Kavos Ριάλιτι: Σεξ, αίμα και πολύυυυ αλκοόλ

Kavos Ριάλιτι: Σεξ, αίμα και πολύυυυ αλκοόλ

Το αμφιλεγόμενο σόου του CHANNEL 4 επιστρέφει ακόμη πιο  αηδιαστικό και αρρωστημένο

Kavos Ριάλιτι: Σεξ, αίμα και  πολύυυυ αλκοόλ
Ξέφρενο σεξ που καταλήγει στο νοσοκομείο, κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης, αίμα, χειρουργείο, νυστέρι, ανατριχιαστικοί τραυματισμοί και μουσική υπόκρουση συρτάκι! Παρά τις αντιδράσεις,το ριάλιτι που ασχολείται με τις πλέον ακραίες συμπεριφορές Βρετανών τουριστών κατά τις διακοπές τους στον Κάβο της Κέρκυρας επέστρεψε με νέο, πιο ανατριχιαστικό επεισόδιο…

Δεκαεννιάχρονη τουρίστρια πέφτει από το μπαρ και παθαίνει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. Ενας νέος βρίσκεται αναίσθητος στην άκρη του δρόμου. Ενας άλλος σπάει τον αστράγαλό του αλλά επιστρέφει στο πάρτι κι ένας τρίτος φτάνει στα Επείγοντα της τοπικής κλινικής με σπασμένο κεφάλι. Αίμα, αλκοόλ, κλάμα, εμετοί και μια γερή δόση δημόσιου σεξ για όλα τα γούστα. Καλώς ήρθατε στο απίστευτο ριάλιτι βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου με θέμα το πώς περνούν τις διακοπές τους στον Κάβο της Κέρκυρας Βρετανοί τουρίστες και με τίτλο «What happens in Kavos». Το αυτοαποκαλούμενο «ντοκιμαντέρ» του CHANNEL 4 έχει προφανή στόχο να προκαλέσει και να συζητηθεί, παρουσιάζοντας τις πλέον ακραίες συμπεριφορές Βρετανών τουριστών σε ένα ειδυλλιακό ελληνικό θέρετρο και εστιάζοντας εμμονικά σε σκηνές που σοκάρουν: αίμα, σπέρμα, ούρα, εμετοί, τραυματισμοί, λιποθυμίες, ιατρικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με την απαραίτητη δόση σεξ και χορευτική μουσική υπόκρουση - ενίοτε συρτάκι! Αυτή είναι η συνταγή τού «What happens in Kavos», που βρήκε έναν τρόπο να ιντριγκάρει, να αηδιάσει, να σοκάρει και να κερδίσει θεατές στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο.

Κλείσιμο






Σε πρώτη φάση, το εν λόγω ριάλιτι φαίνεται να πετυχαίνει τους στόχους του, αφού μόνο το πρώτο επεισόδιο συγκέντρωσε πάνω από 1,6 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ σε ανάλογα επίπεδα κινήθηκε και το δεύτερο. Το ριάλιτι ξεκινά με εικόνες από Ελλάδα (ήλιος και θάλασσα) και συνεχίζεται με αλλεπάλληλα ακραία πλάνα κραιπάλης, τραυματισμών και σεξ σε κλαμπ και δρόμους, σε διάφορους συνδυασμούς. «Προετοιμάστε τον εαυτό σας για την απολύτως μη λογοκριμένη ιστορία της ζωής σε έναν πολύ μοντέρνο παράδεισο», αναφέρουν τα λόγια της εισαγωγής, όμως το θέαμα που ακολουθεί δεν θυμίζει και τόσο Παράδεισο - όσο μοντέρνος κι αν είναι ο Υψιστος.

«Ο καθένας… fucks ό,τι κινείται»

Η ζωή στο «What happens in Kavos» κάνει ακόμα και τον άσωτο πρίγκιπα Χάρι να φαίνεται παιδί του κατηχητικού που δεν έχει ποτέ ξεμυτίσει από το σπίτι του παρά μόνο για την Εκκλησία, αναφέρουν αγγλικά Μέσα, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό τους για τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζει μερίδα της υπερήφανης αγγλικής νεολαίας. Η προσπάθεια του ριάλιτι να προκαλέσει είναι φανερή από το πρώτο επεισόδιο. Ο τηλεθεατής διαπιστώνει ότι το σεξ είναι ένα μόνιμο και σε γενναίες δόσεις στοιχείο της εκπομπής, η οποία στα πρώτα κιόλας λεπτά δείχνει Βρετανό τουρίστα να δηλώνει: «Ο καθένας εδώ… πηδάει ό,τι κινείται», ενώ ένας άλλος συμπληρώνει: «Αν φτάσει στην περιοχή παρθένα, θα χάσει την παρθενιά της, το πιθανότερο, στο αεροδρόμιο». Η πιθανότητα να κάνει μια γυναίκα σεξ περισσότερες από τρεις φορές με τον ίδιο άντρα μπορεί να έχει βαριές συνέπειες για τον κύριο, διδάσκει το πρώτο επεισόδιο του ριάλιτι, στο οποίο Βρετανός μπάρμαν αναγκάζεται στην τιμωρία της πόσης ούρων διότι έκανε σεξ περισσότερες από τρεις φορές με την ίδια γυναίκα. Η σκηνή -ακόμα και το φωτογραφικό πλάνο-, που έγινε αντικείμενο αναπαραγωγής σε όλο τον κόσμο, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Ιντερνετ, τα περισσότερα έντονης διαμαρτυρίας και αηδίας.







Το ριάλιτι στέκεται με επιμονή σε ανθρώπους που παρεκτρέπονται στον πλέον ακραίο βαθμό ύστερα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή καταρρέουν κάνοντας εμετό. Ασχολείται επίσης με -διόλου εκπαιδευτική- εμμονή με σεξουαλικούς τραυματισμούς, προβάλλοντας, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, την ιστορία Βρετανού τουρίστα ο οποίος υποβάλλεται σε επέμβαση αποκατάστασης πέους ύστερα από βραδιά άγριου μαζικού σεξ. Οι τραυματισμοί, ιδίως οι πλέον ανατριχιαστικοί μεθυσμένων Βρετανών, στάθηκαν στο επίκεντρο του δεύτερου επεισοδίου. Σε αυτό μεταδόθηκε η ιστορία της Νίκι, μιας 19χρονης που έπεσε μεθυσμένη από το μπαρ με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και να κινδυνέψει να μείνει παράλυτη. Ακόμα ένας πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν ο 20χρονος Τσάρλι, ο οποίος κατέβασε όλα τα αυτοσχέδια κοκτέιλ προτού πέσει αναίσθητος, σπάζοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο Ρος έφυγε από το νοσοκομείο με σπασμένο αστράγαλο, αλλά επέστρεψε στο πάρτι προτού γυρίσει στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους, ενώ ο Κρις πληροφορήθηκε ότι θα χρειαστεί μεταμόσχευση δέρματος, καθώς έχασε το 30% του δικού του στο -σχεδόν κατεστραμμένο- δάχτυλό του ύστερα από καβγά που, μεθυσμένος, είχε με τους φίλους του.





Επιστολή Κεφαλογιάννη στον πρεσβευτή

Το θέαμα κρίθηκε από τα ίδια τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μίζερο και καταθλιπτικό, ενδεικτικό της ανοησίας νεαρών Βρετανών όταν βρίσκονται μακριά από την προστατευτική σκέπη των συνόρων της πατρίδας. Πέραν αυτού, βέβαια, δεν είναι καθόλου κολακευτικό ούτε για το περιβάλλον, ούτε για τον ελληνικό τουρισμό, που δείχνει συρρικνωμένος σε φθηνά αλλά επικίνδυνα ποτά, ελλιπή ιατρική ασφάλεια και άλλες συνήθειες ικανές να δεχτούν και να συντηρήσουν ακραία φαινόμενα. Από τους πρώτους που ενοχλήθηκαν ήταν η ελληνική πλευρά, τόσο οι τοπικές αρχές στην Κέρκυρα όσο και το υπουργείο Πολιτισμού, με την Ολγα Κεφαλογιάννη να στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Βρετανό πρεσβευτή, υπογραμμίζοντας ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Κέρκυρα παρουσιάζουν την αποκρουστική εικόνα που η βρετανική παραγωγή βγάζει προς τα έξω,  ζητώντας παράλληλα να ληφθούν μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Οι αντιδράσεις δεν πτόησαν καθόλου το CHANNEL 4, που προγραμματίζει κανονικά για αύριο Δευτέρα την προβολή του τρίτου επεισοδίου, με το οποίο το ριάλιτι ολοκληρώνεται - λιγότερο άδοξα από ό,τι θα του άξιζε. Tο φινάλε εστιάζει στις σεξουαλικές ασθένειες που βρίσκουν ευρύ πεδίο ανάπτυξης μεταξύ των Βρετανών τουριστών στον Κάβο, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουν να επιβιώνουν οι Βρετανοί εργαζόμενοι στην περιοχή. Το «What happens in Kavos» απασχόλησε εκτενώς και μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία δεν έδειξαν επιείκεια ούτε στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες ούτε στους τηλεθεατές του CHANNEL 4, τους οποίους έκριναν επιεικώς κακόγουστους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «New York Daily News» φιλοξένησε εκτενές άρθρο με τίτλο «Βρετανοί συμπεριφέρονται άσχημα», σημειώνοντας ότι το βρετανικό ριάλιτι έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, αν και ως θέαμα κρίνεται απολύτως «αηδιαστικό και αρρωστημένο».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης