Βασίλης Μίχας: Από τα γήπεδα στα εξώφυλλα

Βασίλης Μίχας: Από τα γήπεδα στα εξώφυλλα

Η πορεία του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τη φανέλα του Γαλατσίου ανακόπηκε απότομα εξαιτίας κάποιων απρόσμενων τραυματισμών. Κάπως έτσι ο νεαρός Κυψελιώτης ξεκίνησε μια νέα καριέρα στον χώρο της μόδας, που, όπως όλα δείχνουν, βαίνει καλώς.

Βασίλης Μίχας: Από τα γήπεδα στα εξώφυλλα
Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της μόδας έγινε όταν ένα βράδυ σήκωνε βάρη στο γυμναστήριο της γειτονιάς του.

Η τυχαία συνάντησή του με έναν ατζέντη μόδας έγινε στο σωστό timing, όταν έπειτα από κάμποσα χειρουργεία στο γόνατο η πορεία του στον χώρο του αθλητισμού φαινόταν αδύνατη. Σήμερα ο Βασίλης Μίχας δουλεύει ως μοντέλο του πρακτορείου ACE models και συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Γιώργο Δέδε πρωταγωνιστώντας σε video clip Ελληνα τραγουδιστή. Οι εγχώριες δουλειές του αφορούν και μία ακόμα συνεργασία του με τον φωτογράφο Τάσο Σωφρονίου για τις διαφημιστικές καμπάνιες των εταιρειών Migato και ΝΝ (Νο Νame).

Κλείσιμο


Ο Βασίλης, όμως, έχει ήδη ανοίξει τα φτερά του και στο εξωτερικό. Τα φυσικά του προσόντα εκτιμήθηκαν δεόντως στη γείτονα Τουρκία. «Σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκα να ποζάρω στον φακό μερικών από τους σπουδαιότερους φωτογράφους της χώρας», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Θα μου μείνουν αξέχαστες οι δουλειές που έκανα με τον Κερέμ Γιλμάζ για λογαριασμό των μεγαλύτερων τουρκικών περιοδικών, όπως της ‘‘Vogue’’ και του ‘‘GQ’’. Μπήκα κατευθείαν στο πνεύμα και η δουλειά βγήκε πραγματικά πολύ επαγγελματική».
Παραδέχεται, ωστόσο, ότι είναι περισσότερο μοντέλο φωτογραφήσεων παρά πασαρέλας, χωρίς να αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο αργότερα αυτό να ανατραπεί: «Προτεραιότητά μου είναι να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θα μου δείξουν τον δρόμο του επόμενου βήματος. Ο χώρος της μόδας επιφυλάσσει πολλά και εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα».

Κρυφά ταλέντα και μελλοντικά σχέδια

Οι οίκοι Lanvin, Prada, Armani και Calvin Klein είναι οι αγαπημένοι του, όπως και ο Ermenegildo Zegna, από τότε ειδικά που ανέλαβε να σχεδιάζει γι’ αυτόν ο Στέφανο Πιλάτι. Οσον αφορά στο πώς έχουν διαμορφωθεί σήμερα οι αμοιβές στον χώρο της μόδας, ο Βασίλης απαντά χωρίς να τρέφει αυταπάτες: «Οι αμοιβές στον χώρο της μόδας, όπως άλλωστε και σε όλους τους χώρους, δεν είναι όπως παλιά. Αυτό, όμως, δεν με εμποδίζει να ονειρεύομαι και εντέλει να κάνω αυτό που πλέον αγαπώ πολύ, στοχεύοντας παράλληλα κυρίως στο εξωτερικό, όπου οι δουλειές είναι σαφώς μεγαλύτερες».

Η καριέρα στη μόδα, όμως, κάποια στιγμή τελειώνει. Και τότε, τι; Τότε ο Βασίλης σκέφτεται να ασχοληθεί με τη γυμναστική και τη διαιτολογία, δύο τομείς που ακόμα και τώρα γνωρίζει καλά και τον ενδιαφέρουν πολύ. Οι γονείς του τι λένε για όλα αυτά; «Η μητέρα μου ασχολείται με τα οικονομικά και ο πατέρας μου με τη μηχανολογία. Είναι πολύ κοντά μου σε όλα και αισθάνομαι τυχερός που τους έχω στο πλευρό μου και που έχω βρει ένα επάγγελμα που μου ταιριάζει πολύ. Τα περισσότερα παιδιά σήμερα μέχρι τα 20 τους χρόνια δεν ξέρουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουν. Γι’ αυτό και μόνο νιώθω τυχερός», απαντά.



Οσο για το μεγαλύτερο κρυφό του ταλέντο, που απολαμβάνουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί, αυτό είναι η παρασκευή νόστιμων γλυκών, τα οποία συνήθως γεύονται στο σπίτι του οι καλύτεροί του φίλοι. Αρκεί βέβαια να είναι πρόθυμοι να πλύνουν τα σκεύη και να τακτοποιήσουν την κουζίνα μετά, όπως λέει ο Βασίλης, δύο δουλειές που απεχθάνεται και φροντίζει να τις αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης