Αντύπας και Πρόδρομος Μαζλουμίδης: Μπαμπάς και γιος στην ίδια πίστα

Αντύπας και Πρόδρομος Μαζλουμίδης: Μπαμπάς και γιος στην ίδια πίστα

Μέχρι σήμερα, η σχέση τους ήταν καθαρά πατέρα και γιου. Τώρα είναι συνεργάτες. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονιών του, ο Πρόδρομος αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του στο τραγούδι. Σε διαφορετικά μονοπάτια απ'ο,τι ο Αντύπας.

Αντύπας και Πρόδρομος Μαζλουμίδης: Μπαμπάς και γιος στην ίδια πίστα
Ο Αντύπας με το γιο του Πρόδρομο, με τον οποίο ερμηνεύουν το τραγούδι «Μια ιστορία», μιλάνε στο People για τη σχέση τους, αλλά και για τη συνύπαρξή τους στην πίστα του Βοτανικού.

Ποιος είναι ο ρόλος της μαμάς σε αυτή τη συνεργασία;

Αντύπας
: Είναι εκείνη που κρατάει πάντα τις ισορροπίες, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Σεβόμαστε την άποψή της, πολλές φορές έχει δίκιο. Μας συγκρατεί ώστε να μην κάνουμε το λάθος. Λέει τη γνώμη της και προσπαθούμε να μην είμαστε αντιδραστικοί. Πάντως, από την αρχή τής άρεσε αυτό το ντουέτο. Βλέπει τον άντρα της και το γιο της μαζί στην ίδια πίστα. Είναι ένα τραγούδι που έχει ωραίο θέμα, αντιπροσωπεύει όλους τους γονείς, αλλά και τους φίλους.
Κλείσιμο

Πρόδρομος
: Είναι η δύναμη του σπιτιού και στο 99,9% την ακούμε. Επειδή, όμως, είμαστε οικογένεια, καμιά φορά μπορεί να μην είναι αντικειμενική. Είναι υπερπροστατευτική και με τους δυο μας.

Σκεφτήκατε ποτέ αν αυτή η συνεργασία σάς έβγαινε λάθος;
Αντύπας: Πιστεύω ότι ο Πρόδρομος ήταν ώριμος και έτοιμος να κάνει αυτό το βήμα, αλλιώς δεν θα γινόταν. Επειδή το τραγούδι μάς άγγιξε και τους δύο, αποφασίσαμε να το πούμε. Λέει αλήθειες και γι’ αυτό δεν σκεφτήκαμε την αποτυχία. Οι πρώτες κριτικές για το κομμάτι είναι πολύ καλές.

Αντύπα, από το ξεκίνημά σου, άργησες να κάνεις μεγάλη επιτυχία. Βέβαια, τα δεδομένα έχουν αλλάξει από τότε. Αυτό ο Πρόδρομος το συμμερίζεται;
Αντύπας: Τραγουδούσα δέκα χρόνια μέχρι να κάνω δισκογραφία. Ο πρώτος μου δίσκος, που κυκλοφόρησε το 1982, δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, όμως δεν πτοήθηκα και το 1983 έκανα το δεύτερο βήμα, με ένα ποτ πουρί με τραγούδια του Βοσκόπουλου. Κι αυτός ο δίσκος δεν έκανε τίποτα, αλλά το 1985, με το Πωλείται, με έμαθαν όλοι. Ο Πρόδρομος ξεκίνησε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι εγώ.

Πρόδρομος: Γεννήθηκα το 1989 και δεν έζησα τα ζόρια. Ξέρω, όμως, πόσο δύσκολα πέρασε ο πατέρας μου για να κάνει επιτυχία. Τα ακούω δεκαπέντε χρόνια, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικά να τα ζεις και στο πετσί σου. Έχω δημιουργήσει άμυνες και είμαι προετοιμασμένος για κάποια πράγματα. Δεν έχω συναντήσει ακόμη την κακή πλευρά της νύχτας.

Ως πατέρας, θα τον αφήσεις να ζήσει κάποιες δυσκολίες για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ή θα τον προφυλάξεις;
Αντύπας: Θα φάει σφαλιάρες, είτε είναι μαζί μου είτε όχι. Έτσι είναι αυτή η δουλειά. Όλα φαίνονται σε βάθος χρόνου. Το ξεκίνημά του είναι πολύ καλό. Δουλεύει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας, το Βοτανικό. Η αγάπη του για το τραγούδι και η θέληση θα δείξουν τι θα καταφέρει από εδώ και πέρα.



Πώς ανακοίνωσες στους γονείς σου ότι θέλεις να γίνεις τραγουδιστής;

Πρόδρομος: Είχα ολοκληρώσει τις σπουδές, το στρατιωτικό μου και δούλευα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία. Αργότερα εργάστηκα σε μια ασφαλιστική, αλλά ξυπνούσα και κοιμόμουν με τη σκέψη του τραγουδιού. Ένα πρωί ξύπνησα και καθίσαμε να το συζητήσουμε. Αρχικά το είπα στη μητέρα μου, στην οποία δεν άρεσε καθόλου η ιδέα, γιατί και οι δύο χαίρονταν που δεν έκλινα προς τα εκεί! Μεγάλωσα, όμως, σε ένα σπίτι όπου υπήρχε παντού μουσική και το τραγούδι έγινε το όνειρό μου.

Αντύπας: Μέχρι τα 15, ο απατεώνας δήλωνε: «Έχετε τρελαθεί; Εγώ να ασχοληθώ με το τραγούδι; Καμία σχέση!». Έβραζε, όμως, μέσα του και μας το ανακοίνωσε εντελώς ξαφνικά. Δεν θέλω να του χαλάσω το όνειρο. Ας το δοκιμάσει. Χαίρομαι, όμως, πολύ που είναι ένα καλό παιδί και δεν έχει να πει κανείς το παραμικρό για τον Πρόδρομο. Προτιμώ κάποιος να έρθει να μου πει πως τον άκουσε σε ένα μαγαζί και δεν του άρεσε, παρά να μου πει «τι κωλόπαιδο είναι ο γιος σου!».

Μετράς καθόλου το θέμα της σύγκρισης;
Πρόδρομος: Όχι, δεν με αγχώνει καθόλου αυτό. Είναι από τα πρώτα που συζητήσαμε. Με έχουν συγκρίνει ήδη, αλλά είμαστε τελείως διαφορετικοί και στη φωνή και στα ακούσματα. Μπορεί να έχω μια κίνησή του, αλλά ως εκεί.

Αντύπας: Αν ερχόταν στο δικό μου δρόμο, δεν θα τον άφηνα. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης, π.χ., απαγόρευε στον Χρήστο να πει τα κομμάτια του.

Πρόδρομος: Δεν θα έλεγα τραγούδια του πατέρα μου. Είχα πάει σε ένα κουτούκι, μου έδωσαν μικρόφωνο να πω μερικά τραγούδια του και συνειδητοποίησα ότι δεν τα έχω πει ποτέ.

Αντύπας: Τέσσερις καλλιτέχνες δεν ακολούθησαν την καριέρα του γονιού τους: ο Μενιδιάτης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Αλκαίος και η κόρη του Πασχάλη. Κάποιοι άλλοι, με εξαιρετικές φωνές, όπως ο Κόκκοτας, ο Βαρδής, ο Βαρθακούρης, ο Διονυσίου, ο Μπιθικώτσης, «έπεσαν πάνω» στους πατεράδες τους.

Είσαι σκληρός μαζί του;

Αντύπας: Πολύ. Η μητέρα του είναι ακόμα περισσότερο, αλλά έτσι πρέπει. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι πολύ σκληρή και ο κόσμος, ευτυχώς, δεν ξεγελιέται. Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες τραγούδια. Ακόμη ο Πρόδρομος δεν έχει ζήσει τίποτα. Δεν θα ήθελα να κάνει μια μεγάλη επιτυχία και μετά να χαθεί, αλλά να χτίσει την καριέρα του σκαλί σκαλί. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί, όπως συνέβη με πολλούς τραγουδιστές.

Επίτηδες δεν το διατυμπανίζετε ότι ο Πρόδρομος είναι ο γιος του Αντύπα;
Πρόδρομος: Φυσικά. Βοηθάει το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό και το επώνυμο. Ο Αντύπας είναι ο Αντύπας και ο Πρόδρομος είναι ο Πρόδρομος. Αν δεν μας άγγιζε το ντουέτο μας, το τραγούδι «Μια ιστορία», δεν θα είχαμε αναφέρει ιδιαίτερα τη σχέση μας. Ήθελα κάποια στιγμή να κάνουμε ένα ντουέτο με ένα καινούριο κομμάτι και γι’ αυτό αποφασίσαμε να δουλέψω στο Βοτανικό, αλλιώς θα ήθελα να πάω σε κάποιο άλλο μαγαζί. Όταν γράφαμε μαζί στο στούντιο, είχα πολύ τρακ. Η μητέρα μου δεν ήρθε στο στούντιο να μας δει, γιατί συγκινείται να βλέπει τους δύο άντρες της ζωής της μαζί στη δουλειά.



Στις κακίες πώς αντιδράς;
Πρόδρομος: Έχω αναπτύξει άμυνες. Είμαι πολύ οξύθυμος, ειδικά όταν σχολιάζουν την οικογένειά μου. Σιχαίνομαι το άδικο. Αν δεν άξιζα, δεν θα δούλευα με τον πατέρα μου. Σαφώς και μου ανοίχτηκε πιο εύκολα η πόρτα λόγω του Αντύπα, αλλά αν δεν τους άρεσα, δεν θα με έπαιρναν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Γι’ αυτό από την αρχή δεν θέλαμε να μαθευτεί ότι είμαι ο γιος του και το κάναμε τώρα, μόνο και μόνο επειδή βγήκε το ντουέτο μας.

Όταν ήσουν μικρός, σε έπαιρνε στο μαγαζί;
Πρόδρομος: Όχι, υπήρχε απαγορευτικό σε αυτό. Έκλαιγα, χτυπιόμουν, αλλά τίποτα! Με είχαν πάρει μόνο για να κάνουμε μαζί Πρωτοχρονιά.

Αντύπας: Φυσικά θέλαμε τα παιδιά μας μαζί, ειδικά σε γιορτινές ημέρες, αλλά όχι να χορεύουν τσιφτετέλια στα τραπέζια. Κάναμε Πρωτοχρονιά στο καμαρίνι, κόβαμε βασιλόπιτα και μετά έφευγαν με τη μητέρα τους για το σπίτι. Θέλαμε να είναι κοντά μας, αλλά μέχρι ενός σημείου. Φέτος, όμως, κάναμε για πρώτη φορά Πρωτοχρονιά δουλεύοντας μαζί στην ίδια πίστα!

Είστε πιο πολύ φίλοι ή έχετε την κλασική σχέση πατέρα – γιου;
Αντύπας: Μπαμπάς μέχρι τις 20.00 και μετά φιλαράκια!
Πρόδρομος: Πλέον είναι κατά 80% φίλος. Του τα λέω όλα, αν και πρώτα πηγαίνω στη μητέρα μου. Συζητάμε τα πάντα, από τα προσωπικά μέχρι οτιδήποτε. Ο πατέρας μου έχει βγει για καφέ με τους φίλους μου χωρίς εμένα!

Αντύπα, πώς έχεις σκεφτεί να τελειώσεις την καριέρα σου;

Μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί και να πω «τέλος». Όπως έτσι απλά ξεκίνησα, έτσι απλά θα τελειώσω. Έχω ένα σωρό πράγματα να κάνω μετά, έχω νέα γυναίκα, έχω εγγόνια, θα μαγειρεύω, θα ταξιδεύω και θα βλέπω τους φίλους μου.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης