Haute couture: Ο,τι λάμπει δεν είναι Φλωρινιώτης

Haute couture: Ο,τι λάμπει δεν είναι Φλωρινιώτης

Με χίλια κρύσταλλα Swarovski ο καθένας θα μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητό του να αστράφτει - κανείς όμως όπως ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γκλαμ-λαϊκός σόουμαν κάποτε ζήλεψε τα πετράδια των ιερέων και θέλησε να γίνει δεσπότης. Τελικά έγινε συλλέκτης διαμαντιών και πρωτοπόρος του στυλ-υπερπαραγωγή

Haute couture: Ο,τι λάμπει δεν είναι Φλωρινιώτης
Η λάμψη και η υπερβολή ήταν ανέκαθεν για τον Γιάννη Φλωρινιώτη τρόπος ζωής, αισθητική και μέσο έκφρασης. «Hμουν πάντα πολύ πιο μπροστά από την εποχή μου», δηλώνει στο «thema people». «Λάνσαρα το λαμέ σε μια εποχή που η Ελλάδα ήταν κολλημένη σε συντηρητικές νόρμες. Ακουσα τα εξ αμάξης γι’ αυτό, κατόπιν όμως ήρθε η εποχή που με μιμήθηκαν όλοι. Αγαπούσα το αστραφτερό, όπως οι τραγουδιστές στο Λας Βέγκας. Από παιδί έδειχνα αδυναμία σε οτιδήποτε γυάλιζε. Μεγάλωσα σε ορφανοτροφείο και κάθε Κυριακή που μας πήγαιναν στην εκκλησία παρατηρούσα τους παπάδες με τα χρυσά άμφια και τα πετράδια που άστραφταν και ένιωθα μαγεμένος. Ηθελα να γίνω δεσπότης. Αργότερα, όταν έπιασα κάποια καλά χρήματα στα χέρια μου, έγινα αυτό που πάντα οραματιζόμουν: ένας τραγουδιστής-υπερπαραγωγή».
Ο Γιάννης Φλωρινιώτης, έχοντας 50 χρόνια καριέρας στην πίστα πίσω του, σχεδιάζει τα πάντα μόνος του. Πριν από λίγες ημέρες είχε την έμπνευση να γεμίσει το αυτοκίνητό του με τα αγαπημένα του Swarovski. Η Alfa Romeo του έγινε συλλεκτική χάρη στα 1.000 κρύσταλλα που πρόσθεσε στο ταμπλό, στον λεβιέ των ταχυτήτων, στο τιμόνι κ.α. «Τα κρύσταλλα στο τιμόνι είναι λίγο ενοχλητικά στο χέρι», παραδέχεται ο ίδιος, για να προσθέσει όμως αμέσως: «Τι είναι ο πόνος μπρος στα κάλλη;». 

Ενα αυτοκίνητο, χίλια Swarovski

Κλείσιμο


Τα συγκεκριμένα κρύσταλλα προέρχονται από παλιές στολές του και θέλησε να τα αξιοποιήσει για να μην πάνε χαμένα. Οταν οι φωτογραφίες βγήκαν στον Τύπο, ένας θαυμαστής του από τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης χρυσοχοείου, πρότεινε στο ίνδαλμά του να του δωρίσει άλλα 4.000 κομμάτια κρυστάλλων, με τα οποία θα μπορούσε να στολίσει και την τελευταία διαθέσιμη επιφάνεια του αυτοκινήτου του. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης λέει ότι ζει γι’ αυτή τη στιγμή, όταν θα οδηγεί μέσα στις άπειρες αντανακλάσεις των Swarovski.

Ενα ζευγάρι από τα πολλά χρυσοκέντητα μποτάκια


Τύφλα να ’χει ο Μάικλ Τζάκσον

Ο καλτ τραγουδιστής με την ανεπανάληπτη εμφάνιση αποκαλύπτει ότι οτιδήποτε έχει φορέσει πάνω στην πίστα ήταν προϊόν δικής του έμπνευσης: «Υπάρχει μια ράφτρα, η Σήλια Δεμίρη, η οποία υλοποιεί οτιδήποτε βάλει ο νους μου. Βρίσκω τα υφάσματα σε Ευρώπη και Αμερική, σκέφτομαι το σχέδιο και της λέω: ‘‘Φτιάξ’ το’’. Η έμπνευση μου έχει έρθει κατά καιρούς από σιρίτια, ασημένιες αλυσίδες μπλεγμένες με το ύφασμα, φτερά και υπερτονισμένες βάτες».
Οταν κάποτε ο Φλωρινιώτης βρέθηκε στο Λας Βέγκας, έτυχε να γνωρίσει έναν από τους ανθρώπους που έραβαν κοστούμια για τον Μάικλ Τζάκσον. Με το γνωστό θράσος του Ελληνα σταρ τού είπε: «Θέλω να μου ράψεις κάτι. Τι περισσότερο έχει ο Μάικλ Τζάκσον από εμένα;». Το συγκεκριμένο ένδυμα στοίχισε περί τα 17.000 δολάρια. 

Τα παπούτσια του, όπως και τα καπέλα, είναι ειδική παραγγελία, καθώς συνήθως χρησιμοποιεί υφάσματα που ταιριάζουν με τα κοστούμια του. Θέλει τα πάντα να είναι ταιριαστά, καθώς έχει εμμονή με τα ασορτί. 

Ακόμη και οι τσάντες φέρουν τα αρχικά του καλλιτέχνη



Οσο για τα υπόλοιπα αξεσουάρ, ο Ελληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει και πάλι το σχεδιαστικό του ταλέντο. «Τα πάντα πάνω μου φέρουν την υπογραφή μου», τονίζει ο δημιουργός και μοναδικός -κυριολεκτικά- πρεσβευτής του θρυλικού «Φλωρινιώτης haute couture». Ο ίδιος ο μετρ εξηγεί: «Στα διάφορα ταξίδια μου έβρισκα περίεργα γυαλιά που τους κολλούσα πάνω ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, συνήθως κρύσταλλα, που είναι και τα αγαπημένα μου. Πολλοί ήταν αυτοί που διακωμωδούσαν τα σχέδια, στη συνέχεια όμως έβλεπα ότι ήθελαν να φορέσουν και εκείνοι τα ίδια. Γι’ αυτό και υπήρχε μια καλλιτεχνική κατασκοπεία εις βάρος μου, όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος με ράβει και ποιος με ντύνει. Αργησαν να καταλάβουν ότι πίσω από την εικόνα μου βρίσκομαι εγώ ο ίδιος».

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε ολόκληρη συλλογή από γούνες, τις οποίες, ως οικολόγος τώρα πια, έχει κρύψει στην αποθήκη του σπιτιού του. Ωστόσο, νοσταλγεί τα ρούχα της έξαλλης υπερβολής, τα οποία μαγνήτιζαν τα φλας και τα βλέμματα, όπως και τα κοσμήματα, τα οποία κλάπηκαν σε κάποια φωτογράφηση. «Ημουν συλλέκτης διαμαντιών», λέει ο τραγουδιστής αποκαλύπτοντας ότι «είχα όσα διαμάντια δεν έχουν οι κοσμικές κυρίες, μονόπετρα πολλών καρατίων που άξιζαν μια περιουσία. Με είχαν πείσει ότι τα διαμάντια είναι η καλύτερη επένδυση, γι’ αυτό και έδινα εκατομμύρια για να τα αποκτήσω. Πριν μου τα κλέψουν, τολμώ να ομολογήσω ότι τα χάρηκα. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, δεν τα είχα σε θυρίδες. Τα πράγματα, όποιας αξίας κι αν είναι, μου αρέσει να τα ζω». 

Ενας οδηγός σε... κουφετί εκδοχή



Καπέλα-υπερπαραγωγή 



Θα μπορούσε να είναι και η νέα συλλογή γυαλιών της Swarovski


Και το κλειδί... κόσμημα 



Τα θρυλικά κοστούμια


Σαλόνι-γκαρνταρόμπα


Αυτοκρατορικού τύπου θήκη για κινητό 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης