «όχι» μετά θα έρθει το «αν», που θα με τρώει στο υπόλοιπο της ζωής μου. Επειτα με έπεισε η παραγωγή της εκπομπής γιατί μου ενέπνευσε ασφάλεια, αλλά και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του σόου. Για να το αποφασίσω χρειάστηκα χρόνο. Στο τέλος, όμως, είπα: «Τι έχω να χάσω;».




- Πώς αντέδρασαν οι δικοί σου άνθρωποι;
Ο άντρας μου είναι ακόμα πιο low profile από μένα, αλλά επειδή είναι πιο ανοιχτόμυαλος θεώρησε ότι έπρεπε να το κάνω, γιατί έτσι θα μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω τα άλλα μου ταλέντα και να ξανασυστηθώ στον κόσμο. Να δείξω ότι δεν είμαι μόνο ηθοποιός. Επειδή έχουμε κάνουμε live μαζί, πιστεύει σε μένα και ως τραγουδίστρια. Η αλήθεια είναι ότι με επηρέασε θετικά, γιατί αρχικά φοβόμουν ότι θα γίνω ρεζίλι. Η πεθερά μου, Ελένη Βιτάλη, στην αρχή φοβήθηκε λίγο την έκθεση και το αδηφάγο στοιχείο της τηλεόρασης, αλλά το σκέφτηκε και την επόμενη μέρα μού είπε ότι θα έπρεπε να το κάνω.


Επεισε το κοινό και την επιτροπή ως Καίτη Γαρμπή


 
- Ποια ήταν η πιο δύσκολη μεταμφίεσή σου;

Θα σε άγχωνε το ενδεχόμενο να υποδυθείς την πεθερά σου, την Ελένη Βιτάλη; Θα ήταν περίεργο να υποδυθώ την Ελένη Βιτάλη. Δεν θα ήθελα να το κάνω γιατί είναι απίστευτα δύσκολο. Εδώ μου είπαν ότι δεν πέτυχα την «ψυχή» της Φωτεινής Βελεσιώτου, φαντάσου τι θα μου πουν στη Βιτάλη. Η φωνή της δεν αντιγράφεται, έχει μια μοναδικότητα. Από την άλλη, είναι πολύ δικός μου άνθρωπος για να τη δω απέξω. Δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ. Η πιο δύσκολη μεταμφίεση τεχνικά ήταν η Σακίρα. Επρεπε να χορεύω σαν τη Σακίρα, παράλληλα να τραγουδώ και να μη λαχανιάζω. Θυμάμαι ότι έκανα λοκατζίδικη προπόνηση. Οδηγούσα ποδήλατο και τραγουδούσα για να μάθω να μη λαχανιάζω. Συναισθηματικά, δυσκολεύτηκα με την Τζένη Καρέζη. Αυτή την Κυριακή, ερμηνεύω την Τζόαν Τζετ και είναι δύσκολη περίπτωση. Ευτυχώς, δεν έχω νιώσει εκτεθειμένη. Πιστεύω ότι καμία εμφάνιση δεν ήταν κάτω του μετρίου.



Αγνώριστη και πετυχημένη η μεταμόρφωσή της σε Γιάννη Χαρούλη



- Ποια θεωρείς ότι θα είναι η τελική τετράδα;
Η Αποστολία Ζώη, η Ματθίλδη Μαγγίρα, ο Δήμος Μπέκε και ο Γιάννης Κρητικός.

- Πώς βλέπεις την επιτροπή;
Με τον Πέτρο έχω δουλέψει τρεις σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, τον εκτιμώ, έχει τη δική του ιστορία. Ο Φασουλής είναι πολύ παρατηρητικός, βλέπει πράγματα που εσύ δεν έχεις λάβει υπόψη σου και «τσιμπάς». Στην κριτική, όμως, ο πιο σκληρός είναι ο Φιλιππίδης. Ο Φασουλής το μελώνει λίγο. Και η Κατερίνα Παπουτσάκη, που είναι φίλη μου, ξέρει από τραγούδι, αφού έχει κάνει μιούζικαλ. Δίνει τη λάμψη στην επιτροπή. Ο Νίκος Μουτσινάς έχει χιούμορ, ετοιμότητα και γνωρίζει από τηλεόραση. Είναι μια θέση που του ταιριάζει.


Η δυσκολότερη στιγμή της στο YFSF ήταν όταν υποδύθηκε τη Σακίρα



- Εσύ και ο σύζυγός σου Νίκος Ξύδης προέρχεστε από καλλιτεχνικές οικογένειες. Πιστεύεις πως τα ομώνυμα τελικά απωθούνται ή έλκονται;
 Τα ετερώνυμα έλκονται κι εμείς έχουμε πολλές διαφορές. Ισως όμως τα κοινά μας να είναι αυτά που μας έφεραν πιο κοντά. Καταλάβαμε ότι θέλουμε να είμαστε μαζί από πολύ νωρίς. Είχαμε ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, αφού οι καλλιτέχνες σκεφτόμαστε διαφορετικά. Συνεννοούμαστε, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. Η δουλειά μάς ενώνει.


Η πεθερά της Ελένη Βιτάλη με τον γιο της Νίκο Ξύδη



- Είστε από μικρή ηλικία μαζί, σωστά;
 Είμαστε μαζί από το 1999 και μένουμε μαζί από τον πρώτο μήνα. Τον Ιανουάριο του 2000 μείναμε μαζί. Με τον Νίκο έγιναν όλα γρήγορα γιατί δεν χρειάστηκε να λυθούν προβλήματα. Ηταν σαν να γνωριζόμασταν από πάντα. Δεν μπορούσαμε να είμαστε χώρια. Ακόμα και πριν αποκτήσουμε τον γιο μας, τον Οδυσσέα, κάναμε τα πάντα μαζί. Δεν θέλαμε να χωρίζουμε ποτέ. Ετσι, δουλέψαμε μαζί -φτιάξαμε μπάντα- γιατί είμαστε δυστυχισμένοι μακριά ο ένας από τον άλλο. Παντρευτήκαμε το 2002, γιατί θέλαμε να κάνουμε ένα πάρτυ και να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αγαπιόμαστε. Ο γάμος έγινε σε μια εκκλησία στην Κάντζα στον εξωτερικό χώρο, μέσα σε λεμονιές και πορτοκαλιές, δηλαδή μες στη φύση. Και μετά, στον κήπο της εκκλησίας, κάναμε το πάρτυ μας και χορεύαμε μέχρι το πρωί. Ο πιο ωραίος γάμος που έχω πάει είναι ο δικός μου.

- Στη μουσική σε μύησε ο Νίκος;

Ο μπαμπάς μου ήταν κατά το ήμισυ μουσικός, όπως και η θεία μου Βίλλυ Τσαλίκη, η οποία έχει πάρει βραβεία και έχει κάνει μεγάλες συνεργασίες, όπως με τον Χατζιδάκι. Εχω ασχοληθεί από μικρή με τη μουσική και αμφιταλαντεύτηκα αν θα γίνω ηθοποιός ή τραγουδίστρια, πριν πάω στη Δραματική Σχολή. Είχα όμως πάντα το απωθημένο. Ο Νίκος με έβαλε στα βαθιά. Και είναι ωραίο να δουλεύω με τον σύζυγό μου. Υπάρχουν εντάσεις και διαφορετικές απόψεις, αλλά είναι δημιουργικό. Εγώ είμαι λογική και πιο πρακτική. Ο Νίκος είναι το ανάποδο, χαλαρός και πιο αργός. Υπάρχει μια κόντρα, αλλά βρίσκουμε την ισορροπία μας και δουλεύουμε δημιουργικά. Η γνώμη του είναι ιερή για μένα και με ξέρει καλά.

Η Βαλέρια Κουρούπη με τον σύζυγό της Νίκο Ξύδη



- Μίλησέ μου για την μπάντα που έχετε φτιάξει
.
Παλιά είχαμε την μπάντα Apotihan με την οποία έχουμε εμφανιστεί από τον «Σταυρό του Νότου» μέχρι και σε συναυλίες με την Ελένη Βιτάλη. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ήρθε η Ελένη στα live μας και είχα τρακ. Τότε, στην αρχή, δεν είχα την εμπειρία, αλλά ήταν γενναιόδωρη και υποστηρικτική. Πλέον είναι σαν δασκάλα και μου δίνει συμβουλές. Οπως και ο πεθερός μου, ο Βαγγέλης Ξύδης. Και στο σόου με υποστηρίζει και ποτέ δεν έχει κριτική διάθεση. Είναι φαν μου. Μπορεί να είναι ντροπή που το λέω, αλλά είναι φαν μου γιατί με λατρεύει, με αγαπάει, και έχουμε μεγάλο δέσιμο. Είναι από τις πιο καλλιεργημένες γυναίκες που έχω γνωρίσει. Η σκέψη της είναι μαγική, με εξελίσσει. Κάθε φορά λέει κάτι καινούριο.

- Είσαι ικανοποιημένη από την πορεία σου στην υποκριτική;

Η πρώτη μου συμμετοχή στο σίριαλ «Εκτέλεση» με τον Κώστα Κουτσομύτη δεν ήταν επιλογή μου. Ηταν ο πρώτος χρόνος στη Δραματική Σχολή και δεν ήξερα τι είναι η κάμερα. Δεν καταλάβαινα τίποτα. Νιώθω σαν να μην το έχω κάνει. Μετά απέφευγα την τηλεόραση γιατί οι ηθοποιοί παθαίνουμε «κουλτούρα» μετά τη σχολή. Νομίζουμε ότι είμαστε κάτι πολύ σημαντικό και θα μας αμαυρώσει η τηλεόραση. Οταν παίζεις όλους τους μεγάλους συγγραφείς, νομίζεις ότι θα συνεχίσεις έτσι σε όλη σου τη ζωή. Μετά με έπαιρναν τηλέφωνο για να συμμετάσχω σε σίριαλ και ήμουν αρνητική. Οταν με πήρε ο Γιάννης Μπέζος για το «Εκείνες κι Εγώ», δεν ήθελα. Ωστόσο, τον εμπιστευόμουν.

Με πήγε λοιπόν στην Ελβίρα Ράλλη, η οποία είπε μπροστά μου: «Αυτό το ντροπαλό κοριτσάκι θα κάνει τη Λίλη; Θα μας κρεμάσουν κουδούνια!
Χρειαζόμαστε τσαμπουκά για τον ρόλο, μια γυναίκα δυναμική». Αρχικά ήταν για λίγα επεισόδια. Και έτσι ξεκίνησα. Η συμβουλή του θείου μου ήταν η εξής: «Δεν με νοιάζει να λες τέλεια τα λόγια, θέλω μια πρόταση για τον ρόλο. Κάθε βράδυ σε βλέπει το κοινό που δεν θα σε δει στο θέατρο, ούτε ολόκληρο τον χρόνο». Με τρόμαξε, με έβαλε και σκέφτηκα. Την επόμενη μέρα πήγα με πρόταση. Ετσι βάλανε περισσότερα επεισόδια και έπαιξα για δύο χρόνια. Ολοι, μέχρι και σήμερα, νομίζουν ότι είμαι τσαμπουκάς. Θυμάμαι να πηγαίνω στην τράπεζα και να μου λένε: «Περάστε μπροστά γιατί θα μας τα κάνετε λαμπόγυαλο αν περιμένετε». Εχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Επειτα, για πολλά χρόνια, συμμετείχα σε σίριαλ, με τελευταίο τη «Λόλα» το 2008. Και μετά ήρθε η κρίση.

- Και τι έγινε;
Μου έκαναν προτάσεις αλλά δεν πλήρωναν, ήταν και μικρός ο γιος μου, δεν μου έκανε η καρδιά να τον αφήνω και να δουλεύω χωρίς χρήματα. Εκανα κάποιες δουλειές στο θέατρο, αλλά οι μισθοί ήταν τραγικοί. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι μπορεί να τελείωσε αυτό το ταξίδι της υποκριτικής. Δεν ήταν μόνο το οικονομικό. Είναι άσχημο να πας να δουλέψεις και να σε αντιμετωπίζουν σαν εθελοντή. Παράλληλα, τραγουδούσα μαζί με τον σύζυγό μου και την μπάντα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης