Ελένη Μπούση: Μία σύχρονη «Μητέρα-Τερέζα»

Φύλακας -άγγελος και κουμπάρα της Γωγώς Μαστροκώστα, αγαπημένη φίλη της Άννας Βίσση, η ωραία Ελένη του Σικάγο, έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, στηρίζοντας με θέρμη όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Σε μία εποχή όπου μία πρόσκληση για δημόσιο μπουγέλωμα στο Ιnstragram παρακινεί τους ανθρώπους να δωρίσουν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, μία συζήτηση στο σαλόνι της Ελένη Μπούση στο Σικάγο δίνει μία νέα διάσταση για το τι σημαίνει πραγματικά να αγαπάς και να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου με ανιδιοτέλεια. Η Ελένη Μπούση, μία γυναίκα με Πτυχίο στην Παιδική Ανάπτυξη και Ψυχολογία, δίνει ένα χέρι βοηθείας σε εκείνους που υποφέρουν. Η φιλανθρωπική της δράση είναι γνωστή, στην Αμερική, στην Ελλάδα, στην Κούβα, ακόμα και στην Αφρική. Όταν επισκέπτεται τη μεγάλη της αγάπη, το Greek American Nursing Home and Rahabilitation (To Ελληνικό Γηροκομείο του Ιλινόις), η καρδιά της γεμίζει από τρυφερότητα για όλους τους ηλικιωμένους ανθρώπους της διασποράς, οι οποίοι περνούν τη δύση της ζωής τους σε μία ξένη χώρα.

Στο πλευρό της Γωγώς Μαστροκώστα

Η Ελένη Μπούση περιγράφει αποκλειστικά στο People τη γνωριμία της με τη Γωγώ Ματροκώστα. Η ίδια μάλιστα ήταν αυτή που στάθηκε στο πλευρό  της όταν εκείνη αντιμετώπισε τον καρκίνο.

«Μου τη γνώρισε ο γιος μου, Ευάγγελος. Τη συνάντησε όταν σπούδαζε κι έκανε μόντελινγκ στο Παρίσι. Έγιναν φίλοι. Όταν έμαθα από το γιο μου ότι η Γωγώ έχει προσβληθεί από την ασθένεια και χρειαζόταν βοήθεια, την κάλεσα στο Σι­κάγο, τη φιλοξένησα και μαζί πήγαμε στους κορυφαίους γιατρούς. Η Γωγώ πέ­ρασε μια συγκλονιστική περιπέτεια. Πα­ρατήρησα ότι υπάρχει τρομερή αγάπη σε αυτό το ζευγάρι, τη Γωγώ και τον Τραϊανό Δέλλα, μια ολοκληρωμένη σχέση κι αυτό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για να προχωρήσεις, έπειτα από μια τέ­τοια δοκιμασία».



Ένιωσε εκείνη την εποχή σαν φύλακας-άγγελος της Γωγώς; «Υπάρχουν άγγελοι διαφορετικοί, όλοι έχουμε από έναν. Ίσως ήμουν ο άγγελος που την έπιασε από το χέρι και την καθο­δήγησε. Αλλά εκείνη είναι ο άγγελος που μιλάει για αυτό και προσπαθεί να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως είναι απα­ραίτητο να μιλάς για τον καρκίνο. Και να δείχνεις πως υπάρχει τρόπος να τον αντι­μετωπίσεις. Η Γωγώ ήταν εκείνη που κουβαλούσε όλο το βάρος αλλά κι εκείνη που είχε τη δύναμη να το ξεπεράσει. Εγώ απλά τη στήριζα».

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr