Aλέξανδρος Τζιόλης: «Θέλω οικογένεια και πολλά παιδιά»

Aλέξανδρος Τζιόλης: «Θέλω οικογένεια και πολλά παιδιά»

O μελαχρινός άντρας, που φέτος φορά τη φανέλα με το νούμερο «20» στο γήπεδο και αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, εξηγεί γιατί επενδύει στον τουρισμό για το μέλλον και αποκαλύπτει πως ονειρεύεται μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια – κι ένα γιο ποδοσφαιριστή.

Aλέξανδρος  Τζιόλης: «Θέλω οικογένεια και πολλά παιδιά»
Πώς είναι να επιστρέφεις σε μια ελληνική ομάδα μετά από τόσα χρόνια απουσίας;
Νιώθω πολύ χαρούμενος που επιστρέφω κοντά σε αγαπημένα μου πρόσωπα και στην οικογένειά μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και χαίρομαι που θα παίζω γι’ αυτήν. Η δυναμική της ομάδας έχει ανέβει και τώρα ο κόσμος της είναι ακόμα πιο κοντά. Έχει έρθει ένας νέος άνθρωπος στην ομάδα, ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει δείξει ότι επενδύει και έχει συγκεκριμένους στόχους για το μέλλον.

Πώς νιώθεις που θα συμμετέχουμε στο Μουντιάλ το 2014;
Στην ομάδα σου αγωνίζεσαι κάθε μέρα κι από εκεί πληρώνεσαι, αλλά και η συμμετοχή στην Εθνική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για έναν ποδοσφαιριστή, είναι μεγάλη τιμή. Έχουμε δουλέψει πολύ με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική και τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να κάνουμε περήφανη τη χώρα μας.
Κλείσιμο

Ισχύει το ότι ο ποδοσφαιριστής αρχίζει να ζει όπως οι γύρω του όταν τελειώνει η καριέρα του;

Ο ποδοσφαιριστής μέχρι τα 35 του είναι «στον κόσμο του». Μόλις τελειώνει η καριέρα του, μπαίνει και στον κόσμο των άλλων. Από μικρός έχεις μάθει να κάνεις μόνο αυτό, να παίζεις μπάλα, και δίνεις όλες σου τις δυνάμεις και τη συγκέντρωσή σου εκεί. Στο ποδόσφαιρο, στη δουλειά σου. Είναι όλη σου η ζωή και επενδύεις μόνο σ’ αυτό. Όταν, λοιπόν, σταματήσεις, σου παρουσιάζονται δυσκολίες και ζητήματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή τα έκαναν άλλοι για σένα. Το δύσκολο, βέβαια, έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις, όλων των ειδών. Η καθημερινότητα του αθλητή απέχει από του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχουν πολλές στερήσεις και περιορισμοί, ειδικά στο συναισθηματικό τομέα.

Θεωρείς πως δεν έχεις φυσιολογική συναισθηματική ζωή;
Έχω κάνει ελάχιστες μακροχρόνιες σχέσεις. Δεν είμαι και πολύ εύκολος άνθρωπος και ίσως κι εγώ το αποτρέπω λίγο. Σίγουρα η γυναίκα πρέπει να κάνει περισσότερες υποχωρήσεις μέσα στη σχέση μας, γιατί, για να λειτουργήσει η κατάσταση, πρέπει να ακολουθεί το πρόγραμμά μου και να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις.

Γιατί αποφεύγεις να μιλάς για την προσωπική σου ζωή;
Δεν βρίσκω λόγο να προβάλλει κάποιος, είτε είναι αναγνωρίσιμος είτε όχι, την προσωπική του ζωή. Τα λίγα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και με αφορούσαν ούτε τα προκάλεσα ούτε και ήθελα να γραφτούν. Σίγουρα, αν έχω σχέση με μια κοπέλα, θα βγω έξω μαζί της, δεν θα κρυφτώ, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω τα μέρη όπου ξέρω πως έχει φωτογράφους. Αν μπορώ να αποφύγω την υπερέκθεση, σίγουρα θα το κάνω. Αισθάνομαι πολύ αμήχανα να μιλάω για τις σχέσεις μου. Αν μπω σε ένα χώρο και νιώσω πως με κοιτάνε, νιώθω άσχημα και «μαζεύομαι». Πόσο μάλλον να προβάλλεται και να συζητιέται η προσωπική μου ζωή.

Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, έκανες σοβαρή σχέση με κάποια κοπέλα που δεν ήταν Ελληνίδα;
Δεν έτυχε, αλλά δεν θα το απέκλεια. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, όταν πάνε στο εξωτερικό, επικεντρώνονται στη δουλειά τους. Συνήθως, περιμένουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας για να στρώσουμε τη ζωή μας και να προχωρήσουμε με μία κοπέλα.

Πού είναι καλύτερα να παίζει κάποιος, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;
Οι συνθήκες που έχω αντιμετωπίσει στο εξωτερικό, από ποδοσφαιρικής πλευράς, είναι ιδανικές. Έχεις στη διάθεσή σου ό,τι μπορεί να χρειαστείς για να έχεις καλύτερη απόδοση, από το παραμικρό μέχρι το πιο σημαντικό. Το απολαμβάνεις πραγματικά! Από την άλλη, στην Ελλάδα η ζωή εκτός γηπέδων είναι πιο συναρπαστική.



Πόσο δύσκολο είναι για έναν έφηβο να φεύγει από το σπίτι του, για να ξεκινήσει επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο;
Εγώ έφυγα από το σπίτι μου στην Κατερίνη στα 17 μου, για να παίξω στον Πανιώνιο. Ήμουν σε καλή ηλικία για να ξεκινήσω την καριέρα μου επαγγελματικά. Οι γονείς μου είχαν μεγάλη αγωνία για μένα, αλλά έκαναν πίσω, προκειμένου να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και χάρηκαν που αναγνωρίστηκε το ταλέντο μου. Ακόμα και σήμερα ξέρουν πως πρέπει να αποδεικνύω συνέχεια ότι αξίζω, δεν μου χαρίζεται τίποτα. Υπάρχουν πολλά για να διαχειριστώ και «εξωγηπεδικά», γι’ αυτό πρέπει να έχω καθαρό μυαλό, να είμαι σταθερός και προσγειωμένος. Όταν έχω ένταση, ξεσπώ συνήθως στον εαυτό μου, με τον οποίο είμαι τρομερά αυστηρός. Είμαι πολύ κλειστός σαν χαρακτήρας και έχω ελάχιστους φίλους. Τα λέω όλα σε δύο κολλητούς μου, που είναι εκτός χώρου. Και μετά μου περνάει. 

Με τα social media πώς τα πας;

Είμαι αρκετά κλειστός άνθρωπος. Έτσι, ασχολούμαι με τα social media μόνο για τις ανάγκες της δουλειάς μου ή για να δείξω στον κόσμο εικόνες από το ξενοδοχείο μου στην Κατερίνη. Χειρίζομαι προσωπικά μόνο το λογαριασμό μου στο Twitter. Το Facebook και το Instagram είναι αποκλειστικά εργαλεία δουλειάς.

Άνοιξες το ξενοδοχείο για να εξασφαλιστείς επαγγελματικά μετά το τέλος της καριέρας σου;
Ήθελα από καιρό να επενδύσω στον τουρισμό, θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Άνοιξα πριν από τρία χρόνια ένα ξενοδοχείο στην Κατερίνη, το Cosmopolitan Hotel & Spa, και είμαι περήφανος γι’ αυτό! Όποτε το συζητάω, χαίρομαι πολύ και καμαρώνω! Όλοι οι κόποι της ζωής μου είναι εκεί. Έκανα μια μεγάλη επένδυση στον τόπο που γεννήθηκα και θα ήθελα να αφοσιωθώ εκεί όταν τελειώσει η καριέρα μου. Οι γονείς και η οικογένειά μου είναι «από πάνω» και χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει.

Οι δύο μικρότερες αδελφές σου καμαρώνουν για σένα;

Η μια είναι 23 ετών και η άλλη 13 και νομίζω πως είναι πολύ περήφανες που είμαστε αδέλφια. Ειδικά η μικρή μιλάει για μένα συνέχεια στις φίλες της κι έχει τύχει να πάω να τη δω σε σχολικές γιορτές. Είχε χαρεί πολύ! Καμάρωνε! Είναι το μικρό της οικογένειας και της έχουμε μεγάλη αδυναμία. Αλλά και με τη μεγάλη έχουμε υπέροχη σχέση, μιλάμε για όλα όταν βρισκόμαστε, της έχω εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνει. Προς το παρόν, εργάζεται στο ξενοδοχείο μου. Τώρα που θα ζω στη Θεσσαλονίκη θα βρισκόμαστε πιο συχνά.

Οικογένεια θέλεις να κάνεις;

Πολύ! Και πολλά παιδιά. Αν κάνω γιο και μου πει πως θα γίνει ποδοσφαιριστής, θα τον ενθαρρύνω. Από τον αθλητισμό μαθαίνεις πολλά. Σεβασμό, πειθαρχία. Ο ποδοσφαιριστής βιώνει στο έπακρο τη μοναξιά. Έχεις συνεχώς μετακινήσεις και συναισθηματικές μεταπτώσεις. Αυτό ωθεί πολλούς συναδέλφους να κάνουν νωρίς οικογένεια. Θέλεις ένα καταφύγιο, μια βάση. Έχεις τη γυναίκα, τα παιδιά σου, την ηρεμία σου. Μου αρέσει σαν προοπτική, αλλά πρέπει πρώτα να βρω έναν άνθρωπο να με γεμίζει κι αυτό θέλει χρόνο και τριβή με τον άλλο.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης