Ντορέτα Παπαδημητρίου: «Είμαι ερωτευμένη με δύο άντρες»

Λίγο πριν κλείσει τα 35, μιλάει στο People για τους δύο έρωτες της ζωής της, τη συνεργασία της με τον Σάκη Ρουβά, τη φιλία της με τον Λάμπη Λιβιεράτο, το νέο της τηλεοπτικό βήμα στο Mega, αλλά και το ενδεχόμενο να κάνει τρίτο παιδί.

Στην πενθήμερη εκδρομή του 1ου Λυκείου Γλυφάδας στην Κρήτη, τα παιδιά της τρίτης Λυκείου είναι όλα μαζεμένα στο λόμπι του ξενοδοχείου, στην περιοχή Μάλεμε Χανίων. Περιμένουν να πάνε στα δωμάτιά τους και να ξεκινήσει αυτό το πενθήμερο πάρτι.

Το πιο συναρπαστικό πάρτι πριν τελειώσουν τα μαθητικά χρόνια. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά ήταν η Ντορέττα και εγώ. Τη θυμάμαι στο λόμπι του ξενοδοχείου, με μαύρο κολάν και αθλητικά παπούτσια, να μιλά χαμηλόφωνα με την κολλητή της, την Τζένη, γελώντας με νεανική ανεμελιά. Μια παρέα από συμμαθητές προσπαθούσαν να κρυφακούσουν την κοριτσίστικη συζήτηση, κάτι που θα τους βοηθούσε στο να την προσεγγίσουν, καθώς η Ντορέττα ήταν πάντα χαμογελαστή και ευγενική, αλλά δεν σου άφηνε πολλά περιθώρια. Σε εκείνη την εκδρομή τα περισσότερα αγόρια ήθελαν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της και πέντε μέρες έμοιαζαν να είναι επαρκής χρόνος για να ευοδωθεί ένα φλερτ. Η Ντορέττα, όμως, ήταν από τα κορίτσια που, για να την κερδίσεις, έπρεπε πρώτα να κερδίσεις το θαυμασμό της. Να έχεις κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Και αυτό το κάτι σίγουρα δεν είναι η ομορφιά, αλλά κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό – το ίδιο την ενδιαφέρει και σήμερα, όπως μου λέει.

Η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε ήταν στη χορωδία του σχολείου. Έπαιζα κιθάρα. Εκείνη τραγουδούσε – και μάλιστα πολύ καλά. Είχε πάθος με τη μουσική, ενώ ένα από τα αγαπημένα της κομμάτια ήταν το «Dust in the wind». Εκείνη την εποχή, είχε παίξει και στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Μπαμ και κάτω» του Λάμπη Λιβιεράτου. Όλα τα αγόρια τότε, μόλις έβλεπαν την καλλίγραμμη Ντορέττα να κόβει βόλτες στο προαύλιο, σχολίαζαν ενθουσιασμένα. Η συμμετοχή της στο clip είχε γίνει κατά κάποιον τρόπο talk of the town ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, talk of the school. «Με τον Λάμπη γνωριζόμαστε είκοσι χρόνια. Είχα πάει με τους γονείς μου σε μια χοροεσπερίδα όπου τραγουδούσε. Όταν έπαιξα στο “Μπαμ και κάτω”, ήμασταν ήδη φίλοι. Eίναι ένα υπέροχο και ταλαντούχο παιδί» μου λέει. Όταν η κουβέντα έρχεται στην περιπέτεια που είχε εκείνος με την υγεία του, αποφεύγει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. «Με τον Λάμπη είμαστε φίλοι, τον στήριξα με τον τρόπο μου, αλλά, επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι που αφορά στην προσωπική του ζωή, δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Ας πάρουμε, όμως, το κουβάρι της ζωής της γλυκιάς συμμαθήτριας από την αρχή. Πειθαρχημένο κορίτσι από μικρή, λόγω πρωταθλητισμού στη ρυθμική γυμναστική, γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη. Σε ηλικία 8 ετών μετακόμισε με τους γονείς και τη μεγαλύτερη αδελφή της, Ελίνα, στη Γλυφάδα. «Από τα 5 μέχρι τα 20 έκανα πρωταθλητισμό. Πρώτα στη ρυθμική και μετά στο στίβο. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, από μικρή το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ηθοποιός και όχι επαγγελματίας αθλήτρια» παραδέχεται. Λόγω του πρωταθλητισμού, στα 18 περνάει στη Γυμναστική Ακαδημία. Δεν γράφεται ποτέ και επιλέγει να δώσει Πανελλήνιες. Η βαθμολογία της είναι σχεδόν άριστη και περνάει στη Νομική. «Φυτουκλάκι κανονικό!» σχολιάζει, αν και παραδέχεται πως οι πιο έντονες παιδικές της αναμνήσεις είναι από τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι από τα θρανία. «Λόγω των προπονήσεων, έκανα διακοπές μόνο δύο εβδομάδες. Αυτές οι δύο εβδομάδες είχαν μεγάλη αξία για μένα και ήταν η ατραξιόν του χρόνου».



Φοιτήτρια και μητέρα
Στα 20 σταματάει τον αθλητισμό, στα 21 γράφεται στη θεατρική σχολή Ίασμος, ενώ μόλις 25 ετών έχει αποκτήσει και τα δύο της παιδιά. Επικρατεί μια άποψη που λέει πως, αν κάνεις πολύ νέος οικογένεια και παιδιά, η ανωριμότητα της ηλικίας έχει σαν συνέπεια μια σειρά από λάθος κινήσεις και επιλογές, που συχνά οδηγούν στο χωρισμό. Η Ντορέττα, όμως, διαφωνεί. «Δεν πιστεύω πως υπάρχουν κανόνες σε αυτά τα πράγματα. Εγώ τότε ήμουν τρισευτυχισμένη και έτοιμη για τα πάντα. Δεν ξέρω πώς είναι να κάνεις παιδιά στα 30, αλλά ξέρω πως όταν κάνεις παιδιά, αυτομάτως και με έναν πολύ μαγικό τρόπο, αλλάζεις εντελώς τρόπο σκέψης, ωριμάζεις. Κάτι αλλάζει και σε κάνει αυτόματα πιο υπεύθυνο. Ουσιαστικά μετατοπίζεις όλη την προσοχή που έδινες μέχρι πρότινος από τον εαυτό σου στα παιδιά. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να είσαι ο ίδιος άνθρωπος». Σήμερα ο Διονύσης είναι σχεδόν 10 ετών, ενώ ο Φίλιππος μόλις δεκαπέντε μήνες μικρότερος. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, το προεφηβικό στάδιο είναι και το πιο δύσκολο όσον αφορά τον έλεγχο ενός αγοριού. Πόσο μάλλον δύο! «Από την ώρα που θα σηκωθείς, μέχρι την ώρα που θα κοιμηθείς, είναι μια διαδικασία. Μου αρέσει, όμως, που τα αγόρια μου είναι ζωηρά. Δεν θα ήθελα να είναι μαμούχαλα.

Σαφώς και μπαίνουν κάποια όρια, διότι σιγά σιγά ξεκινούν και οι υποχρεώσεις τους». Παρότι οι περισσότεροι πιτσιρικάδες παίζουν στα δάχτυλα τους υπολογιστές και το Internet, η Ντορέττα είναι πολύ προσεκτική σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά της. «Θα χρησιμοποιήσουν το Internet για συγκεκριμένο λόγο. Κυρίως για παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ μικρά για να έχουν πρόσβαση σε ένα τόσο μεγάλο εύρος πληροφοριών». Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της είχε δηλώσει πως «Είμαστε μια συγκροτημένη και συγκεντρωμένη οικογένεια». Τελικά, πόσο εύκολο είναι να επιτύχεις ένα «βελούδινο διαζύγιο»; «Έχει να κάνει καθαρά με το πώς θα το διαχειριστούν οι γονείς μεταξύ τους. Η σχέση με τον πρώην σύζυγό μου είναι άψογη» λέει για τον Κώστα Πηλαδάκη, με τον οποίο αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους πριν από έξι χρόνια.

«Ο γάμος δεν κατοχυρώνει μια σχέση»
Η Ντορέττα μπορεί να είναι μητέρα, δεν παύει όμως να είναι και μια πολύ όμορφη και επιθυμητή γυναίκα που θέλει να ζήσει τη ζωή της. Το ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού το αφήνει ανοιχτό. «Δεν σκέφτομαι να κάνω άμεσα τρίτο παιδί, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Μπορεί να μου ξανασυμβεί. Μην ξεχνάς πως πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες». Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, δήλωσε πως ο γάμος δεν είναι κάτι που θα ξαναέκανε, αν έμπαινε στη διαδικασία να αποκτήσει παιδί. «Το να κάνω ένα παιδί είναι μια μεγάλη απόφαση. Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει πως για να κάνεις παιδί πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτείς. Προσωπικά, ο γάμος δεν είναι κάτι που θα ήθελα οπωσδήποτε να ξαναζήσω. Αν όμως γνώριζα έναν άνθρωπο, ερωτευόμασταν, ερχόταν ένα παιδί κι εκείνος ήθελε να παντρευτούμε, δεν θα του έλεγα “όχι”. Κακά τα ψέματα, όμως, δεν είναι ο γάμος αυτός που κατοχυρώνει μια σχέση. Αυτά που την κατοχυρώνουν είναι η αγάπη και η συντροφικότητα».



Μητέρα δύο αγοριών, είναι πάρα πολύ προσεκτική σε ό,τι αφορά στην προσωπική της ζωή. Έξι χρόνια μετά το διαζύγιό της, οι γιοι της δεν έχουν γνωρίσει ποτέ κάποιο σύντροφό της. «Θεωρώ ότι τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίσουν κάποιον, όταν η σχέση θα έχει περάσει σε ένα επόμενο στάδιο. Κι όταν λέω “επόμενο στάδιο”, εννοώ την απόφαση να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου σε συνολικό επίπεδο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τα βάζω σε τέτοιες διαδικασίες» ξεκαθαρίζει. Όσον αφορά τη σχέση του Κώστα Πηλαδάκη με την τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου, η Ντορέττα αποφεύγει να σχολιάσει το παραμικρό. «Δεν μιλάω για πράγματα που δεν αφορούν εμένα» αρκείται να πει. Εδώ και έξι χρόνια, είναι ξανά ελεύθερη. Τελικά, είναι ή όχι ζευγάρι με τον ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη; Η ίδια δεν θέλει να επεκταθεί σε αυτό. «Δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Δεν θεωρώ ότι έχω τέτοια υποχρέωση. Όταν είσαι μαμά, όταν έχεις παιδιά, πρέπει να φιλτράρεις πολύ περισσότερο αυτά που λες δημόσια. Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω κάτι». Η Ντορέττα, πάντως, παραδέχεται πως θαυμάζει πολύ τον Αντίνοο ως άνθρωπο. «Ο Αντίνοος είναι πολλοί άνθρωποι μαζί» είχε δηλώσει στο Mega την εποχή που έπαιζαν μαζί στην παράσταση Τρωικός Πόλεμος. «Είναι έξυπνος, ταλαντούχος και φιλότιμος. Τον Αντίνοο τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε δουλέψει μαζί τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο. Γνωριστήκαμε σε μια φιλανθρωπική καμπάνια για το AIDS» μου εκμυστηρεύεται.

Λένε πως όσο μεγαλώνουμε, ερωτευόμαστε πιο δύσκολα, έχουμε μεγαλύτερες και διαφορετικές απαιτήσεις και σε αυτό συμφωνεί απόλυτα και η Ντορέττα. «Ο έρωτας δεν είναι κάτι που μπορείς να εκλογικεύσεις, διότι είναι καθαρά θέμα χημείας. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, δεν στεκόμαστε μόνο στην εμφάνιση, αλλά εμβαθύνουμε. Όσο νεότερος είσαι, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζεσαι με την εμφάνιση. Αν σκεφτώ τους ανθρώπους με τους οποίους έχω υπάρξει και το πόσο διαφορετικοί ήταν εμφανισιακά μεταξύ τους, εκεί καταλήγω» ομολογεί. Η αχίλλειος πτέρνα της ηθοποιού, αυτό που την κάνει κομμάτια όσον αφορά τα προσωπικά της, είναι η κοροϊδία. «Μπορώ να αντέξω την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, το προτιμώ, παρά να αντιληφθώ πως κάποιος με κοροϊδεύει». Παρότι έχει ένα «ψαρωτικό» βλέμμα, σπάνια εκνευρίζεται. «Είμαι πολύ της κουβέντας. Δεν μου αρέσει να τσακώνομαι. Να φανταστείς, δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που τσατίστηκα και βγήκα από τα ρούχα μου». Όσον αφορά το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της, η Ντορέττα είναι ξεκάθαρη: «Είμαι ερωτευμένη με δύο άντρες: Τα παιδιά μου».



Στο μουσικό σχολείο!
Σε λίγες εβδομάδες, το talent show The Music School, το οποίο θα παρουσιάζει η ηθοποιός, κάνει πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Mega. Πρόκειται για μια μουσική εκπομπή, στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από 8 έως 14 ετών. Το όμορφο και γλυκό στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πως δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρχει και ο τελικός νικητής, που στην προκειμένη θα είναι και ο καλύτερος μαθητής. «Τα παιδιά που τραγουδούν στο Music School έχουν απίστευτες φωνές. Αν δεν τα βλέπεις, νομίζεις πως τραγουδάει μεγάλος άνθρωπος. Ήρθαν στις οντισιόν μαζεμένα και μόλις άνοιξαν το στόμα τους, μείναμε εμείς με το στόμα ανοιχτό. Και οι δεκαέξι μαθητές / μαθήτριες που θα εμφανιστούν έχουν δεθεί μεταξύ τους και το ένα εμψυχώνει το άλλο» παραδέχεται.

Στην κριτική επιτροπή του show θα βρίσκονται ο Γιώργος Θεοφάνους, η Ευρυδίκη, ο Βαγγέλης Γερμανός και η Demy. «Ο Βαγγέλης Γερμανός είναι η ήρεμη δύναμη της παρέας, ενώ η Demy, η οποία είναι και η μικρότερη από τους “μεγάλους’’, έχει μια απίστευτη σχέση και επικοινωνία με τα παιδιά» μου λέει. Άραγε, θα δούμε τον Γιώργο Θεοφάνους σε διαφορετικό ρόλο από εκείνον του αυστηρού κριτή, στον οποίο τον έχουμε συνηθίσει; «Είναι πολύ τρυφερός, αστείος και υποστηρικτικός. Κανένας από τους τέσσερις δασκάλους δεν είναι αυστηρός. Όλα τα σχόλια είναι θετικά, καθώς γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε παιδιά. Ειδικά ο Γιώργος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε σε άλλα talent shows. Στα γυρίσματα υπάρχουν πειράγματα και έχει δημιουργηθεί μια απίστευτη χημεία μεταξύ μας. Ακόμα κι εμείς διατηρούμε μια παιδικότητα». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν παντρεμένος για έξι χρόνια με την Ευρυδίκη (1994 – 2000) και έχουν αποκτήσει μαζί ένα γιο, τον Άγγελο, ο οποίος σήμερα είναι 18 ετών. Συνεπώς, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τους δούμε μαζί μετά από τόσα χρόνια, έστω και τηλεοπτικά.



«Μου αρέσει η παρουσίαση»
Μετά τη νίκη της στο Dancing With Τhe Stars 3 (έκλεψε τις εντυπώσεις κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές), της έγινε μια πρόταση από το ΣΚΑΪ να παρουσιάσει την εκπομπή Χτύπα Ξύλο, η οποία είχε ως concept την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων. Στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση στο green room του Dancing With the Stars 4, ενώ σε λίγο καιρό θα τη δούμε στο ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας του β. «Μου αρέσει η παρουσίαση. Αισθάνομαι άνετα. Δεν αποκλείω να ασχοληθώ ενεργά με την τηλεόραση. Αν υπάρχουν προτάσεις και projects που θα μπορώ να υποστηρίξω, εννοείται πως θα συνεχίσω στο χώρο της παρουσίασης» εξομολογείται, ενώ παραδέχεται πως η μόνη τηλεοπτική ζώνη που την αγχώνει είναι η πρωινή, καθώς τη θεωρεί πολύ απαιτητική.

Η συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά
Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2003 στην ταινία Η Λίζα Και Οι Άλλοι. Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ακολούθησε το πολλά υποσχόμενο Alter Ego, με πρωταγωνιστή τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε στον κινηματογράφο Σάκη Ρουβά. «Γνωριστήκαμε στα γυρίσματα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον Σάκη ήταν η εργατικότητά του, η επιμονή του και η όρεξη να μάθει πράγματα». Φέτος είχε γραφτεί πως θα συνεργάζονταν ξανά στην παράσταση Ηρακλής, την οποία σκηνοθετεί ο Απόλλων Παπαθεοχάρης στο Πάνθεον, όπου θα είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αποφεύγει να σχολιάσει τι συνέβη και δεν προχώρησε η συνεργασία, αν και μπορεί να καταλάβει κανείς πως αυτό την έχει μάλλον στενοχωρήσει. Όσο για τον κινηματογράφο, είναι η μεγάλη της αγάπη – η ταινία Νήσος, στην οποία πρωταγωνίστησε το 2009, είχε κοντράρει σε εισιτήρια το Avatar στο ελληνικό box office. «Μου έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για σινεμά, αλλά επειδή για μένα μια τέτοια δουλειά σημαίνει να λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και να είμαι μακριά από τα παιδιά, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο. Αν μια δουλειά δεν με ιντριγκάρει, προτιμώ να περιμένω να βρω κάτι που πραγματικά θα μου αρέσει» παραδέχεται. Έτσι είναι η  σε όλα: Επιλεκτική και απαιτητική.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr